Xbox smartglass vs PlayStation®App

Posto je malo tema u kojima se raspravljate izmedju MSvsSony, reko ajde da otvorim i temu koja kompanija ima bolju aplikaciju…Ne znam koja je bolja, jer nisam nikada probao Sony-jevu aplikaciju, ali mogu da kažem da mi smeta to što Microsoft svoju aplikaciju za Xbox One konzolu nije učinio dostupnom svim korisnicima mobilnih telefona. Na primer, Xbox One Smartglass app se ne može niti pronaći, niti skinuti sa hrvatskog iOS store-a. Playstation app može.

Sony 1, glupi Microsoft -1000.

Ne mozes ni PlayStation app tako lako skinuti. Sa SRB regiona recimo ne moze.
Tako da se svi snalazimo preko skidanja .apk fajla ili slicno tome, a ako hocemo da nam se app update-uje redovno onda je najbolje preko nekog VPN-a odraditi direktno skidanje sa Play Store-a i problema vise nema.

Tako da i MS i Sony ocigledno imaju isto ogranicenje, za SRB je razumljivo jer nema svoj niti PlayStation niti Xbox region (koliko znam).

HR ima Playstation region, i normalno je da se app moze naci na Play Store, dok za Xbox ne znam dal imaju svoj region…

Obe aplikacije su ok i završavaju posao.

Kod PS mi je mana što Store nije deo App, već ti otvara prozor u brow****.

Kod Xbox mi se ne sviđa sam dizajn i interfejs App, jer mi deluje kao da je dizajniran više za tablete nego telefone.

Ali, ni jedna ni druga nisu dobre kao Steam App. Two Step Authentication i dostupna je svuda, pa i kod nas. Ima i većinu opcija koje imaju obe aplikacije.

Najbolje bi bilo kada bi neko napravio App koji obuhvata sve platforme, pa i Origin, Uplay, itd.

Meni je glupo što uopšte postoji to ograničenje, pa ne radi se o nekakvoj ekskluzivnoj igri, niti se radi o ne znam kojem sadržaju pa da sad isti treba da se ograničava u ovoj ili onoj zemlji. Glup je i nadasve lud svaki radnik u Soniju i Mikrosoftu koji misli da nas nepostojanje regiona ograničava i sprečava u kupovini i igranju igara. Pusti ti aplikaciju na net, skinuće je ko hoće, ko neće ima da je zaobiđe i kraj. Kakvi regioni kakvi bakrači.

Pisali su negde da ne mogu tek tako da dodaju zemlje u listu podržanih, imaju neka legalna ograničenja. Kakva, nemam pojma, nisu ulazili u detalje.