Mislim da je ovo odgovarajuce mesto za moje pitanje. Koliki je krajnji rok za vracanje uredjaja iz servisa kada mi je uredjaj u garanciji?
45 dana
Mislim da je 40-45 dana, ako do tada ne poprave, dobijas novi uredjaj.
45 dana je u roku od 2 nedelje su dužni da ti se jave da ti kažu kad ce i šta će biti i tek na 45i dan mogu da ti daju nazad popravljen uređaj ili identičan nov ili ako nema zamenski drugi nov istih ili sličnih karakteristika
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Ne kontam, sta ih sprecava da ti vrate ranije, sto moraju tacno na 45. dan da ti vrate? xD
Do 45 dana, ne 45-og dana.
Aha, ok. Hvala svima na odgovorima.
Da do 45 dana, ali ako im dune mogu bas tog 45og da vam daju samo ako im se cefne tako ono fazon iz inata
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Srpsko poimanje kapitalizma… ._.
Ma, nije to fazon iz inata, nego u najvecem broju slucajeva i drze po 45 dana zato sto se garancija ne produzava, a kad je uredjaj kod njih na stand by, automatski se smanjuje sansa za novim kvarom ili da se vrati ovaj postojeci.
pa da ukradu ti mesec i po dana garancije
no sad ima tu i druga stvar, za neke uredjaje lepo pise u garanciji, u slucaju reklamacije, garancija se ne produzava (ovime mislim ne dobija se npr opet 2 godine za nov proizvod koji je zamenjen) ali nastavlja da vazi onoliko dana koliko je provela na servisu, tj nema kradje vremena sto je i posteno… ali jbg nisu svuda resena ta pravila i ne odnosi se zakon na sve isto, jer uvoznik daje garanciju, norme zakona mora da ispostuje ali moze i nesto svoje da doda i kupac se time slozio kada je kupio proizvod i dobio garantni list itd itd
Ima razne klauzule i finte jos pride
Meni je garantni list sveto pismo. Nisam sumnjicav tip niti trazim dlaku u jajetu, ali desavale su mi se nezgodacije svakakve. Kad se samo setim rezaca za dual layer u vreme dok sam imao flashovan box… :?
Eto, poslednji primer je za ovaj PS4. Mesto da narucim lepo preko neta, “iz fotelje” sto se kaze, ove madjarske garancije od po 1 god, ja idem u subotu da se jurim po Bg-u sa nekom devojkom za PS koji ima garanciju 2 godine, ali u WinWinu. Star mesec dana, ali 2 godine su 2 godine.
Ne ides ti u BG-u zbog PS-a nego zbog devojke priznaj :D. Tako sam i ja ranije isao na privatne casove iz matematike u BG kod profesorice koja ima 28 god i zavrsimo u… :D.
Mozda i dobijes za dzabe, ali ne PS! Ipak nije malo para za nase uslove
Garancija sama zavisi i od ozbiljnosti servisera, ako je ozbiljan resice za 48h kao sto sam ja imao iskustava sa kimtec-om i to 3 puta u garantnom roku hdd crkava, sve neke defektne verzije harddiskova.
Nema dzabe ni kod babe.