Meni je recimo kinect cisto bacanje para,i stvarno ne igram te igre i zbog toga mi je recimo isplativija investicija ps4 od xbox one,ne zelim da bacim pare na nesto sto nikada necu ni koristiti,a ako se jos uzme americka konzola usteda je jos veca kao sto je marko gore napisao.Secam se da sam kupio nov ps3 slim kada je izasao za 180e u americi ,a ovde se tad prodaovao za oko 400e.Dok sa druge strane recimo vise volim xbox exlusive kao sto je Halo i Gears of War od recimo Killzone i Uncharted pa bi mi zbog toga vise legla ova konzola,a ni mp vise nije besplatan :middlefinger:
Ma ja Kinect volim samo zbog drustva. Nekada nas uhvati manija skakanja po kuci. Jos ako neki i popije :drunk: Onda je Kinect nas najbolji drug. Ali mislim da je PS4 bolja varijanta moze da se uzme za 300e u predprodaji. A jos kada malo prodje vremena…
I sta se sada desilo sa ovim sto kazu da ne treba vise online da bude pa jos i kazu da nece biti regionalno zakljucan. To znaci da ce svi da jure tetke, striceve itd u US da im kupuju tamo xbox. Ili ce spustiti i malo u EU cenu. Sto je opet super za nas. Ovo moze sve da promeni.
Nece nista da promeni, sto je najgore. Vecina bi kupila PS4 i da je imao iste DRM restrikcije. Sustinski problemi ostaju, a to su hardver i losa politika ekskluziva. Cak i cena nije toliko kriticna, da imaju superioran proizvod prodavao bi se.
Ima tu nesto drugo. Nije to trka na kratke staze. Kada je izasla prosla generacija konzola PS3 je bio mnooogo prodavaniji u prve skoro 2-3 god. Da bi xbox360 polako poceo da stize i na kraju razvali PS3 sa prodajom. Neka slika ce moci da se pravi oko toga za nekih 1-2god. Taman i igrice da izadju. Jos je nama dobar nas xbox360. Ali mislim da ce znaciti ovo sto je microsoft objavio. Na duge staze u svakom slucaju mislim da box pobedjuje.
Kako kad je PS3 kasnio za XboX360 koliko beše, pola godine, a u evropi i godinu?
Zar nije bilo obrnuto? Ako se dobro secam PS3 u pocetku nije imao neke online funkcije koje su krasile Live, tipa friend liste i cross game chata, a i piraterija je za Box zazivela pa tek onda na Sonijevoj konzoli.
Ps3 ovih dana, Ps4 ako bog da iduće godine.
Sent From My Xperia ion, Using Tapatalk 2
Isto vazi i za mene, samo sto ce najverovatnije meni PS3 biti iduce godine, a PS4… pa, kad izlazi PS5?
Bilo je, samo sto je cross chat na xbox (party) mnogo bolji od sony-jevog.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ps4 prednarucen, zato sto je x1 takav kakav je.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
Ja cu verovatno uzeti Ps4, ne znam … xbox me je nekako razocarao 
Ljudi vidim da favorizujete PS4. E sad nikako da vidim neke jake argumente zašto? Ja imam već više od 5 godina Xbox 360 i prosto ne verujem koliko je to dobro urađena konzola (da zanemarim hardverske probleme koje je imao u početku kada se pojavio), dan danas kada imam vremena ja pokrenem igre na njemu i to neke od novijih naslova! E sad što ne izgledaju ispeglano kao na konzolama novijih generacija i što nije u full HD-u je druga priča, ipak je to konzola stara 10 godina! Po meni je to najveći uspeh generacije ovih konzola Xbox-a pre svega jer PS4 nije bio toliko “otvoren” u početku pogotovo širim narodnim masama ako me razumete 
Nemam nikakve predrasude da imam para kupio bih obe konzole (i PS4 i XO) jer mislim da svaka ima neke dobre ekskluzive u najavi. Mada već imam solidan komp pa razmišljam možda je bolje da uzmem PS4 sledeće godine jer će ionako mnogi naslovi sa XO moći da se igraju i na PC-u (ipak je to samo Wndows)? Ispravite me ako grešim.
Sam si sebi dao odgovor na postavljeno pitanje 
stalno ovo pitanje…
resices ga za 5 minuta, uzmi papir i olovku i na jednu stranu napisi ps4 ekskluzive, na drugu stranu xbox eksluzive, i koji ti se dzojstik vise svidja i live je bolji od psn. gde ti se vise stvvari dopadne to uzmi
Ako obratis paznju na datume postova iznad tvog, uocices da su to postovi iz jula 2013-e godine, 4 mjeseca prije izlaska novih konzola. Tad su tek bile najavljene, na papiru je PS4 djelovao bolje i sto se tice hardvera i sto se tice igara. PS4 je imao mnogo vise najavljenih igara u prvih par mjeseci nakon launcha od XO, a i djelovale su kvalitetnije ( akcenat na djelovale ) - Killzone, DriveClub, Thief,Wolfenstein, Infamous, Warframe na PS4 vs Dead Rising 3, Forza i Ryse na XO.
Takodje je XO trebao da bude stalno online zbog DRM-a za vrijeme tih postova gore ( kasnije je ideja odbacena ). Dodaj tome i cijenu XO vecu za 100$ na release-u i eto otkud je PS4 u to vrijeme bio favorizovan.
Naravno, Microsoft je od tada povukao dosta dobrih i logicnih poteza , smanjio cijenu, izbacio kinect iz paketa, odbacio always-online DRM ideju, najavili jos igara, ubacili dosta features-a na sistem, na E3 predstavili backwards compatibility i par novih zanimljivih ekskluziva itd itd.
Kad bi se sad napravio slican poll, XO vs PS4, rezultati bi vjerovatno bili znatno drugaciji.
Ne zaboravi i EA access. Dosta jak potez.
Zanimljiv je ovaj poll rezultat. Dodje mu na slican procenat koliko je Sony prodao konzola u odnosu na X1…
Xbox je sam sebe ukopao u ******, tako da ce PS4 uvek biti favorizovan, posto je ovaj “console war” izdnomirao.
Ne znam zasto lagati sebe u suprotno kada je istina kristalno jasna… Kada bi bio otvoren novi poll, PS4 bi dobio jos vise glasova… Tako da je bolje da ostane na ovome.
PS4 sales double that of Xbox One and Xbox 360
Sony has sold more PS4s than the Xbox One and Wii U combined

Koliko izađe godišnja pretplata sa sve onom njihovom taksom? Cirka ~35$?
30 dolara. Stavi aljasku i nema takse.