Xbox360 crvena tacka

Danas igram xbox 360 slim i ugasi se pojavila se crvena tackica na sredini power dugmeta,na ekranu nista nije pisalo ugasila se slika. Ja sam je upalio odmah nakon toga i radila je 2 sata normalno i normalnom sam e posle ugasio. Jel doslo vremeda se pozdravljam sa mojim xboxom?

To je RDOD. Mislim da je u tvom slucaju samo pregrevanje, ali moze biti hardverska i softverska greska. Kada temperatura predje 86 stepeni, on se ugasi i treperi crvena tacka. Jesi li siguran da konzola ima dovoljno mesta da izbacuje vazduh? Da li drzis neke krpice po konzoli?

Nije mi treperila tackica, samo je sijala, msm da sam se zeznuo possto sam drzao napajanje blizu pa je i ono grejalo xbox.

Proveri error kod. www.xboxrepublika.com/showthread.php?t=13280

Ali u ovom tvom tut-u pise pod 2.ako kozola polazuje rrod da stisem sinh i eject dugme,ali menj sad radi “normalno” konzolaa,sija mi zeleno

Ne mora ništa da znači, pogotovo ako sad normalno radi. Meni se dva puta na slimu pojavila ta crvena tačka, jednom kada je ispao video kabl a drugi put kada kabl za napajanje nije gurnut do kraja.

E hvala ti sad si me malo utesio, kad mi se pojavila tackica crvena,ja sam ugasio xbox i izvadio napajanje iz boxa i vratio ga(nisam obracao paznju dal je bio lepo gurnut) i radila je lepo.

Crvena tackica n ije klasicni rrod. To je general hardware failure, i cim nesto nije u redu moze, pa makar to bio napola ustekan kabel, on ce pokazati crvenu tacku. uzmi u obzir da je ovih dana bilo zilion stepeni pa se mozda stvarno pregrejala. Ili jednostavno spadas u onih 0.8% koji crknjava slim. Ali vidis i sam koja je verovatnoca. tako da, opusti se uzivaj i pravi se ko da se nista nije desilo :slight_smile:

Da, ima to ako nije do kraja ustekan naponski kabel, ali onda konzola za manje od 1 sekunde pokaze rrod, ne zavrti ventilator. Kod slima jedna lampica crvena znaci i 1 i 2 i 3 crvene kao phata. Ako ti se jos nekad desi, javi error kod. Veoma moguce da se samo power brick pregrejao (greska 0001) sto je veoma cesto kod slimova i konzola je prijavila rdod (zbog pada napona)

Crvena lampica moze da bude upozorenje a posto su bile velike vrucine moze da se desi da se pregrejala jer joj otisla termalna pasta to je najlaksa stavka za resiti. Ali ako se i posle toga pojavila mora da se proveri sta je najjednostavnije zamena termalnih pasta i skidanje ihas-a. Vidi kako se ponasa, temperatura vrelog vazduha koji duva ne ide preko 67C u radu posle 45-60min, prava na cipu je oko 80c

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk

Meni se desilo na Jasperu,jos pre ovih vrucina,ta crvena tacka a problem je bio sto nije dovoljno ustekan bio naponski kabal u samu konzolu,posto sam je prebacivao sa jednog mesta na drugu.Eto,ako je za utehu i ovo je moguci razlog.