Xbox Live nalog i problemi oko Xbox Game Pass Ultimate pretplate

Pozdrav druzino pre svega!

Klincu sam uzeo konzolu i tu smo zakasali sa nekim raznim situacijama. . .

Preko KP resimo da kupimo live gold global kljuc da bi aktivirali 1usd ultimate game pass, decko mi posalje kod koji je bio zakljucan na region, evo vec 8 dana jos novac nije vratio . . . Ali manje vise vratice ovako ili onako ali problem mi je ostao…

Dete razocarano tu, rodjendan mu je jos i kupi mu stric preko g2a 14 dana neki trial live gold global kljuc.

On to kad je ubacio pitalo ga da li zeli 1m besplatan ultimate on je to isao na ne zeli ali se na 14 dana aktivirao live gold kao GAME PASS ULTIMATE. I to bez tog 1m free koji je tu pomenut sto mi pa totalno nije jasno. Bukvalno se samo za 14 dana live golda aktivirao :frowning:

Sada to istice za 2 dana a ja ne znam sta da mu radim kad ovaj vrati novac.
Problem br 1 je to sto vise to ne moze da se aktivita ponovo na ovom nalogu game pass ultimate. . .
Peoblem br 2 je sto koliko sam procitao on ce 12m live golda da konvertuje u 4m game pass ultimate…
Znaci bulvalno jadac situacija.

Ono sto me zanima da li bi se ukoliko se konzola resetuje i stavio neki ponovo iz korena nov nalog opet pojavila opcija za 1usd da moze da se povese ultimate game pass na postojecu pretplatu ili ne moze?

Takodje me zanima oko ovih kodova i aktivacija pre svega savet clanova koji nisu prodavci preprodavi i njihovi drugari gde kupovati kodove ili od koga.

Takodje nisam napomenup sto sam trazio global code razlog je bio taj sto je klinac napravio nalog na US kada je prvi put pravio nalog na novoj konzoli, zbog toga sto srbija nije postojala kao mogucnost da se odabere…
E sad i ako se pravi novi nalog na koji region da se pravi da mogu normalno kodove i igre da koristim i platim internet karticom bilo preko sajta bilo preko konzole bilo preko koda… znaci 3 dana citam i vrsljam po netu kako su ga zapetljali oko svega… ako je neko voljan da me usmeri i pripomogne unapred Hvala!

Uf, svašta nešto vas je snašlo odjednom.

Hajde da rasčistimo nekoliko stvari pre nego što damo neke predloge:

  1. Game Pass Ultimate ponuda važi samo za nove naloge ili naloge koji do sada nisu iskoristili tu ponudu

  2. Game Pass Ultimate obuhvata regularan Xbox Game Pass, PC Game Pass i Xbox Live Gold (ovo je potrebno za online igranje)

  3. Najbolji region za prijavu na Xbox Game Pass je USA, najbolje je izabrati lokaciju koja nije pod porezima (tax)

  4. g2a baš nije najsigurnije mesto za kupovinu kodova, postoje različita iskustva a nisu retka ni negativna poput vaših

  5. CDkeys se pokazao kao ok opcija za kupovinu, samo jako treba paziti da se ne kupe TRIAL kodovi ili kodovi za Brazil

  6. Možemo vam mi prodati kodove, javite se na [email protected]


U principu, možete nastaviti sa trenutnim nalogom ali ako hoćete promociju, napravite novi, prijavite se na USA i sve lepo ispočetka.

4 Likes

Najlepse Hvala na odgovoru!

Video sam ovo za region za US da je dobro odabrati aljasku … .

Ja sam probao sa jos jednim outlook nalogom koji meni sluzi za email recimo i dodao sam kao novi nalog uz ovaj postojeci ali se nije pojavilo za ultimate za 1usd :confused: nalog je napravljen i glasi na srbiju

Uz to gledam i kodove koje da uzmem ili kako da to usa aktiviram posle… vidim nesto treba neki vpn ovo ono a na sajtu mikrosofta pise da recimo to moze da posle ne radi u zemljama u kojima nije aktivirano onda sam opet u problemu ako se potrosi kljuc a ne moze usluga da se u Srbiji koristi…

I ako treba taj vpn ima li neko jednostavno resenje da se na komp ili mob instalira i aktivira usa kod? Sta i kako Vi koristite?

Ovako, dosta nas ovde koristi US adresu za nalog.

Recimo ja imam povezanu kreditnu karticu sa koje se svakog meseca skine kinta za Ultimate.

Ali ima i dosta ljudi kojima neće da prođu naše kartice, ili iz prve prođu pa posle nekog vremena ne prolaze više. U tom slučaju se koriste Game Pass kodovi koji rade 100% ALI zavisi od slučaja do slučaja kako kome prođu, pa neko to radi:

a) direktno na Xbox.com sajtu
b) direktno na konzoli
c) preko Xbox applikacije za mobilne telefone (opet, ovde nekome uspeva bez VPNa a drugima prolazi samo sa VPNom
d) Xbox app za PC

Bukvalno je svako od nas posebna priča, samo probanjem različitih kombinacija možete skapirati šta je vaš kombo.

Za ovo nisam siguran šta tačno “trigeruje” ponudu.

Još jedan način da platite Game Pass je da kupite Xbox gift-card u nekom iznosu (recimo 20$), uradite redeem te kartice na vašem nalogu i onda kupite Game Pass.

3 Likes

Pa trigeruje to što je to ponuda za USA, kad je napravio nalog sa adresom u Srbiji izgubio je ponudu Ultimatea za 1$.

Znači, napraviš USA nalog sa adresom nekog hotela na Aljasci, Delaveru i sl., natrpaš live golda na njega koliko želiš i onda tek aktiviraš akciju za Ultimate koja će ti sav gold pretvoriti u Ultimate u omjeru 1:1. Ako ne prođe kartica na sajtu, probaš na konzoli, mobilnom, kao što je napisao robotnjik gore.

4 Likes

Evo posto malo uz tuc muc resih problematike resih da napisem to step by step za nekog kome ce da znaci da ne luta kao sto sam ja morao da lutam.

1.Nalog kada se pravi na outlook.com je najbolje napraviti i odabrati da je USA. I pozeljno je da odaberete Aljasku zbog predloga oko taxi kojih tamo nema . .

  1. Nalogu podesiti podatke preko recimo ovog sajta mozete odabrati
    https://www.fakeaddressgenerator.com/Random_Address/US_Alaska

  2. Kada imate sada adresu uz nalog potrebna vam je kartica za placanje. Ja koristim visa internet iz intese, prolazi uz ovu adresu i za kupovine preko konzole!

  3. Igrice, live gold i ostalo sam kupio preko g2a i cdkeys za USA region. Dok kupujete kljuceve ne treba vam a i ne sme da se koristi VPN sajt sam ne dozvoli.
    Sve gledajte da kupite od prodavaca koji imaju mnogo prodaja i procentualno imaju dobar feedback 97+% mahom ih j sam sajt favorizuje, videcete to vec.

  4. Kada imate kljuc koji ste kupili, na mobilnom iz marketa nadjite VPN client, odaberite neki sa dobrom ocenom i komentarima. Pre nego da aktivirate vpn, budite na mobilne podatke i gledajte da imate odlicnu mrezu. Vpn podesite na USA i da bi bili sigurni preko whats my ip proverite ip da vam i pise da je USA.

Tek onda idete kad ste vpn podesili na usa i proverili

6.https://redeem.microsoft.com/
Ulogujete se ako je potrebno i ubacite kod u polje. Na next zavrsite sve i to je to.

  1. Upalite xbox, na store pronadjite kupljenu igru, pisace vam YOU OWN THIS GAME i INSTAL i to je to.

Deluje malo komplikovano a zapravo je vrlo jednostavno. . .

4 Likes

Zapravo nisi ništa novo napisao, a za većinu ključeva ti ni ne treba vpn jer su global i nisu region locked, npr. igre za Xone nisu region locked ali za x360 jesu i tu ti ni vpn ne pomaže.

Vpn meni treba samo nekad kad uzimam gwg igre za 360, iz nekog razloga samo uz vpn prolazi, za sve ostalo vpn ni ne koristim.

Ovo nije neophodno, radi na bilo kom kucnom internetu (kablovska). Ja koristim tunnelbear, jako se lako konfigurise i sve radi sa par klikova.

Mislim da sam kupovao tako pass/live, koji umeju da budu za region, jer su npr global skuplji.

Nista novo nisam napisao ali nigde i nisam nasao niti je ko resio da meni napise kada sam ja postavio pitanje, pa sam eto cisto odlucio da napisem kako sam ja sebi to podesio ako ce to nekad nekom nesto pomoci da se ne zlopati kao sto sam ja na prvu imao problematike jer su povrsni bili svi odgovori i sve informacije i zato sam mesec dana lutao dok se nisam opravio. Pogotovo sto igrice i konzole ne igram i ne koristim a bio sam zbog klinca u toj situaciji da moram da se snadjem :wink:

6 Likes

Pisao sam ja i još neki više puta pa sam odustao a i situacija nije ista kod svih nas, nekom kartice prolaze na sajtu, nekom na konzoli, nekom ne prolaze nigdje.

U suštini, nađeš šta ti radi i držiš se toga i moliš Boga da nešto ne promijene.

U svakom slučaju nisam mislio ništa loše, piši češće, dobra smo ekipa za druženje. PozZz

2 Likes

Brate, hvala na lepom objašnjenju i postupku, ja sam skoro uzeo Xbox Series S i držaću se ovog tvog primjera za aktivaciju naloga! :kissing_heart:

Jel ima neko sličan ‘problem’? Aktivirao sam ona 3 meseca na sekundarnon nalogu. Sećam se da sam ugasio recurring billing pre 2 dana, al’ na kompu. Kad vidim noćas stiže email da nije uspela transakcija(imam prepaid visu, dopunjavam samo kad plaćam). Vidim po netu da kao moram da platim $15 da bih cancel-ovao, jer nema opcija da se prekine sad. Kako da ne, sve trčim :joy:
Jel ima neko da se dopisivao sa supportom-om i da je rešio problem?

Ma nema šanse. Svakako mi taj nalog ne treba, izlogovaću se sa istog jer svakako plaćam gamepass na main nalogu. Samo da l’ će skinuti sami $15 kad prebacim na karticu?
Edit: ipak sam platio(🥲) i cancel-ovao gpu. Dao ortaku neka igra mesec dana, pa ako mu se svidi, na turski region ce nastaviti za 3x manje para.