Xbox Play Anywhere nam dolazi 13. septembra

The Verge: Xbox Play Anywhere launches on September 13th

Microsoft revealed its Xbox Play Anywhere initiative back at E3 last month. It lets you buy participating cross-platform games once and play them on Xbox One and Windows 10 PCs. Microsoft is planning to bring all of its future first-party games to Windows 10 and Xbox One as part of the Xbox Play Anywhere initiative. Microsoft is now planning to launch Xbox Play Anywhere on September 13th.

The new option will require the Windows 10 Anniversary Update on the PC side, and the summer Xbox One update for the console. Games listed in the Xbox Store will include a Play Anywhere logo to indicate they work with the scheme, and Microsoft has a number of titles arriving later this year that will support Play Anywhere. Here’s the full list of supported titles so far:

Gears of War 4
Forza Horizon 3
ReCore
Sea of Thieves
Halo Wars 2
Scalebound
Killer Instinct Season 3
State of Decay 2
Ark: Survival Evolved
Cuphead
We Happy Few
Crackdown 3

Jedna stvar me samo zanima. Da li ce vlasnici konzola prilikom kupovine jedne od Play Anywhere igara dobiti free code za igru za WIN10 (kao QB) ili ce im igra biti automatski aktivirana na Windows nalogu?

Ako bude kao za Quantum Break, verzije za PC ce se prodavati za 3 dolara na G2A :smiley:

Mislim da ce biti vezane za nalog, mislim da sam tako procitao.
Npr. ja u gears4 ako sam dosao do pola kampanje ja cu moci na bilo kom win10 PC moci da nastavim moj save, samo se ulogujem sa mojim profilom, tako da mislim da ce to biti jedna kupovina, a ne razdvojeni kodovi.

Da, igre će biti vezane za nalog koji kupi igru i moći će da se igra na do 10 Win 10 uređaja.

1 Like

I krecemo sa izmenama :smiley:

Secate se kako je MS najavio da ce od sada svaka igra iz Microsoft Studiosa izaci paralelno i za Xbox One i za Win10?

E pa to je skoro tacno. :smiley:

Nova izjava glasi: Od sada svaka igra iz Microsoft Studiosa a koja je prikazana ove godine na E3 sajmu ce izaci i za Xbox One i za Win 10.

VideoGamer’s David Scammell points out that Microsoft’s statement - which originally read “every new title published from Microsoft Studios will support Xbox Play Anywhere” - has now been altered to read “every new title published from Microsoft Studios that we showed onstage at E3 this year will support Xbox Play Anywhere”

1 Like

:smiley: :smiley:

Mislim da i dalje nisu odlucili sta ce da rade sa Halo-om…

Da, i ja mislim da Halo ostaje samo kao konzolno iskustvo, pre svega što guraju e-sports i Halo Championship (mislim da se tako zove). Ne znam šta bi još moglo da bude toliko specifično da ne bude i Win 10.

Sad mi padne na pamet, ako izdaju na primer igru koja je PC only poput Age of Empires 4 ili novi Flight Simulator, onda je Play Anywhere besmisleno jer igre nisu podobne za konzolno igranje.

Double facepalm…

Inace, zar se nije negde pricalo da ce omoguciti mis i tastaturu za XO? TIme bi teoretski mogli da omoguce i PC igrama da rade na XO.

Jedva Xbox igre rade na Xboxu a kamoli PC igre :smiley:

Nemoj tako! Ja igram u cinematic 24fps. Glorious 24 Master Race!!

Mislim da KB/M neće biti dostupni za gameplay (jer bi se narušila ravnoteža) nego za appove/OS (messages, Halo Forge, video editing, Forza livery).

Takođe MS izdaje i casual igre poput Minesweepera, Solitaire, Mahjonga i ostalih “mouse friendly” naslova koji se nikad neće pojaviti na konzoli. Uvek imaš nekog ko bi se zakačio a što Solitaire 2017 nije Play Anywhere i moguću tužbu. Jedino što su trebali uraditi jeste da su ovako definisali na E3.

Izlete se oni cesto sa nekim konceptom ili idejom i lose reakcije ih lako pokolebaju. Pa samo u ovoj generaciji to smo videli na primerima: always on, sa Kinectom u bandlu i second hand restrikcijama. Ne znam da li da me takav pristup raduje ili ne. S jedne strane dobro je sto reaguju, a sa druge govori koliko se velike odluke unutar kompanije donose nepromisljeno i bez dodira sa korisnickom bazom. Pritom, ne svidjaju mi se ta neka polu-resenja. Isto su probali sa timed ekskluzivama. Malo je ekskluzivno, malo nije. Sad imamo anywhere ali samo za E3 prezentaciju, Anywhere nije jos ni prakticno zaziveo kao koncept a vec odustaju.

1 Like

E sad da odustaju je prejaka izjava. Već su dobrim delom spojili Win i Xbox store da bi ceo koncept sada tek tako odbacili. Naveo sam neke primere gde se Play Anywhere ne može primeniti. Takođe nisu sve igre za koje MS izdavač pravljenje od strane Microsoft Studios i ne mogu diktirati da igra bude podržana za Play Anywhere. Postoji spisak igara koje dolaze i to se ne menja, ovo će važiti za mali broj specifičnih izuzetaka. Videćemo u budućnosti koji su to naslovi da bi mogli više suditi.

I dalje stoji da su paĹľljivije trebali birati reÄŤi.

Ne odustaju, već je ovo samo zbog Halo uradjeno, najverovatnije.

Mnogo ulažu u Halo, mnogo im para donosi i u Halo eSports su uložili mnogo da bi ga izbacili sad za pc… Ne znam cemu buka uvek, doduse cinjenica je da oni nista nisu najavili a da posle ne menjaju nešto i ispravljaju sami sebe.