Xbox Republika kreće sa projektom XBR Reviews, naime, svako ko želi da doprinese što boljem sadržaju na forumu može da napiše recenziju neke igre i da svoju recenziju (review) pošalje na [email protected]. Recenzije će biti objavljivane u posebnom delu foruma. Prilikom slanja svojih radova, potrebno je obratiti pažnju da bude kucan u Word-u i da sadrži naša slova (šđčćž) i u posebnom fajlu (rar ili zip) da sadrži slike (screenshot-ove) kako bi mogli uklopiti sve u tekstu.
U pisanju tekstova budite objektivni, nemojte da favorizujete igre, nemojte da koristite google translate i prevodite već postojeće review-e stranih sajtova kao sto su IGN, GT.com, machinima i slični. Neke smernice koje bi trebalo da se ispoštuju su sledeće:
omot igre (front cover) i ostale slike vezane za igru u rar ili zip fajlu, ne bi bilo loše da se ubaci i neki klip sa YouTube-a
kratak uvod o igri
sam opis igre koji sadrži prvo singleplayer mod, zatim multiplayer mod (ako ga igra ima), kinect funkcije ako ih igra poseduje (ako niste u mogućnosti da testirate kinect deo igre ostavite prazno ali bar napomenite da postoji pa ćemo mi dodati ostatak)
zaključak
finalna ocena od 1 do 10 i pozitivne i negatvine strane igre
Nadam se da ćemo svi zajedno doprineti što boljem i kvalitetnijem sadržaju foruma i sajta.
09.11.2011 projekat kreće sa radom, na ovoj stranici možete pogledati recenzije igara XBR Reviews
Super ideja
Ja sam oduvek hteo da budeo Reviewer,imam nekoliko zapisanih pregleda i sastava.
Mislio sam da zapocnem novi Youtube kanal i da pravim video reviews,ali probacu prvo ovde :).
iskreno, ja bih voleo da priočitam nešto i o igrama sa drugih konzola, posebno retro klasika. Ako budemo lepo izkategorizovali, sa vremena na vreme nešto iz drugih igračkih svetova bi bilo dobro došlo. Ajd videćemo kada bude cela stvar krenula.
Takođe, voleo bih da imamo i neku vrstu “Second Opinion” ili ti “Drugo mišljenje” o igri u okviru recenzije koje dostavi neki drugi član. Meni lično su zaniljivi pogledi različitih ljudi na istu stvar, tako da ne bi bilo loše o tome razmisliti.
Hmmm isto misljenje kao Robotnik…za mladje clanove napraviti recenzije starih igara, klasika koje inace nikad ne bi odigrali. Ako samo par njih pozeli da predje igru zbog dobre recenzije-odlicno. Inace, mislim da je ovo posao snova, lagano oralna dijareja i intelektualna masturbacija po papiru/tastaturi
Iskreno, pala mi je ideja da predlozim ovo administratorima pre par dana, ali sam se rukovodio onim “ko sam ja sa 15 postova da nekog ucim poslu”. :dada: Inace, ideja mi je bas zanimljiva, i iako vas ne poznajem dobro, bice mi interesantno da citam opise neafirmisanih reviewera. Sve pohvale za Admin team, iskrene zelje da to zazivi kako ocekujete, sama stvar daje neku vecu ozbiljnost samom sajtu i forumu. :da: