YouTube Partnership

Ako nekoga zanima da li moze da se dobije partnership u zemljama bivse Juge odgovor je - Da.
Ja sam pre skoro mesec dana dobio svoj od Fullscreen Network-a. Zadovoljan sam uslugama i stvarima koje dobijam kao partner, a najvise bannerom! Ne mozete odma ocekivati da zaradjujete vece pare jer za to vam je potrebno par hiljada pregleda dnevno! YouTube naplacuje po CPM-u (1000 pregleda) u vrednosti od 0,75$ do 7$ dnevno.

Evo glavnih stvari koje trebate da gledate ako zelite da se prijavite za partnera :

1. Morate da posedujete sve video klipove, tacnije da se njihov kreator.
2. Ne smete ni slucajno da imate Copyrightovan sadrzaj
3. Morate imati odredjeni broj pregleda vasih klipova kao i pretplatnika ( Mislim da je trenutno 200,000 pregleda i 1,000 pretplatnika)
4. Video klipovi trebaju (ne moraju) da budu prikladni za sve uzraste.
5. Kvalitet treba da bude na odredjenom nivou
6. Video klipovi da budu ubaceni makar jednom u 3-4 dana

Ovo gore koraci mogu se i preskociti ako poznajete nekoga koji je Partner Manager u nekim od YouTube Network-a npr. Machinima.

Takodje pare mozete da zaradjujete preko samog YouTube-a (Ne znam odnos para koji se dobija, da li je veci ili manji) i to preko AdSense naloga.

AdSense verzija partnership-a je mnogo laksa i brza verzija ali se ne dobijaju benefiti od YouTube network-a kao npr. besplatne kopije igra, soundtrack-ova, raznih oslobodjenja Copyright-a itd. AdSense vas placa putem ceka koji stize na vasu kucnu adresu i pare dizete u banci.

Evo nekih network-a preko kojih mozete da pokusate :

Fullscreen : Fullscreen

SocialBlade : SocialBlade - Where You Put The Social In Social Media (tools, news, show, and more)

RPM : Home | RPM Talent Network

Machinima : Home - Machinima

TGN : YouTube Partnership - TGN Family - Welcome Home!

Yeousch : Yeousch - Media Entertainment & Community

I mnoge druge, Google is your friend !

Kao sto sam vec pomenuo ja sam partnership dobio od Fullscreen-a i imaju veoma korektnu isplatu kao i CPM rate.
Evo jedna slika sa mojom trenutnom zaradom u Novembru mesecu (Imam oko 700 pregleda dnevno) :

Evo malo da se i pohvalim :slight_smile: Presam sam 300,000 pregleda konacno !

Posetite me na YouTube : Kliknite ovde za moj kanal!

FAQ :

P: Ne mogu da se prijavim za Monetization!
O: Promeni zemlju na SAD ili UK, a na AdSense stavi Srbiju da bi mogao da dobijes pare koje zaradis

P: Imam partnership ali nemam banner, kako to?
O: Banner i custom name stizu tek par dana posle potpisivanja ugovora sa nekim od network-a.

P: Koliko se dnevno zaradjuje?
O: Zavisi od gledanosti.

P: Kako se isplacuju pare?
O: Vecina network-a radi preko PayPal-a, neke imaju i mogucnost slanja cekovima na kucnu adresu.

Ako nekome treba pomoc neka slobodno pita! Bilo to oko partnership-a,editing settings-a,render settings-a itd.
slobodno!

P.S. Malo sam se raspisao pa procitajte sve ako sam mogao da otkucam :smiley:

Da te pitam za render settings! Ja za 1 minut klipa 720p dobrog kvaliteta (eventualno tekst pri brzom pomeranju se malo nejasno vidi), dobijem 60MB. Koristim Sony Vegas Pro. Koji su tvoji settingsi?

Ja trenutno idem na 1080p jer iskreno veoma je mala razlika u settingsu sem rezolucije. Takodje tvoj problem sa tekstom je do FPS pri kojem renderujes klip. Za tekst koji se brzo pomera stavi da FPS bude 59,97 i mislim da bi to resilo tvoj problem.

A sto se tice mojih settings-a evo dole u slici (ovo sam poslao drugaru tako da neka te ne zabuni) :

Inace kao sto pise skine Handbrake, program koji obozavam! Ako snimas gameplay kao sto ja radim u Full HD 1080p znas da par minuta moze da zauzme preko 10GB-a. Ovaj program samo optimizuje za web i sa 20 GB skine na par stotina MB-a.

zanimljivo, kod nas da kacis turbofolk i imas 10 000 pregleda dnevno :wink:

Nema vajde od toga kad Sasa Popovic stavi copyright na svaku pesmu, a ove sto sad imaju bice skinute za par dana maks.
Inace, jos 2 klipa do stotke pa onda pocinjemo sa malo stpskog gejmpleja i komentarija ali ne znam kako ce to da utice na trenutne subove, Inace Aleksa imam bolji settings sada zaboravio sam da mi je taj outdated stavicu ovde sutra trenutno sam preko fona pa izvinite na gramayickim greskama ako ih ima.

Hehe, al vidis, sadrzaj mora da bude bas tvoj, tj da ga posedujes, ili bar da jednostavno neko ne polaze svojinu nad njime , tako da ne mozes bas sve klipove da kacis. :slight_smile:

pa pevacemo pesme turbo folk a nase krestanje ce se cuti vise nego turbo folk izvodjac :slight_smile:

Jos da se nahvata par zenskog sveta za dobrovoljno snimanje spota i na konju smo!

Haha i to sto kazes, da se skupimo nas nekoliko, malo autotune, ovo-ono, i eto ti pesme, harmonika u pozadini, milina. :slight_smile:
Nego bas zanimljiva ova stvar, mislim, kad pogledam one tipa “=3” iliti Ray William Johnson koji je covek koji ima najvise gledanosti i subskrajbova na youtube-u, i to kako je on poceo jer ja sam ga gledao kad je imao 10% od toga sto ima sad, znaci bas u pocetku, i kad pogledas kako je tad bilo editovano, tj on sam, nesto tu na brzinu sklepa, kakvi efekti, kakve stvari, jedva je ponekad ubacivao tekst preko toga sto kaze iz fazona. A sad izbacuje konstantno nove stvari, snimane full hd kamerom, sa dooosta edita, bukvalno nema frejm da nije popunjen necim, ubaceno nesto u photoshopu, i takve stvari, uz to sto radi normalno, tj on uvek daje tipa 3 klipa koje mu je neko poslao i prica review o njima. :slight_smile: Covek na svakom novom videu ima izmedju 3.5 i 4 miliona gledanost, a izbacuje ponedeljkom i cetvrtkom. I od toga, sto je starija epizoda, vise nakupi, ima dotsta sa po 8 miliona. :smiley:
Uz to ima jos 2-3 svoja kanala na youtube-u, i radi onaj fazon pojavi se kod drugih “youtube zvezda” u njihovoj takvoj emisiji, normalno to dobrano naplati, njima doda gledanost, i milina. :smiley:
Stvarno svaka cast tim ljudima koji uspeju tu publiku da pridobiju.

Stvarno se tesko nalazi publika tek kada pocinjete ali uz jedan shoutout malo veceg kanala moze da se dobije par stotina subova i aktivna publika ili uz pravi advertisment moze se ostvariti slican uspeh.

@eXperiment: Upravo iskoristih Handbrake, vrlo dobar program! h.264 i mp4 su zlatna kombinacija za Yt, a klip velik 3GB i 1 minut je ispao 103MB. Sada cu ga pustiti kroz Sony Vegas pa javljam.

Ajde, Cekamo rezultate

Najbolja opcija sa kojom sam dobio dobru velicinu i dobar kvalitet jeste da ubacim uncompressed u sony vegas, renderujem u mp4 sa dobrim podesavanjima i onda posle ubacim u handbrake. Ako idem prvo u handbrake pa u vegas dosta vise mi renderuje ne znam sto.

720p u vegas = 58mb
Posle handbrake =40mb, isti kvalitet
1080p u vegas = 110MB
Posle handbrake = 98MB.

A da pitam kakvo je stanje sa YT i .flv formatom? Dosta su male velicine ali kvalitet malo varira u odnosu na .mp4.

Ja sam pre stalno isao sa .flv-om ali onda sam shvatio da cak i .mxf ima bolji kvalitet od toga! Za sada jedini i najbolji je .mp4. Inace to sto ti vise renderuje on samo da kazem nadoknadjuje ono sto se izgubilo pri Handbrake-u i to ti dodje na isti kvalitet bilo kako. Stavio sam gore link account-a pa pogledaj ove zadnje klipove da vidis trenutni kvalitet.

Molim te mozes li mi objasniti za ovaj partnership sa fullscreen da li on zahtjeva adsense i ako radim bez adsensa dali mogu zaradjivati i koliko molim te sto prije odgovori !

Ne znam da li ste gledali one likove koji prave “Epic Rap Battles of History”, stvarno su sjajni i zanimljivi. Njima je to sad redovan dnevni posao i svaki dan rade na pravljenju novih klipova i sadrzaja. Inace prosecna gledanosta jednog klipa (govorim of Rap Battles) im je ok 20 miliona pregleda.
Nikad se nisam detaljnije interesovao, ali znam da sad zaradjuju velike pare, ako neko zna nek napise koliko se zaradjuje na YouTube-u po broju pregleda.
Inace, offtopic, ubedljivo najjomiljeniji kreatori klipova na YouTube su mi Reth i Link. Likovi su totalni carevi.

Odgovorio sam ti na PP.

Otprilike CPM je 0,75 - 7 $ znaci na 1,000 views-a dobijes od toliko do toliko. A za ERB evo njihova zarada :
$1.6K - $14.5K /day
$568.2K - $5.3M /yr

Oni godisnje obrnu oko milion dolara cak i vise!

A da bi mogao komotno da zivis od YouTube-a treba mnogo posvecenosti tome kao i veoma kvalitetan sadrzaj bez izostavljanja ljudi koji te prate i podrzavaju!

Znaci po toj racunici, PSY je od Gangnam Style samo dobio 6,3 miliona? Lele, ima se para…

Jos sa drugim klipovima koje je izbacio… Zaradio on za komotan zivot do kraja.

Ljudi izvinite za dupli post nmg da edit nece nesto na mobu
Samo da kazem partnership sa YouTubeomje prava stvar.Pre par dana smo ja i ortak pslali email MSiu za sponsorship a sutra trebamo da ih pozovemo da bih se krajnje dogovorili tacnije jer moze ili ne. Pod njihovim spada besplatan uzorak nekih novih produkta za reviw i ponekad giveaway takodje i dosta smanjene cene njihovih produkta u radnjama. Ako neko zeli da pokusa da dobije sponzora neka pokusa sa MSijem ili Computerlandsom.