Pre neki dan sam bio kod druga, on ima Xbox 360 Slim 2010. godiste, trinity ploca. Provalio sam da le u pitanju launch trinity ploca. Igrali smo Battlefield 4 oko 3 sata, kada odjednom samo zamrzne sliku. Ugasi on konzolu kad ono, E82. Rekao mi je da je konzola nekada zamrzavala sliku, ali jako retko. Konzola nema RGH, ima samo LT+3.0. Probali smo vadjenje hdd-a, nista, ostavili konzolu da se ohladi, radila je 5 minuta i ponovo E82. Konzola upali posle 10 paljenja gasenja, a kada upali posle 10 minuta zamrzne sliku. Imam samo jedno pitanje, da li mora na reballing, jer mi je to cudno, ipak je slim.
Mozda ne mora odmah reballing, ali imaj u vidu da je juce bilo 36 stepeni (u Beogradu), i da ce danas biti hos toplije. Ako ste kojim slucajem bili u sobi bez klima uredjaja, konzola se verovatno kuvala. Gledaj da konzola ne bude na direktnom suncu, i da bude dobro ventilirana, tj. da ne bide drugih predmeta oko nje.
crkava xcpugpu, nije ciscena i nisu joj menjane termalne paste, dugo je radila na granicnoj temparaturi i prokuvala.
Dobro, ko je lud da bilo šta od tehnike stavlja na direktnom suncu
Kako nisi sam primetio da ventilatori bruje kao mlaznjak ? To ti je znak da se gpu i cpu kuvaju na velikoj temperaturi , takodje mali savet pipni konzolu npr posle svakih sat ipo da vidis jel mnogo vruca , nikada nije tesko ostaviti je da se malo ohladi
Da dodam nov auto BMW bez dobrog hladjenja prokuva i tako par puta dok motor ne ode u aut, isto je sa svim uredjajima.
Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk
Ja sam imao strah za konzolu,bio rođak nekih pet dana i igrao fifu po 3-4 sata bez prestanka a temperatura u sobi bila oko 30 ali eto nikakvih problema.Pratio sam periodično kakav izlazi vazduh iz konzole i da li je povećana buka na ventilatorima
Ja dok sam imao svoj xbox 360 sa falcon plocom bukvalno nisam mogao da se opustim i igram stalno sam proveravao toplotu i sve , ali izgleda da je ispalo da je taj falcon jedan od onih sto radi kao jasper…
Meni je Xbox One skoro bio uključen 4 dana bez prestanka, išla muzika i tako to, u sobi bez klime. Nije se ni zagrejao
Imam jedan koji posle rebalinga sa E82 na crnu sliku skroz. Lepak sa IHAS-a se skida vrlo lako i svi koji su overili su termalnu pastu ispod imali kao prasinu centralni deo a okolo kao guma. Cak je zelena boja procesora malo matirala od kuvanja cipa. Kod nekih prodje kod nekih prosto ne samo odapne Cip
Imao sam jedan matori pentium 4 (jos socket 478), skinem hladnjak i heat spreader (IHAS) ostane zalepljen na hladnjaku Videcu da iskopam fotku.
Pozdrav
EDIT
Evo fotografije
Sad mi je javio, dosao coveku slim sa reballing-a; vise ni jednom nije prijavio E82, tako da E82 znaci da je XCPUGPU (XCGPU) izgubio kontakt sa plocom. Covek definitivno spada u onih 0,8% ljudi kojima je slim crkao
Moze lock
Zakljucano sve gore objasnjeno.