Xbox Series X - PC User Noob ima pitanja oko account-a i regija-a (veoma neoriginalno)

Pozdrav ljudi,

Citao sam mali milion tema vezanih za ovo sto me zanima ali nekako uvek sve ostane nedoreceno ili ja jednostavno nisam skontao kako treba. Nadam se da vas necu puno smoriti.

Elem, razmisljam se da uzmem Xbox Series X (prva konzola ikada posle ps1 i ranih godina u osnovnoj skoli). Znam da Srbija nije podrzana i znam da se uglavnom prave nalozi na drugim regionima. (US, Argentina, Turska). E sad, da ne duzim, moja konkretna pitanja su:

  1. Da li je moguce koristiti srpsku Visa (ili MasterCard) karticu ako podesim region account-a na Tursku?
  2. Ako je pak moguce, da li je u billing adress na kartici stavljam pravu adresu ili random adresu random hotela u random turskom selu koju sam naveo pri pravljenju account-a?
  3. Ako se MS ikada smiluje i napravi nam jebeni region, da li ce biti moguce prebaciti taj postojeci account, sa svim igrama, achievementima i ostalim sranjima na Srbiju (ili neki drugi region npr Argentinu )?
  4. Da li sa gore navedenom karticom mogu da se subscribe na Xbox Game Pass Ultimate?

Ako mislite da treba jos nesto da znam slobodno mi skrenite paznju.

Hvala unapred!

Pozdrav i dobrodoĆĄao na forum.
Ajmo redom pa da vidim kolko mogu da pomognem.

  1. Da, moĆŸeĆĄ. Ja sam uredno koristio svoju srpsku karticu za uk, usa, tursku, argentina pa i za indiju.
  2. ImaĆĄ na internetu adresa generator i samo prepiĆĄeĆĄ sve podatke koje ti izbaci. Ne moĆŸeĆĄ svoju adress, dakle random hotel ĆĄto bi ti rekao.
  3. E za ovo iskreno nemam odgovor. Mada, mislim da ćeĆĄ sasvim uredno moći da menjaĆĄ region bez ikakvih problema. Ipak smo svi to radili samo sa drugim drĆŸavama, ne vidim zaĆĄto bi Srbija odskakala. Al svakako, ako greĆĄim, neka me neko od članova ispravi.
  4. Dap i to moĆŸe.

Svakako treba imati neku dozu ravnoduĆĄnosti da tako kaĆŸem. Da, moĆŸeĆĄ da koristiĆĄ svoju karticu ali to nije uvek 100% tako. Ja nisam imao nikada problema sa kupovinom srpskom karticom, sem ĆĄto sam jedno vreme radio gift varijantu sa Argentinom, al ni to viĆĄe. Znači sve regularno. Al opet sa druge strane, ima članova kojima kartica ne radi. Tu sad imaĆĄ neke varijante sa kodovim, gift kartice, cd keys, g2a, kupujem prodajem itd. Al ajde da ti sada ne komplikujem ĆŸivot.
Ako te zanima joĆĄ neĆĄto, piĆĄi. :slightly_smiling_face:

3 Likes

Moras kada kupis da krenes redom da pitas jedno po jedno. Tu smo da pomognemo oko svega. Sve je vrlo prosti samo treba to isprobati postupno na konzoli. U sustini sve moze i dosta izadje jeftino igranje na box-u.

1 Like

I jedan savet, sve sto budes radio (pravio naloge, unosio kartice, adrese, menjao regije i sta god) sve radi na konzoli i nista PC.

1 Like

U naslovu teme si stavio Xbox One X a spominjeơ Xbox Series X. Samo nam razjasni na koju tačno konzolu ciljaơ :grinning:.

1 Like

Lepo sam ja pricao da bog otac ne moze da pohvata xbox nazive. :joy:

2 Likes

Izvinjavam se. Xbox Series X je upitanju.

Kakva je situacija sa regionima i serverima za igre? Recimo ako stavim region Tursku hoce li me ubacivati na turski server sa turskim igracima ili to nema veze (negde sam procitao da na PSu to nije uvezano pa reko da proverim i ovde)?

1 Like

Nema nikakve veze. Tebi je samo konzola prebačena na odredjeni region. Serveri za igre su nezavisne od toga.

2 Likes

Hvala svima na odgovorima. Imam jos jedno pitanje.

Imam microsoft nalog sa win11 licencom i na outlook mail-u sam duzi niz godina. Da li bih mogao korisiti ovaj account na Xbox-u ali sa regijom setovanom na Tursku? (Imam osecaj kao da se trudim da postavim najkomplikovanija pitanja hahahah)

1 Like

Mozes

1 Like

Ma znam, nego da ispravimo naslov ako neko nekad bude traĆŸio pomoć ili guglao pa da se poklapa.

A post was split to a new topic: GaĆĄenje naloga sa Game Pass pretplatom kupljenom sa Kupujem Prodajem?

Treba mi pomoć kako da prebacim naloge Modern Warfare i Vanguard na Xbox x sa PC-a? Dajem gajbu piva :joy::beers::beers::beers::beers:

Samo povezi svoj Xbox Acc sa BNETom

Kako brate, pokuĆĄavao sam sve i ne mogu da ih uparim. Imam modern warfare kupljen a Vanguard dobio kao poklon i kako sve to povezati na Xbox x

Ako planiras igre da prebacis za to nema opcija jedino progres mozes sa PCa preneti na konzolu i obrnuto.

Ahaa ok bar da se ne cimam viĆĄe misleći da moĆŸe, hvala ti kao da smo ih prebacili :smiley: