Xbox One Vs. PS4 - šta je vaš izbor i zašto?

@von_Brcoos

Ne moram vise nista da ti pricam, sve ti je jasno. :smiley:

1 Like

Besmisleno je poredjenje. Jedina je razlika u tome sto za PS4 postoji forum gde se ljudi dogovaraju oko razmene i prodaje slotova, sto jednostavno nema na XO, a i generalno gledano mnogo je veci communiy jer ima mnogo vise PS4 konzola. A to gde su “bolji ljudi” je diskusija na nivou partizan-zvezda, zaista.

A ustvari nije tako. :smiley:

Postoji mesto gde se i mi dogovaramo oko sharing-a, ali i ustupanja profila drugim ljudima kad smo odustni itd. Garantujem da je vecina ljudi sa ovog foruma koji imaju XO odigralo bar 90% AAA naslova sa minimalnim minimalnim ulaganjima, upravo na taj nacin. Eto ja bas rece danas Nikoli da mi se dopada kako izgleda DOOM, a on mi kaze da iscimam izvesnog Milana :smiley: i pozajmim profil kako bi obrnuo to. Problem resen. :smiley:

Sto se tice communitija, broj prodatih konzola moze ali i NE MORA da ima ikakve veze sa kvalitetom zabave. Naravno ne mozemo da pricamo gde su bolji ljudi, to je bila sala mala, malo bezazlenog humora jer eto volimo da se salimo i ponekad sprdamo. Ali mozemo da pricamo o tome ko sta igra, koliko cesto i koliko masovno, pa vas pozivam da nastavimo diskusiju u tom pravcu. :smiley:

@jahalang0112 Povezi te ortake da se makar dodaju medjusobno, glupo je da bas imaju 0 prijatelja. :smiley:

Heh, mislim da je coveku ‘community’ trenutno nisko rangiran na listi konsideracija. Bitno je da je u oba slucaja moguce doci do igara relativno jeftino.

Nije ovo nikakva mudrost, ali – nek pogleda ekskluzive i za jednu i za drugu, sve je vec prakticno izaslo. Koja god ima vise igara koje ga privlace, nek tu uzme.

Sve radi malchice bolje/lepse na ps4, al je pitanje dal se uopste primecuje dok igras.

Mogli bismo sad da krenemo da listamo ekskluzive side-by-side, al ne bih se time bavio dok ne steknem bolji osecaj sta coveka uopste zanima. Mozda samo oce fifu i cod, which is fine. Prakticno je svejedno u tom slucaju.

Pa covek se kako sam kaze lomi, tako da u “kosideraciju” treba uzeti sve moguce faktore. :smiley: Slazem se naravno, ekluzive bi trebalo da budu odlucujuci faktor.

@jahalang0112 Upravo o tome pricam, sve je stvar izbora. Ja ako uzmem ps4 u buducnosti, uglavnom cu ga koristiti za eksluzive, mada bi recimo voleo da imam aktivnu domacu ekipu za kvalitetno killzone vece, itd.

Evo na primer moje statistike u za poslednjih 30 dana.

Imam i te sado mazo drugare :smiley: ali ovo je valjda top 8-9 pa nisu uspeli da se probiju. :smiley:

Pa ? i verovatno su vise uzivali u “kratkom” unchartedu nego u stotinama nonsense provedenih sati u nekim drugim igrama

1 Like

Ovako, community mi i nije toliko presudan, jer se u to i ne razumem bas :slight_smile:
Na Xbox 360 imam svega 5 prijatelja sa kojima ponekad odigram Fifu…
Glavna igra mi i jeste Fifa, ali bih voleo i neke “mocne ekskluzive”…
Mozete li mi navesti te ekskluzive za ps4 i XO, pa cu ih pogledati na yt.
Ono sto mi je isto vazno jeste i cena… s obzirom da vise ne mogu da cekam da se oslobodi tv i isprazni kuca kako bih igrao xbox, hocu sebi da uzmem tv… nisam nesto pri parama, od svog dzeparca kupujem, tako da mi i 50€ igra ulogu :slight_smile:
Taj sharing mi je odlicna ideja kod ps4, xo nema nesto slicno tome?

Evo na wiki mozes vidjeti kompletnu listu PS4 i XO, sta je izaslo i sta ce izaci:

Evo ti link preglednije izgleda: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_game_exclusives_(eighth_generation)

Koji su AAA naslovi? Kada bih pregledao ove liste, taman bi izasao i novi ps :joy::joy:

Ima i to potpuno istu stvar. Ali nema ovo:

Mislim da si sebi sam odgovorio :slight_smile:

Vidim, vecina ovde vuce na neku svoju stranu, valjda da opravdaju kupovinu svoje konzole. Ko zna :smile:

Bit cu kratak… Imam obe konzole. Nije bitno to sto je Ps4 jaci u hardverskom smislu, ili sto XO ima bolju online podrsku, jedino ono sto je bitno jeste sto tebi odgovara. Sam si naveo da ti je dzojstik daleko ugodniji od x360 naspram Ps3, po tome, isti je dozivio revoluciju na obe konzole - mada je onaj na XO neprikosnoven. XO takodjer ima podrsku za nesto sto se zove “EA Access”, gdje uz godisnju pretplatu - koja uopste nije velika, dobijes pristup riznici igara koja neprestano raste, a koja se sastoji od dosta sport igara… Sto se tice zajednice, na obe konzole mozes imat dosta ljudi, samo nemoj zaboraviti napisat svoj gamertag na ovome ili nekom drugom forumu na kojem si bio. Uvijek ima ljudi, tako da to eliminisi…

Toliko.
Sretno u svakom slucaju.

1 Like

Onda definitivno i mi koji imamo xbox trebamo ovo napraviti… :laughing:

Lordish, hvala ti na ovom komentaru… odlicuo sam se za XO, zbog cene, dzojstika i EA access :slight_smile:

Pogledacu jos ove igre sto je jahalang naveo, pa cu doneti konacnu odluku… za sada, prednost ima XO

Hvala vam puno :laughing:

1 Like

Mogu da se preprodaju nalozi, pun ih je ebay.

Necu da kazem ‘I told you so’, ali jesam vam reko? :smiley:

Predatoru svaka cast na temeljitosti, al mislim da je jahalang dao ono sto coveku treba.

1 Like

Sta mislite o ceni koju sam naveo ? 200,220 € za XO, sa dzojstikom i 1,2 igre… i 250€ za ps4 sa dzoj i 1,2 igre? :slight_smile:

Stavljanje accounta kao home je još uvek ograničeno, ali ako planiraš da preprodaješ to se ionako ne radi.

Uloguješ se na nalog na kome je igra, i onda se samo uloguješ na svoj nalog i to je to. Oba naloga mogu da budu ulogovana u isto vreme.

Nema stosa, tako je dizajniran sistem…

Zato što tamo i nema ljudi sa xbox one ili ih ja nisam video, a ovde su svi našli sa nekim da shareuju pa im i nije toliko bitno.