Xbox X adapter za tastaturu i misa

Pozdrav za ekipu sa foruma :slight_smile:

Da li mogu da dobijem preporuku za xbox X adapter za misa i tastaturu?

Da li imate iskustva iz prve ruke sa nekim od uredjaja?

Da li vrede adapteri koji su kombinacija tastatura + mis (kao GameSir VX2 AimSwitch Gaming Keypad and Mouse Combo)?

Da li adapteri uopste rade u praksi ili je samo bacanje para?

Oprema:
Logitech MX Keys Wireless Illuminated + mis

Posle 23 godine PC gaming-a vreme je da se predje na console gaming (Nintendo Switch se ne racuna). Posteno sam los sa kontolerom (gledati me kako gadjam strelama u Zeldi je komedija) pa bi da igram vecinu igara sa mis/tastatura gde to ima smisla naravno.

Vecina igara nema podrsku. Ako si los sa gamepadom, navikni se kao i svi mi, ili jednostavno batali konzolni gaming.

Mozda sam upotrebio pogresan izraz, mislio sam na uredjaj koji bi omogucio igranje tastaturom i misem u vecini igara na xbox x.

Jako je kratka lista igara koje podrzavaju M&K. Mislim da je to svega dvadesetak naslova od cega je velika vecina FPS.

Dečko misli na Cronus Titan i sl uredjaje na koje se priključi kontroler i emulira isti. Manje vise oblik cheata u multiplayer igrama jer te ubacuje u lobi sa kontroler igračima a ti na kbm.

Za SP igre nemam ništa protiv, ali koliko su neki članovi ovde pisali nije to taj osećaj kao kod nativne podrške, ali valjda bolje nego ništa.

Neko ima ovde samo nisam siguran ko pa da ne tagujem bezveze.

p.s. savetujem da ipak uložiš malo vremena da naučiš kontroler. I ja sam sa kbm prešao na kontroler i delovalo mi je u početku nemoguće i mučenje ali sam više nego savladao i čak danas preferiram u shooterima.

3 Likes

Imam ja Titan two. Ko što reče @ph1beropt on u realnom vremenu emulira input, u jedan port se ubode nativni kontroler od konzole, a u drugi input uređaj na kom bi da igraš.
Podržan je kbm ali nikad nisam probao, niti planiram. Ima samo jedan usb port za ne-native uređaje pa nisam ni siguran kako bi moglo to da se izvede. Možda neka wireless kbm varijanta sa jednim usb recieverom za 2 uređaja. Sa tim mi malo konzola kao takva gubi smisao.
Ja sam pre svega koristio na ps4 da bi igrao sa xbox elite kontrolerom, po specifikacijama su podržani ps kontroleri na boxu i obrnuto, radi i na ps5, toliko mogu da kažem. A znam da uz to ima i neki softver za skripte i varanje, ima community koji kodira ta sranja za masu multiplayer iga, pa ima raznih aimbotova i slično.

Tacno, uredjaj koji bi emulirao kontroler i omogucio kbm igranje u vecini igara. Verujem da nece biti kao sa native podrskom ali kao sto rekoste, bolje nego nista.

Igrao bi single player igre koje opustaju the long dark, subnautica, cyberpunk i slicno. FPS ne igram vec odavno a tek na konzoli necu jer su moderne fps igre previse nasminkane za mene. Stara sam ja skola, meni su i dalje quake 3 i starcraft vrhunac skill-a u igrama. Kontroler cu ostaviti za flight simulator, trke i gde ima smisla.

Bilo bi dobro da uredjaj radi i na switch-u, da napokon zavrsim Zeldu :slight_smile: