Xbox Series S|X tema (Part 1)

Znaci od juce?

Specifikacije su objavljene juce, sve ostalo je bio Rumor, ili javna tajna u najboljem slucaju. Ali nije bitno :grinning: poenta je da je MS sada to i potvrdio, sto i stoji u mom post-u.

1 Like

Ako je verovati onome sto je Ms rekao, a to je da ce igre biti identicne, imati isti fps, jedina ce razlika biti sto ce ih gurati u 2k, onda ovo uopste nije lose, bas je dobar uredjaj za 300evra. Za nekoga ko nece brojati piksele, moze se desiti da sa 2 3 metra udaljenosti uopste ne bude neka spec razlika izmedju ove konzole i series x.

Sada ako Ps grune ps5 digital na 400 evra, onda ova konzola malo pada u vodu.

1 Like

Da, do zvanične objave XSS nismo znali za CPU da će biti 100% kao što se govorkalo. Doduše svi insajderi su tvrdili da XSX i XSS imaju isti CPU.

Ako sa 1440p bude omogućen chekerboard na 4k, onda ce konzola biti i više nego sjajna, prakticno će MS matirati Sony sa cenama…

U zvanicnom videu na kraju pise upscale to 4k.

Za youtube netflix i te servise kao i sada one s i nekakav upscaling za igre

Više mi je odgovaralo kako su prethodne generacije izlazile. Biraš PS ili Xbox, sada treba da mislim hoće li mi trebati drive (a znam da neće) i da li mi treba S ili X varijanta (uz X ide i novi TV). Samo komplikuju odluku

2 Likes

Istina :joy:

MS je toliko dobro odradio sve ovo, da je haos kakav potez su napravili…

Jednostavno, mame, tate, babe, dede, 300 dolara konzola, i svi srećni… Ovde i ja upadam, jer prođe godina da igram 3 iste igre… Fifu, nba, i po nešto još…

Ko voli 4K i ostale zavrzlame, evo vam X… Sve ima svoju publiku i svaka roba svog kupca… Mislim da će MS u ovoj generaciji da razbije…

Ja sam evo prvi bio odlučan da neću kupovati konzolu ove godine… Ali bogami sam se brzo predomislio… Prvo jer su rekli da neće prelaziti na novi engine sa fifom na PC, drugo, jbt 300 dolara je džaba… Da ne spominjem game pass…

4 Likes

Dosta toga objašnjeno u videu:

Gears 5 u 120fps :wink:

4 Likes
1 Like

Interesantni rezultati tviterasa.

2 Likes

A PS5 cene još ne znamo :grinning:

Ali znamo sta zelimo :rofl:

IGN je playstation publika

1 Like

Bez obzira sto su ps publika, vidimo da je publika naklonjena brendovima. Rekao bih na prvu da nije fer, ali dovoljno covjek da zagrebe ispod povrsine da zna da ako je imao XO ovu generaciju, pa makar ga kupio za 50e, nije nista imao da igra na njemu da vec nije bilo na PC-u. Tako da mi ovo nije iznenadjenje, koliko god mislio da ljudi nisu u pravu, nivo kvalitete ekskluziva Sony-a MS jos nije dostigao.

Ovo je sve odjek kraja x360 generacije kada su pustili npr Mass Effect da vise ne bude ekskluzivan za njihovu konzolu, ulozili snage u Kinect (i nastavili u current gen), a realno i nastavak sledece generacije. Ko se sjeca, ps4 je krenuo izuzetno siromasno sa ekskluzivama, ali je prodavao duplo bolje. I nakon godinu i po, sve ekskluzive za XO su prestale, a Sony je nastavio da stanca kvalitetne naslove jedan za drugim.

Koje je inace pravilo u ulasku u trziste/reulasku u trziste-moras da pruzis nesto novo (divlje, Bobo), te uz to da pruzis nevidjen kvalitet. Nazalos’ mosa sa strane MS-a ovu generaciju.

2 Likes

ok u pravu si, priznajem poraz :smiley:
Osim na purexbox sajtu tamo je bilo knap! :smiley:

1 Like

Zato Sony neka nabije cijenu i dobro zaradi. Rekao sam i prije da ce taj segment kupiti PS5 bez obzira na cijenu i da cak niti jednu eksluzivu nemaju.

Kakvo bre nabijanje cena, pa nisu oni blesavi.