Zakonski rok za servisiranje

Mislim da je ovo odgovarajuce mesto za moje pitanje. Koliki je krajnji rok za vracanje uredjaja iz servisa kada mi je uredjaj u garanciji?

45 dana

Mislim da je 40-45 dana, ako do tada ne poprave, dobijas novi uredjaj.

45 dana je u roku od 2 nedelje su dužni da ti se jave da ti kažu kad ce i šta će biti i tek na 45i dan mogu da ti daju nazad popravljen uređaj ili identičan nov ili ako nema zamenski drugi nov istih ili sličnih karakteristika

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ne kontam, sta ih sprecava da ti vrate ranije, sto moraju tacno na 45. dan da ti vrate? xD

Do 45 dana, ne 45-og dana.

Aha, ok. Hvala svima na odgovorima. :slight_smile:

Da do 45 dana, ali ako im dune mogu bas tog 45og da vam daju samo ako im se cefne tako ono fazon iz inata

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Srpsko poimanje kapitalizma… ._.

Ma, nije to fazon iz inata, nego u najvecem broju slucajeva i drze po 45 dana zato sto se garancija ne produzava, a kad je uredjaj kod njih na stand by, automatski se smanjuje sansa za novim kvarom ili da se vrati ovaj postojeci.

pa da ukradu ti mesec i po dana garancije

no sad ima tu i druga stvar, za neke uredjaje lepo pise u garanciji, u slucaju reklamacije, garancija se ne produzava (ovime mislim ne dobija se npr opet 2 godine za nov proizvod koji je zamenjen) ali nastavlja da vazi onoliko dana koliko je provela na servisu, tj nema kradje vremena sto je i posteno… ali jbg nisu svuda resena ta pravila i ne odnosi se zakon na sve isto, jer uvoznik daje garanciju, norme zakona mora da ispostuje ali moze i nesto svoje da doda i kupac se time slozio kada je kupio proizvod i dobio garantni list itd itd

Ima razne klauzule i finte jos pride

Meni je garantni list sveto pismo. Nisam sumnjicav tip niti trazim dlaku u jajetu, ali desavale su mi se nezgodacije svakakve. Kad se samo setim rezaca za dual layer u vreme dok sam imao flashovan box… :?

Eto, poslednji primer je za ovaj PS4. Mesto da narucim lepo preko neta, “iz fotelje” sto se kaze, ove madjarske garancije od po 1 god, ja idem u subotu da se jurim po Bg-u sa nekom devojkom za PS koji ima garanciju 2 godine, ali u WinWinu. Star mesec dana, ali 2 godine su 2 godine. :slight_smile:

Ne ides ti u BG-u zbog PS-a nego zbog devojke priznaj :D. Tako sam i ja ranije isao na privatne casove iz matematike u BG kod profesorice koja ima 28 god i zavrsimo u… :D.

Mozda i dobijes za dzabe, ali ne PS! Ipak nije malo para za nase uslove :smiley: :smiley:

Garancija sama zavisi i od ozbiljnosti servisera, ako je ozbiljan resice za 48h kao sto sam ja imao iskustava sa kimtec-om i to 3 puta u garantnom roku hdd crkava, sve neke defektne verzije harddiskova.

Nema dzabe ni kod babe. :stuck_out_tongue: