Xbox One X temperatura 80c

Zdravo,pitanje vezano za temperature Xbox one X,konzola posle pola sata igranja se jako ugreje ,nazad gde izlazi topao vazduh temperatura ide i do 80c , posle igranja par sati mozda i vise,konzola je kupljena pre mesec dana i nema prasine unutra,stoji na stolu i nije nista blizu konzole, ima dovljno mesta za normalan protok vazduha,konzola radi perfektno ali je bas vrela od nazad,imam i xbox one s koji posle 2 sata igranja kada se stavi ruka na konzolu ona bude mlaka i ne zagreje se a ovo cudo bude bas vrelo.

Kako znaš da je 80? Normalno je da pozadi izbija vreo vazduh, tako je konzola dizajnirana…

Ako se sama konzola mnogo greje, zabrini se posto je u najgorem slucaju mlaka i posle visesatnog igranja. Na vazduh ne obracaj paznju.

<Merio sam temperaturu od nazad,xbox one S nije ni 40c,uglavnom 35c,konzola se ne greje od gore,samo je vreo vazduh,ali citam da konzola trosi i do 180w a i xbox one s 120w pa je razlika verovatno zbog toga.

A što se bojiš te temperature,da je prevelika konzola bi se sama ugasila tako da uživaj u 4k igrama :wink:

Strah je bio opravdan i ako svi pricaju kao to je normalno,cak su i ovi iz microsoft na forumu rekli da je to ok,ali ipak sam otvorio konzolu i imam sta da vidim,termalne paste u opste nema ,sve u jednom cosku i tvrdo kao kamen,stavio sam ARCTIC MX-4 i druga prica,konzola sada radi kao kada sam je kupio.

1 Like

E pa sjajno, secam se da je MS hvalio “vapor chamber” sistem hladjenja na X-u kao state of the art. Kako je moguce posle mesec dana pasta da bude u takvom stanju @M007P?

Kada su je stavljali verovatno je radnik samo bacio i cao, zavisi od kvaliteta i stanja u kome nanosi. Ako je pasta dugo stajala ili bila pri kraju iz posude odakle su je ubacivali ispalo malo i to najlosijeg dela-kvaliteta(neke paste se razvodnjavaju). XOX ima srecu sto su hladnjaci veliki, efikasni i imaju funkciju koju si naveo pa to moze dosta da izdrzi. Presuda je da imaju lose paste i da im je kvalitet kontrole sklapanja zavrsnog proizvoda na jako malom nivou, obzirom da realno svi znamo da im crkavaju harddiskovi, da su im paste lose pa se cuju.
Pogledajte na youtubu kako izgleda kada neko otvori XO ili PS (prvi put) kada menjaju paste oni serijski bace kuglicu graska paste pa stavljaju hladnjake…

1 Like

Moja greska ,konzola je stara 1 godinu, ja sam drugi vlasnik,al kada sam je kupio pre mesec dana sve je bilo ok ,do pre neki dan sam primetio da se greje,sada je sve ok,al kad sam je otvorio nisam mogao da verujem sta vidim,dal je realno da je pasta tako losa ili xbox one x mora tako da se odrzava kao pc.A koliko sa video na internetu nisam jedini sa tim problemom.

Ako si već otvarao konzolu, zašto nisi stavio tečni metal?

Nisam nasao kod nas ni jednu prodavnicu Liquid Metal da ima da se kupi.

Isto se ugljenise kao na xbox 360 jasperu na GPU cak sta vise verujem da je ista pasta. Kako god 1godina je malo vremena, trebala bi da bude tecna a ne gumirana kao sto se i vidi. Nece biti problema mx4 je top pasta a tecni metal moras da zastitis komponente okolo ili da je stavljas perfektno i idealno sto je malo tesko.