XBOX One rezime - diskusija, info, slike, video

aj ovako, internet je prepun sprdnji u vezi novog xbox-a, ali ova tema je za diskusiju, informacije ali definitvno nije za fail slike i meme o novom boxu. imate Fun sekciju pa tamo postavljajte slike i klipove, keep the thread clean pls…

Kako vi to pricate to je za nepovjerovat ovo nisu niti potvrdjene spec.Ps ce mozda biti zero jaci,ali kako svi kazu bitan je um i sposobnost a ne sirova snaga.Snaga klade valja ali um caruje.XBOX One ce imati definitivno bolju arhitekturu i to im je vec prakticki dovoljno za next gen jer njihova optimizacija je mrak sto su dokazali i u ovoj generaciji

Ako je zaista tako jednostavan razvoj igara na Xboxu, zažto sada svi Indie developeri idu na stranu PS? Osim što ih tretiraju normalno. A i ti, svuda piše da se to pretpostavlja, oladi malo. A to što je dokazano na ovoj generaciji ne mora ništa da znači, nova generacija, nova pravila, arhitektura za obe konzole je slična, i Sony je batalio Cell, tako da je tvoj argument neosnovan kao i ovo upoređivanje

Što kažu vrijeme će pokazati kao i uvjek.

Da budem iskren hebe mi se za indie igre,ali kakao kaze gervasius vrijeme ce pokazati,ali sam siguran da ms zna sto radi i nece samo tako predati bitku,a i nebi me cudilo da nas ms iznenadi na e3(ugodno)

Neću ni da pokušavam da ti objasnim zašto su Indie developeri bitni, ako ne shvataš, tvoj problem. Videćemo na E3 da li MS zaslužuje još jednu šansu ili ne.

Ne ne znam ja sve o indie,ali oni me uopce ne zanimaju i nesvidjaju mi se igre.Istina ima par dobrih igara ali ne dovljno.No mozda ipak bude jednak broj igara kao i sada na xbl

IGN Poll Result: 75% Disappointed with Xbox One Reveal - IGN

Vec je postovao daemonkiller

Od MSove prezentacije stvorile su se dvije grupe… Prva grupa, ljudi koji vide jasne činjenice i pokušavaju sagledati stvari u pravom svjetlu. Druga grupa, ljudi koji na svaki mogući način pokušavaju odbraniti/opravdati nešto što se ne može. Fakte i realnost, kakva god ona bila, su mi draže nego maštanje o nečem čega neće biti.

Sent From My Xperia ion, Using Tapatalk 2

Hajde da stavimo na stranu trenutno “omiljeni” PS4 i novi hateovani xbox, ali ovo sto se radi na internetu je neverovatno, ne vezano samo za ovo nego za sve ostalo generalno:
-ovoliko mrznje i pljuvanja posle samo prvog predstavljanja,
-svi vec znaju detaljne specifikacije i koje su bolje i koje su mocnije, a pri tom pojma nemaju o tehnici i tehnologiji
-svi su vec proglasili pobednika “rata” konzola, a rat bukvalno jos nije ni poceo
-svi znaju da ce nove MS ekskluzive bite samo za Kinect
-proglasavaju ljude nesposobnim, a pritom pojma nemaju o kome pricaju i sta su oni ikad uradili

Cini mi sve sve sto se uradi na internetu, tu postoje neki koji sve znaju, kojima nista nije dobro, koji su samo spremni da pljunu i mrze, koji za sve imaju komentar. Ne pricam samo o xboxu pricam o svemu sto se desava na internetu, svako o svakom i o svemu ima komentar. A kladim se da pola takvih stvari ne bi smeli da kazu u realnom zivotu.

Valjda im ta kombinacija nedostatka ozbiljnih posledica i anonimnosti omogucava da to rade. Kad se nosi maska sve ja lakse reci i uraditi.

Nemojte me shvatiti pogresno, ne napadam nikog ovde na forumu, nego samo govorim o ovome sto se desava svakodnevno na internetu, ne znam samo cemu to vodi. Ponekad se zapitam…

Prvo, prvi utisak je najbitniji, uvek je bio, uvek će biti, MS je po tom pitanju zas*ao stvar, i to je mišljenje većine osoba na internetu, svi poll-ovi koji su postavljani su skoro jednosglasni: MS je uprskao predstavljanje konzole i to je činjenica, otud i toliki hate prema Xbox One.
Drugo, internet i anonimnost nemaju nikakve veze sa izjavama pojedinaca, ljudi su oduvek govorili svoje mišljenje i to je to, kako na internetu tako i u stvarnom životu.

Hajde da napravimo razliku jedno je reci svoje misljenje i to svakako postujem, ali drugo je mrzeti i pljuvati bezrazlozno i znati sve o svemu i svacemu cak i onome sto se nije desilo.

Ko god je ikad radio u nekoj ozbiljnoj firmi, zna da tu ne moze da se radi ono sto se hoce, nego mora da se postupa po naradbema ljudi iz vrha kojima je bitno samo jedno, a to je nazalost novac. Svi znamo kakve su korporacije u Americi tako da sve ovo ne bi trebalo nikog da zacudi.

On topic: ako je prvi utisak najbitniji onda nikad niko nije trebao da kupi PS3 posle Sonijeve konferencije 2006 na E3 sajmu, ali nije tako, nego ima jos vremena da se vidi sta i kako, ako Microsoft totalni zastrani sa svog puta i ne donese nam igre koje mi zelimo, ja cu biti prvi koji cu to napadati, ali sad je jednostavno rano. za to.

Ok, ti misliš da nema razloga za mržnju prema Xbox One? To hoćeš da kažeš? Jer razloga ima, nabrajani su do sad 100 puta

Za sada nema nikakvog razloga, mozemo da budemo nezadovljni jer se ne fokusiraju totalno na igre, ali mrznju nikako. Ima jos vise nego dovoljno vremena da oni pokazu da stvarno brinu za gamere i da ce napraviti kvalitetne igre koje svi zelimo da igramo.

Stvorila se poprilicno losa atmosfera oko predstavljanja Xbox One-a, za sta su sigurno zasluzni i ljudi iz MS-a, ne samo zbog internet fanatika i ekstremnih licnosti koji obitavaju u blogosferi/forumsferi.

Da je MS podbacio-jeste, tu nema sumnje. Sad, da li je podbacio sa konferencijom, pa nije pokazao sta imaju, ili je podbacio sa proizvodom, i on ne valja-ostaje da se vidi. Ako su sve one dodatne funkcije samo dodatak odlicnom igrackom iskustvu, onda im je sve oprosteno. AKo su se skoncentrisali vise na taj aspekt, a ne na igre, onda su napravili veliku gresku.

Ceka se E3, mislim da ce biti brdo igara koje ce nam prikazati, i da ce sve biti AAA naslovi, ipak i oni znaju da je pocetni lineup najbitniji. Rekao sam sebi-konferencija je bila toliki promasaj (ne losa, nego promasaj, posto nisam vidio ono sto sam htio), da mora da cuvaju vecinu stvari za E3. Ako i tu podbace…uh, veliki problem.

Ali ipak, ono sto mi je najvise zasmetalo u konferenciji MS-a je prica o tih bezbroj restrikcija i pravila koje ce nam nabacati, tako da ce biti jednostavnije napraviti igru, nego posuditi igru prijatelju.

PS. Sad znamo zasto je EA ukinuo online pass-ove

Ok, a tebi ovo nije razlog za razočaranost, ne mora mržnju, ovo su potvrdili:

• Ne možeš da uopšte da koristiš konzolu bez Kinecta, znači ako ideš negde moraš i Kinect da vučeš sa sobom
  • Kinect je konstatno uključen
  • Ako kupiš polovnu igru moraš dodatno da platiš da bi mogao da ih igraš
  • Moraš biti priključen jednom u 24 sata na internet da bi mogao da koristiš Xbox
  • Hard disk ne možeš da menjaš, tako da ako crkne, ne možeš da nabaviš drigo i zameniš, već moraš da kupiš novu konzolu
  • TV funkcija koju su toliko hvalili i najavljivali je samo za US, pa ni tamo neće biti sve podržano

Ima još razloga, ali mi je dosadilo da poslednjih dva dana stalno pišem isto

Mislio sam da stupaju u F2P vode, ali je ovo gore, samo su potvrdili svoj zasluženi status

konacno neko sa zdravim razumom, mislim na ‘‘prekanator’’

Ovo je bitno, jedno je podbaciti sa konferencijom, a jedno sa proizvodom. Opet ponavaljam, Sony je 2006 mnogo podbacio sa konferencijom, ali sa proizvodom nije. Verujem da ce ista situacija biti sa Microsoftom.

Za sada su sve te restrikcije koje se pominju samo glasine, a ako su istina pola od tih stvari ce i Sony koristiti, ko je potvrdio da ce polovne igre na PS4 biti besplatne.

Zivi bili pa videli, ja iskreno verujem da ce se xbox pokazati dobro jer to je jednostavno, nek nam donesu nastavke njihovih najboljih fransiza i nek naprave neke dobre nove IP-ejeve i ja cu biti zadovoljan.

ja se slazem s prekanatorom.Ne mogu da vjerujem da neko vec sad sudi o igrama i spec konzole koja nije niti potvrdjena vec si netko utuvi u glavu najcrnije i udri.Pa dajte malo optimizma.BTW ideja s kinectom je meni osobno super,a treca tocka vezana za polovne igre ce biti dopustene i nije nigdje receno da se mora placati iznova vec takodje ideja pesimiste

Can it play pre-owned games?
YES, but we don’t know how, and Microsoft isn’t saying. It’s likely to be based on a license system. The official Xbox One FAQ is brief on this issue: “We are designing Xbox One to enable customers to trade in and resell games. We’ll have more details to share later.” That has been echoed since by Harrison and Hyrb.

So you will be able to trade in games both at retail and through some kind of online service, but we’re not likely to get the details on exactly how that works for some time yet.