Xbox Series S|X tema

Zavisi za šta. Npr. MS ima fine cijene za Srbiju bar što se tiče PC Game Passa, najbolja cijena u regionu, nešto malo više od 9€. Dok smo mi u BiH najebali i cijena nam je iskazana odmah u evrima i otišlo skroz na negdje 16.5€. A tako je negdje i u Hrvatskoj.

Pa to ne znaci da bi GPU za konzole bio 9€ da ima nas store. Kako god, neka bude samo konzola, za ostalo cemo se snaci kao i do sada :grinning_face:

Super ako bude besplatan multiplayer, mislim da je odavno za to bilo vreme. Ali ovo za backwards compatibility mi se ne sviđa što se spominju samo series x/s xone i ove ranije koje su bile uključene u backwards compatibility program. Pokušavaju da nam uvale kao feature nešto što već postoji, kao da ne kontaju da bez toga ne bi postojao više ni jedan razlog da se poseduje xbox, jer su ekskluzive sve izgubili. Za mene bi jedini pravi potez bio da naprave da sve što je ikad izašlo na Xbox-u može da se igra native, ili da samo neke x360 i classic igre budu kroz emulaciju + da može i kroz pc deo da se igra sa steam-a epic-a i ostalo što su najavili. Ako to ne urade mislim da im propada poslednja šansa da se vrate i da će ovo biti poslednji Xbox.

1 Like

Ali znači da imate regionalne cijene za razliku od nas gdje nam je taj PC GP otišao sa 6€ na 16 i nešto. Imali smo jeftiniji PC GP od vas prije toga.

Vratiti se u smislu da budu mainstream i prodaju 100 miliona konzola neće nikad, na to zaboravi. Ovo će biti skupo vjerovatno i biće za entuzijaste. I ne krivim ih zbog toga probali su i sa budžet verzijom sa Series S i nije ništa za njih uradilo.

BC je dobra stvar kad smo vidjeli da se lansiraju konzole bez ikakvog BC kroz istoriju. Ovo ako ispoštuju da praktički preneseš svoj Xbox library na PC je super. I onda još na to imaš pristup PC igrama koje nisu na konzolama a njih ima mnogo.

2 Likes

Jeste, slažem se, ja se samo brinem da nam ne uvale samo ovo što već imamo i da nam to predstave kao feature. Svaka integracija sa PC-jem je korak napred svakako.

1 Like

Jedina prednost tog Windows-a je što ćemo imati donekle funkcionalan PS3 emulator :smiling_face_with_tear:

Sto donekle , mislim da je ovaj rpcs3 odmakao poprilicno dobro , naravno uz dovoljno dobar procesor. Svakako mislim da mozes igrati igre u 30fps-a kao i na ps3 sa nekim losijim kompom , al znam da sa boljim specifikacijama sve ide u 60 pa i mgs4

Pa ne znamo kakva će kompatibilnost biti… kako će se skidati drajveri… da li će biti ARM Windows itd itd
Takodje, nikako ne bih voleo da konzola bude ispod 2TB.

Iskreno, uopšte me ne raduje i ne zanima nikakav windows i pc gluposti na konzoli. Da težim ka tome kupio bih PC, želim console iskustvo kao plug and play, a ne da se jebavam sa nekakvim konfiguracijama, emulatorima, drajverima i sl.

3 Likes

Da dobro kazes mada ja se bojim da li licence mogu na neki nacin da dovedu do problema . Ponovo dosta igara ima da su console only pa ce i to biti neki problem. Doduse vise bih se brinuo da je Sony ovde u pitanju s tim da kod njih ni njihove igre ne dpbijaju tretman kakav zasluzuju.

I sa tim se slažem iskreno.
Plug-n-play experience PS-a je jednostavniji i minimalistički pristup.

Kada budu obe strane zvanično izbacile i najavile konzole moraću ozbiljno da razmislim i razmotrim ‘specs and features’ i izaberem.

1 Like

Opisano je da se cilja na konzolno iskustvo out of the box. U fazonu, ko neće, ne mora nikad da ima kontakta sa Windowsom.

2 Likes

Poslednjih 10 godina predlazemo hibridnu windows masinu, konacno im je doslo iz dupeta u glavu.

Cekaj, sad ce nam smetati

2 Likes

Možda jedino naprave neki dual-boot, pa ko neće Windows, ne mora ni da ga pokreće.

Sad već ima da Xbox Rog Ally X kad upališ da ti ne loaduje čitav Windows, ne loaduje ti desktop tamo u druge Windows stvari i samim tim je lakši. To je njihov put ali moraju to još puno da poprave. Dual boot ne vjerujem da im je opcija, to bi im bilo kao da priznaju da Windows nikada ne može biti dobar za gaming. Ali možda će u teoriji moći da funkcioniše kao neki orivid dual boota. Da he tu neka oguljena verzija Windowsa po defaultu a ko pođeli da može da digne onda i full Windows.

1 Like

Jel vam radi store? Meni vec 2 sata “something went wrong”

3 Likes

Ne radi ni store ni ništa izgleda da su pali serveri dosta ljudi se žalilo kako im ne funkcioniše store, nekome gpu, nekome ne otvara biblioteku, nekome cloud i tako

1 Like