XboxRepublika Data Leak?

E drustvo danas sam dobio notifikaciju da mi je password kompromitovan.
Nista strasno al reko da javim. Navodno pojavio se u nekom data leak-u

Welcome to the club, moje su kompromitovane ima skoro godina dana, mrzi me da ih mijenjam. :grin:

3 Likes

Ajme meni to iskace od pocetka svaki put kada se logujem :rofl:
Edit:
Logout i login
Live ovog momenta :sweat_smile:

1 Like

2 Likes

@mislilac89

Pozdrav. Poruka koju dobijaš ne mora da znači da je login info procureo sa našeg sajta, nego da je kombinacija usernamea/emaila i passworda koje koristiš pronađena u bazi podataka breachovanih sajtova i aplikacija. Ako si kombinaciju koju koristiš ovde upotrebio još negde i to je procurelo, sistem ti javlja da bi neko nekad mogao tu istu kombinaciju da upotrebi ovde i tako se uloguje. Naravno, pod uslovom da taj neko zna da si na ovom sajtu, ili koristi botove da se uloguje na sve žive moguće sajtove pa gde prođe.

Da, ustvari ovo ima najvise smisla s obzirom da je xbox republika jedini sajt za koji sam sacuvao emal/pass kombinaciju na fonu koristeci stari mejl koji znam da je vec negde likovan…Tako da je fon ustvari samo za forum i mogao da prijavi leak.

E sada, jedino mi nije jasno zasto je to tek sada prijavio a ne u nekom drugom momentu u proteklih 5 meseci koliko imam novi fon?

1 Like

Ajde ne brini. Ja imam brdo pasworda i kompromitovanih koliko hoces, pa nemam ni jedan problem. Sto neko rece mrzi me da menjam, nek se loguje ko hoce :slightly_smiling_face:

1 Like

E drugari, ne brinem se ja za svoj nalog na forumu. Stari mejl, koji svakako koristim za spam postu danas :joy: Nego reko cisto da napisem u slucaju da su podaci foruma negde lilovani pa da eto, prosledim info. Ali ako mislite da nisu, lagano lock na temu :joy:

1 Like

Može biti nekoliko razloga, od toga da konačno imaš verziju browsera koja proverava procurele podatka ili si po prvi put sačuvao pass u browseru. Može biti i nešto treće ili najgore - da smo zaita hakovani a to ne znamo :zap: :exploding_head:.

Stvar je u tome sto mi je direktno iphone prijavio situaciju - ako se ne varam keychain je poslao notifikaciju. Dakle nije dosla od browsera. User i pass su sacuvani prvi put u keychain pre 5 meseci…Zato mi je ovo malo cudno. :man_shrugging:

1 Like