XGA Box

Dobio sam ovaj adapter ali bez vga kabla. Da li neko zna kakav kabl treba za njega?
Mislim da treba neki dual vga, da bi mogli da se vezu i PC i konzola u isto vreme na jedan monitor.
Ali ne znam gde da nadjem takav.

http://www.gameforfun.com/en/product.asp?product_id=3336

Tesko da ces naci takav kabl. Tebi treba D-Sub preklopnik, ali i to ces po prilicno tesko naci, pogledaj u tehnotroniku. A i taj adapter koji si dobio koliko vidim moze da primi samo kompozitni sa boxa, tako da od HD-a nema nista.

Nesto ovako
http://images.ceneje.si/products/thumbnails/ImageHomePageZoomed/21-vga-za-vs291-2777698_1024x768.jpg

Nije bitno za HD, on je ionako za Xbox 1 i PS2, nego kad bih nasao kabl.

Tehnotronik nema, ali sam nasao ovo:

To i dva obicna vga kabla, i bilo bi vezano. E sad, da li bi radilo tako…?

Nece raditi, taj kabl sluzi da razdelis signal sa jednog izvora na dva monitora. Kao sto rekoh tebi treba d-sub preklopnik ili kako englezi kazu vga switch, tj uredjaj kojim ces manuelno ili automatski birati sa kog izvora zelis da pustas signal. Moze posao da ti odradi i KVM port switch koji sluzi da bi dva racunara koristio na jednom monitoru. Ovaj uredjaj ces lakse pronaci kod nas u odnosu na klasican preklopnik, ali je pitanje koliko ti se isplati cela investicija, posto tesko da ces ga pronaci ispod 25-30 evra.

Ali ima switch na XGA boxu, vidis na slici da moze da se bira XGA ili PC?
Znaci mogu da biram izvor, a taj kabl je dvosmeran.

Vidi ne bih da pricam napamet jer nisam imao dodira sa tim XGA boxom, ali evo sta ja vidim sa slike. Uredjaj je opremljen sa jednim S-video ulazom, jednim RCA ili kompozitnim ulazom i jednim D-SUB ili VGA ulazom i naravno jednim VGA izlazom za monitor. Ti na uredjaj npr mozes da prikacis konzolu na RCA ili S-video ulaz i racunar na VGA ulaz i da preko switch-a biras koji ce signal biti prikazan na VGA izlazu ili kako su ga ovde krstili XGA out. I takva varijanta bi trebalo da radi bez problema i sam uredjaj predpostavljam i da sluzi za takve stvari.
E sad ja koliko sam razumeo tebe, ti hoces da dovedes dva VGA (D-SUB) izvora do ovog uredjaja preko onog dual VGA kabla koji si pomenuo. Sam XGA box ce i dalje primati signal samo na VGA inputu a na samom kablu ne mozes da biras koji signal da pusta do XGA boxa. Drugim recima to ti je isto kao da direktno taj dual VGA kabl ubodes u monitor i ocekujes da monitor moze sam da izbira izvor, ali to u praksi nije moguce, a i onda niko ne bi pravio monitore sa vise ulaza jer bi jedan bio sasvim dovoljan.
Znaci ako zelis da povezes staru konzolu i racunar do monitora, dual VGA kabl ti nije ni potreban. Ako pak zelis dva VGA izvora na jednom VGA ulazu, tu ti treba switch za VGA signal koji ovaj XGA box koliko vidim nema, jer da ima morao bi imati jos jedan VGA ulaz.

Ne druze, ne funkcionise tako XGA Box.
Taj switch na njemu nije za biranje da li dovodis na monitor signal sa S-videa-a ili sa RCA.
On sluzi da biras da li ce na monitoru biti slika ili sa jednog od ova dva izvora, ili sa PC-a.
(Naravno, ako se dovede istovremeno sa S-a i RCA-a bice pomesan signal, tako da ne treba koristiti oba ova u isto vreme).

I prilicno sam siguran da kabl koji se dobijao uz njega nema nikakav prekidac, znaci moralo bi da bude nesto kao onaj razdelnik.

Toliko znam, a za sve drugo nisam siguran. Voleo bih da probam ali to bi kostalo 950 din :confused:

edit:
Evo da kazem, ako to ikog vise zanima.
Stvar je prosta, potrebna su samo dva obicna vga kabla.
Jedan ide iz xga out u monitor, a drugi iz pc-in u komp, u graficku.
I na swicheru na xga boxu se selektuje da li se na monitoru vidi ono sto je dovedeno na s-video i rca, ili se vidi slika sa kompa.
Briljantino :slight_smile: