Ček da vidim jesam li razumeo.
Na primer, Battlefield 1 ili Witcher 3 - Xbox one X vs Series S, da li će igra biti grafičku bolja na XSS ili?
Ček da vidim jesam li razumeo.
Na primer, Battlefield 1 ili Witcher 3 - Xbox one X vs Series S, da li će igra biti grafičku bolja na XSS ili?
Bice mnogo lepse na Xbox One X nego na Xbox series S, i to vazi za sve igre koje su X-enhanced, zato sto su u 4K.
BF1 je 900p ako se ne varam na S (pada i na 720p), tako ce biti i na series S. Ne znam bas koliko tu moze da pomogne bolji framerate i filtriranje tekstura.
A na Xbox One S igre izgledaju kao na day one konzoli. To mi zvuci neverovatno da Series S sa takvom snagom i arhitekturom ima igre koje izgledaju kao na slabašnoj konzoli iz 2013…
Potvrdjeno je da ce Series S koristiti One S build svih igara, koji ce biti poboljsan eventualno boljim framerate-om (ako developer podrzi), forsiranim HDR-om i kvalitetnijim filtriranjem One S tekstura, kao i brzim ucitavanjima. Ali sto se tice “izgleda”, ono kada pauziras i uhvatis screenshot, izgledace skoro potpuno identicno kao na One S jer je isti build, mozda ce eventualno redje, ako uopste ikada, padati rezolucija ispod 1080p/900p kod dinamickih rezolucija (npr BF1 nece ici ispod 900p), ali to je to. Sva dodatna snaga series S, trosice se samo na framerate.
Gearsi 5 (i jos poneka Xbox ekskluziva) bice izgleda izuzetak jer ce biti boostovan na 1440p + 120 fps (ovo u kombinaciji zvuci skoro neverovatno), ali za ostale BC igre, ne treba ocekivati bas previse:
“Xbox Series S was designed to be the most affordable next generation console and play next generation games at 1440P at 60fps,” A Microsoft spokesperson said. "To deliver the highest quality backwards compatible experience consistent with the developer’s original intent, the Xbox Series S runs the Xbox One S version of backward compatible games while applying improved texture filtering, higher and more consistent frame rates, faster load times and Auto HDR.”
Prostim jezikom receno obesmisljena konzola barem u narednih par godina. Losija grafika od Xbox One X, generalno slabija konzola i plus mnogo manje memorije, Ispada da je samo brzina ucitavanja prednost i eventualno neka tehnikalija koja ce u 90% slucajeva ostati neiskoriscena jer je Series S namenjen 1080p televizorima i eventualno 1440p monitorina.
Grafika je losija samo u BC igrama, ali ce za razliku od One X, pustati next gen igre.
Mislim da ce i ova cena od 299$ ubrzo pasti na 199$ u velikim prodajnim lancima, a onda ce uz jeftin gamepass imati verovatno mesto na lowend gaming trzistu.
Medjutim, rekao bih da je za 100e, sada daleko pametnije uzeti PS5 DE (obe verzije su bez diska) - dobijes prosto mnogo vise za ulozen novac, minimum duplo jacu konzolu, za samo 30% vise novca… Ali onaj ko po svaku cenu juri sto jeftinije, deca, studenti, gamepass korisnici, 1080p useri, oni sa “ekipom” na Xboxu… nece ih zanimati tako nesto.
Za samo još 100eura na tih 100 dobijaš najjači konzolni hardver ikad
Ja pitam jedno a ode tema u petim smeru
U suštini niko još ne sna konačan odgovor.
Ja samo mislim da nema teorije da bude ista grafika kao na Xbox one iz 2013 godine. Nema mi nikakve logike.
Kako ne zna niko, Microsoft ti je rekao, ne citas postove?
Jeste, improved texture filtering, sta god to bilo i kako god u praksi to izgledalo.
Nije to nikakva misterija, dovoljno ti je da ukljucis bilo koju igru za PC i “nasviras” filtriranje tekstura. Efekat je smesan do nikakav… To ne znaci bolje (kvalitetnije) teksture.
Najveci benefit je auto HDR za igre koje ne podrzavaju i veci fps, to sa filtriranjem tekstura je bezveze.
Nemate pojma. Zar nisi ti Nintendo hard core igrac? I od svih ljudi si ti zabrinut za grafiku?
Ko sudi celoj generaciji konzola po tome kako pokrece neoptimizovanje back compatible igre, prioriteti su na pogresnom mestu…
Sva ta misljena ce se promeniti kada izadju optimizovane igre.
Ne znam, ja ne kupujem novu konzolu da bih igrao igre sa last gena, nego igre pravljene za novu konzolu. Mogucnost da ih pokrenem je lep plus. A i statistika je pokazala da je back compat vise marketinsko sredstvo za MS nego sto ljudi stvarno koriste.
Samo jedna ispravka, ta statistika nije relevantna toliko kao pokazatelj BC na novoj generaciji.
Npr, kada izadje nova generacija grafickih, niko ne kaze “koga briga koliko ima vise fps-a u GTA/Far Cry/BF” igrama nego “wow, vidi, 200fps-a”.
Zbog midgena, imas gomilu igara koja strava izgledaju i totalno mogu da se igraju na next gen hardveru. Npr, Doom Eternal je izasao, sta, pre pola godine, zasto ga ne bi igrao nasviranog na series X-u? Ovo sada ne izgleda odjednom “lose” posle 6 meseci, samo zato sto je izasao next gen.
Upravu si, nisam razmisljao u tom pravcu.
Bice zanimljivo videti novu statistiku.
Ta statistika nema vise poentu, nece je vise niko ni gledati, bitno je samo da imas momentalan vizuelni benefit u skoro svim popularnim igrama sto je vec nextgen cak i ako se ne koriste npr RTX efekti i novi engini. PC filozofija se seli na konzole, next gen je sada jedan smooth prelazak sa mid-gena gde sve odjednom izgleda bolje, radi brze i fluidnije. 95% igara u gamepassu ce biti BC, vecina ce biti na neki nacin ulepsana ili sa boljim fps-om, ima tu ogromnih igara kao sto je Destiny 2 (koji ja tek pocinjem). Skoro sve sto ce izlaziti u narednom periodu ce biti crossgen, sto mu dodje na isto kao enhance-ovan BC. Da ne pricam o popularnim multiplejer igrama, tek one nece biti true next gen, imam bas mala ocekivanja i od Fife.
Mislim da su ljudi malo nezahvalni, umesto ogromne zjapece praznine, i nekoliko BC igara za koje je pravo cudo i ogroman effort da uopste rade, dobijamo sada milion enhance-ovanih igara koje prosto rade, out of the box. I to rade fantasticno… sto je takodje bitno sa aspekta cuvanja njihove vrednosti za buduce generacije.
Budi jednom čovek i kupi X… Prodaj bubreg…
Nema bato… Otplaćujem jebeni auto dodje mi da ga prodam
Budi dzek pa skupite 200€ za palog brata da doda i uzme x. Zadužio sam vas sve tamo
Svako po 5 eura sa foruma i da spasemo coveka muka, neka mu krene.
Ja sam jedan od ljudi koji taj bc dosta koristi i koristi ce sigurno na xsx. Na ovoj sam igrao gomilu igara sa x360 i bilo mo super. Castlevania me odusevila. Isto planiram i na sledecoj jer ima jos dosta igara koje nisam stigao da predjem na ovoj. Za mene je BC spas. Dicu mu spomenik.
Mi jedino da napravino krug, kao ono u vreme Jugoslavije kad se kupovao Jugo. Svaki mesec po 20 eura svako i neko dobije konzolu i tako u krug dok svi ne dobijemo