Microsoft has released further statements about Xbox One’s preowned policy, saying that it has yet to “finalise” anything but that the system should work as on Xbox 360
E ovo je ULTIMATE resenje. Best from both worlds.
Nije ni taj E3 zadnja sansa, svi znamo da sada generacije koznola traju 7-8 godina. Sto se mene licno tice ja mogu cekatu mozda 1 godinu u ciklusu da vidim kojim sve to razvojnim putem ide, ako su bas zastranali onda jbg. Naravno, to u slucaju da razocaraju na E3 ove godine.
Nedostatak konkretnih odgovora upucuje na to da ni oni jos nisu odlucili koji ce da bude fee za naplatu preowned igre, kao i na to kada se konzola mora spajati na net. Ovo je sve softverska stvar, i kao takva, poslozna je promjenama, mislim da sada osluskuju trziste
Nakon svega se stiče utisak da oni u stvari nisu ni napravili konzolu, kada su oko svega neizvesni, te da će sve kasnije, te da nije bilo priče o konfiguraciji
Pa da. Sve te stvari i glasine od kojih ljude pizde mogu veoma lako da se promene. Ako niko nece da kupi konzolu normalno da ce one pravit razne ustupke kako bi se “dodvorili” gamerima i pospesili prodaju.
@deamon, konfiguracja je najmanja briga, vec na ovoj generaciji igre izgledaju fenomenalno, siguran sam da ce i sledecoj izgledati odlicno bez obzira na malu razliku u konfiguraciji
Verovatno zbog toga što sam ja važio, iz nekog razloga, za jednog od najvećih fanboyeva na ovom forumu, kada je u pitanju Xbox 360, zbog nekih izjava u onoj PS3 vs Xbox360 temi, pa je sad kao čudno da sam tako napadan na Xbox.
Prvo, ne bi uopšte trebali da menjaju konzolu da bi je prilagodili gamerima, to je ono u čemu smatram da su za*rali stvar, valjda treba da prvenstveno gledaju na gamere, pa da prema njima formiraju konzolu, a ne da je prilagođavaju prema njima.
Drugo, konfiguracija zaista jeste najmanja briga, zabrinjavajuć je sam čin da nisu skoro ništa rekli o njoj, znači da još nisu finalizirali, znači da su uradili reveal sa nepotpunom konzolom, koji bi drugi razlog bio da ne kažu šta se nalazi u toj kutiji? Da ih Sony ne bi pokrao? Očigledno da Sony nema tih briga, inače bi zaista pustili Ms da prvi pokaže Xbox kao što su pričali. Stvar je u činu, a ne u konfiguraciji.
bile kakve odluke nije lako doneti zato se ceka do poslednjeg trenutka, ipak sistem treba da zivi 8 godina ako ne i vise…
Hajde, ako zanemarimo to da od novog xboxa nismo dobili igre, igre i samo igre I ako pogledamo Xbox One kao komad hardvera, meni deluje dosta impresivno. U jednu kutiju napakovana gaming masina, tv dvr i onda jos plus Kinect, meni to deluje zanimljivo.
Citao sam du su ljudi vecinom impresionirani novim Kinectom, da prepoznaje pokret zgloba, pritiasak I silinu pokreta, vidi 6 osoba odjednom, vidi u totalnom mraku. Ne pricam o onome sto je MS rekoa, nego sto su ljudi sa gaming sajtova videli kad su probali novi Kinect, konkretno sa IGN-a gde su bas hatevali novi xbox. Znam da mnoge ne zanima Kinect, ali za decu i za neku vrstu Aerobika to moze biti odlicna stvar.
Jos dodamu tu poboljsani prethodno “savrseni” kontroler, onda cini mi se da novi xbox kao hardver nudi dosta.
Bre, većinu tih stvari većina ljudi ima, te još jedan uređaj koji tvrdi da je AIO je bespotreban i skreće sa putanje koja je dovela do toga da uopšte mogu da razmatraju izbacivanje sledeće generacije
Citao sam du su ljudi vecinom impresionirani novim Kinectom, da prepoznaje pokret zgloba, pritiasak I silinu pokreta, vidi 6 osoba odjednom, vidi u totalnom mraku. Ne pricam o onome sto je MS rekoa, nego sto su ljudi sa gaming sajtova videli kad su probali novi Kinect, konkretno sa IGN-a gde su bas hatevali novi xbox. Znam da mnoge ne zanima Kinect, ali za decu i za neku vrstu Aerobika to moze biti odlicna stvar.
Jaka stvar, ako bude imao istu podršku kao do sad, ostaće beskorisno đubre koje bi odma bacio, ali ne možeš, jer onda nećeš moći da koristiš konzolu.
Jos dodamu tu poboljsani prethodno “savrseni” kontroler, onda cini mi se da novi xbox kao hardver nudi dosta.
Jedino što su trebali da srede je d-pad i to bi bilo dovoljno, sad podseća na duke verziju xbox kontrolera
Xbox One pre-owned policy is “still being finalised”, will work as on Xbox 360
News: Xbox One pre-owned policy is “still being finalised”, will work as on Xbox 360 - Xbox 360 - The Official Magazine
Au stvarno previse hejta ovde vidim a ne znam cemu to.Meni se za sada svidjaju obe konzole a izabracu onu na kojoj se pojave pirati ako se to ne desi u skorije vreme moj next gen je pc.
Neki od vas ovde govore o tome kako MS stanca igre a Sony cuva ekskluzive, bas bi voleo da mi neko napise sta ce to jos na E3 Sony moci da predstavi,jer ovde ima par baba vangi, pa mi objasnite jer za ps3 izlazi krajem godine GT6,Last of us i Beyond two souls…Osim onih igara sa njihove konferencije ,a nisu bile sve ekskluzive,ja stvarno ne znam sta oni mogu jos da dodaju.Mozda novi Litle Big Planet ne znam.
Microsoft mi nije jedino jasan sa ovim konstantnim internetom jer realno meni je i 360 stalno na netu ali sta im znaci taj fazon da ne mogu da koristim konzolu ako je bez neta 24h…To je skroz retardirano jer sta na primer odem negde?..sta konzola se pokvari ne kontam?
Sto e tice polovnih igara nema sanse da to uradi MS a Sony ne, ili ce uraditi oboje ili nece niko.Ja sam bas mislio da ce pre Sony da bude u tom fazonu jer je MS bio jedna od retkih kompanija koja u svoje igre nije stavljala online pass dok Sony jeste.
Jos nesto, ako su rekli da je ovo bila hardwer prezentacija a na E3 ce biti igre ne znam stvarno sta je problem da se saceka taj E3 a ako stvarno budu vecina kinect igre ili neke gluposti onda cu ih ja prvi pljuvati.Jer ako se vodite tom logikom “nisu prikazali igre mora da ih ni nemaju” ond sto se ne vodite logikom, koja je podjednako glupa, “Sony nije pokazao konzolu mora da ju je sklepao Misa zavarivac iz Malog mokrog luga” ili tako nesto
Za hardwer prezentaciju ja sam bio zadovoljan,svideo mi se izgled novog xboxa a pre svega izgled kontrolera i za pare koje kosta ps4 ovde dobijete i novi kinect koji je ozbiljno parce tehnologije.MS prezentacija mi se nije svidela sa softwerske strane dok Sony jeste ali sa hardwerske mi se Sony prezentacija uopste nije svidela.Pre svega jer ne kontam sta su sa ramom uradili.Xbox koristi kao i pc DDR3 ram dok PS koristi GDDR5 i to ga dele CPU i GPU…to je daleko komplikovanije nego u Xboxu moze da se dogode slicne stvari kao i na ovoj generaciji kada je sony iskomplikovao sa procesorom.
I jedna i druga konzola imaju potencijala a razlika u hardweru ne bi nista znacila ako MS stvarno moze da “budzi” konzolu preko oblaka.
Citat; Pre svega jer ne kontam sta su sa ramom uradili.Xbox koristi kao i pc DDR3 ram dok PS koristi GDDR5 i to ga dele CPU i GPU…to je daleko komplikovanije nego u Xboxu moze da se dogode slicne stvari kao i na ovoj generaciji kada je sony iskomplikovao sa procesorom.
Naprivili su ultimate brute force gaming masinu
Razlika izmedju DDR3 i GDDR5 je ogromna
Devolperi navode da su potencijali neverovatni,narocito jer ce to biti zajednicka cpu i gpu memorija
To je otprilike kao 7850 graficka sa 8 gb ddr5 rama plus 8 core procesor na istoj
Svi poznavaoci hardvera su prilicno iznenadjeni ovim potezom Sonyja(prvobitno je bilo planirano 4 gb)
Nekoliko sam puta pokušao da napišem odgovor, ali mi se ne upada u crne rupe poznatije kao internet rasprave. Ruku na srce, ovde je ekipa ok i nisam do sada video ništa isuviše ekstremno, ali mi se zaista čini da su se pojedinci vezali za neka stanovišta kao pijani ljudi za plotove, pločnike, trotoare. Svako ima svoje mišljenje i to ja poštujem, ali se u ovom “modernom” vremenu ta mišljenja često brane svim mogućim sredstvima. Ti si rekao sve što sam i ja hteo da kažem i na tome ti svaka čast! Prosto rečeno, ti si gospodin čovek!
Ja lično isto čekam da vidim koja će konzola moći da se otključava radi pokretanja piratskih kopija igara.
Ukoliko toga ne bude, trenutno moja supruga i ja više naginjemo ka novom Xbox-u, jer ona igra one dance igre preko Kinect-a.
Štaviše, preko tog Kinect-a sam i ja našao zabavu, iako sam hardcore FPS fan.
Sve u svemu, ovo je tek početak i smatram da Microsoft neće tek tako iz ruku ispustiti titulu najprodavanije konzole u poslednjih dvadeset i više meseci. Ukoliko PS4 bude imao neke “never seen impossible amazing unbelievable realistic” igre, onda ću kupiti PS4 i nikome ništa, jer smatram da nije u kamenu uklesano koju će ko konzolu kupiti, voleti i koristiti. Ukoliko ne bude bilo gorepomenutih vrsta igara, Watch Dogs i mnoge druge mogu da pokrećem i putem Xbox-a, tako da …
@Fiser74 To je zaista impresivno ali je pitanje kako ce to da radi, bio je impresivan,i jos uvek je, procesor od PS3 i na kraju je predstavljao vise problem nego neku dobit a bio je mnogo jaci od procesora na 360.Inace DDR5 ram ne postoji ni 4 nije izasao, to sto sony koristi nije DDR5 nego GDDR5 meni je to bas cudno,mada priznajem da nisam strucan po tom pitanju, ali logicniji mi je izbor MS-a jer se trenutno i na najjacim kompovima koristi DDR3.
GDDR5 je 3 puta brzi od DDR 3… U tome je razlika… A Xbox ima ESRAM + DDR 3, ali je ram i dalje mnogo brzi na PS4… Onda dolazi problem br 2 a to je da je navodno PS4 grafika za nekih 50+% jaca od Xbox One… Tako da trajanje Xbox One ako je sve to tacno je drasticno smanjeno, sa 7 godina na neki 4-5 maksimalno… A onda idemo na drugu stranu, ti konzolu bez 700 e ne mozes da kupis. Neka koznola bude 500 e + bar 3 igre koje ce da bude po 60-70e… Tako da 700+evra treba za prelazak na Next Gen ma koja god konzola bila…
S’obzirom na specifikacije XboxOne, 500 evra bi bila cista pljacka, cak i sa kinectom u paketu.
Da ali da je sve tako bajno sa tim GDDR5 na pc-u bi ga davno videli…Ja sam nesto racunao za nekih 400 evra mogu da sklopim bas ozbiljan komp koji ce opusteno moci da gura igre.Pare koje bi davao na igre zo konzolu ovde mogu da odvajam i kupim kasnije jos nesto kada bude zatrebalo.A cak je isplativije i ako igras originale uz Steam popuste…
Ranije sam se drzao konzola pre svega iz finanskih razloga u momentu kada to prestane da mi bude isplativo,a na to mi mirise sve ovo, okrenucu se PC-u bez da trepnem :).
Ja sam BF 4 preorder uradio za Xbox 360, cak se dobija prvi DLC za dzabe… Tako da cu ostati jos neko vreme na xbox 360…
Isto i ja planiram da učinim jer nemam viška 500+xxx evra da eksperimentišem sa novom generacijom zbog malo bolje grafike i fizike u igri i da mi se nedaj bože desi rrod ili yload što je vrlo moguće kako svaki dan nešto pojačavaju u hardveru
Toliko su jeftine igre na PC-u da se vise navuces na kupovinu nego na igre Imam vise od 150 igara na steamu, i evo stavljam glavu na panj ako sam dao vise od 100 evra na sve te igre.