Crkava mi LB na džojpedu. Jel ima neko iskustva s popravkom tako nečeg da mi kaže vredi li cimanja, ili mi ne gine kupovina novog?
Greota da bacim celu spravu zbog samo jednog dugmeta, a opet, nisam spretan s popravkama, niti me takve stvari privlače.
Vrijedi cimanja, očisti alkoholom kontakte i velika je vjerovatnoća da će proraditi. Ja sam imao isti problem na elite 2 i evo ga radi bez problema dvije godine posle.
Nađi tut na tjubu ima ih dosta.
Recimo ovaj:
Ja sam nedavno slao kontroler kod coveka na servis iz istog razloga. Resio mi je problem
Meni driftuje levi stick na xbox forza kontroleru ![]()
To je zbog WD-a, da si koristio silikon sprej ne bi bilo problema ![]()
Meni je jedan Xbox kontroler ispao i sjebalo se to LB. Radi i dalje ali ne klika baš dobro, mislim da je puklo malo. Gledao sam na youtube, LB i RB su povezani ispod, to je sve jedan dio i to mora da se zamjeni. Baš sad tražim neki servis kontrolera da to popravim, ali u Bosni pa će kontam to malo teže naći nekoga Javio mi se neki lik iz Niša što popravlja, kaže šalju njemu i iz BiH, nije skupo međutim qrac. Ja gledao na Pošte Srpske da pošaljem paket od 400g u Srbiju sa povratnicom izađe me oko 25€. Još dok bi platio popravku, mogo bi nov da kupim.
Ustvari ne, WD može oštetiti elektroničke spojeve i sklopove. Samo alkohol, što čistiji to bolji.
Imaš na Amazonu repair kit za par dolara gde dobiješ skoro sve moguće zamene za plastiku na kontroleru (ako je hardverski nešto napuklo).
Jel ovo važi i za RB lol
ja muku mučim sa tim dugmetom.
Kad igras forzu deluje kao luft u letvi volana
realism ![]()
Ili medicinski benzin.
Za @robotnjik i @n00dle brzinski savjet ukoliko imate problema sa RB i LB.
Ovo se najcesce desava zato sto se iskrivi prekidac na maticnoj ploci koji zapravo RB/LB pritisce.
Rjesenje je veoma jednostavno, samo nadomjestite ovo ulegnuce sa necim-dovoljno je da umetnete mali kvadratic kartona (kao za cigare npr), jedan tanki sloj. Ovo ce rjesiti sve probleme sa bumperima ukoliko je ovaj problem u pitanju, a pretpostavljam da jeste.
Radi za sve bumpere ako nema fizičkog oštećenja. Tj. ako bumper nekad radi nekad ne, ili moraš da ga jače pritisneš da bi odreagovao, vjerovatno je da će ga čišćenje dovesti u pređašnje stanje.
To je šala, znam sve ![]()
Nemam iskustva. Ali ovo sto sam okacio imam.
Uzimam od kuma koji ga koristi u servisu telefona i racunara. Odlicno radi, ne bi ga on koristio na telefonima da ne valja. Ne pravi kratak spoj. Odlican je.
Ljudi generalizuju wd40 po jednom proizvodu oni imaju čitavu liniju proizvoda za razne namjene