Xbox kreiranje naloga i kupovina digitalnih igara

Pozdrav narode. Da li moze neko da me uputi kakva je procedura kod kreiranja naloga za xbox. Situacija kod mene je sledeca, potrudicu se da budem sto kraci…

  • Ja sam pc gamer, sada sam napokon odlucio da se oprobam na xbox konzoli (xbox series x koju sam preorderovao)
  • Planiram da nabavljam digitalne igre sa sajtova cdkeys.com, kinguin, g2a.
  • Zanima me o cemu treba da vodim racuna pri kreiranju xbox naloga, da li i dalje mora da se kao adresa stanovanja (region) navodi recimo UK ili US? Ili kodovi mogu da se redeemuju iz Srbije ako je podrzana ( znam da cd key mora da bude eu ili worldwide ili region free)
  • Da li mogu da koristim yahoo nalog ( npr [email protected]) ili mora da bude gmail, hotmail, outlook ili tako nesto? Zanima me kako treba da izgleda taj nalog ako moze primer znacilo bi mi (sorry znam da smaram)
    Znam da sam bio opsiran ali znacilo bi mi ako bi neko ko ima iskustva mogao da me uputi u celu proceduru kreiranja naloga da bih mogao da kupujem digitalne igre sa gore pomenutih sajtova. Hvala unapred.

Moj najiskreniji predlog je da stavis da ti nalog bude na Tursku regiju i progledaces. Cene igara kao i pretplata su nenormalno jeftine, a kada je popust, popust je. Ako me razumes. Ja sam vec neko vreme na turskoj regiji i kartica mi bez problema prolazi preko konzole ( na pc nisam probao). Kartica je inace master card, mada sam probao i jednu intesinu visu, obe rade. Sto se tice naloga, apsolutno je nebitno kako ces da stavis, ne mora gmail. Meni je npr. samo “mail”. Srbija ti nije podrzana inace. Valjda sam ti kolko tolko pomogao. Ako treba jos nesto, cimaj ovde.

Hvala tu puno buraz, pomoglo mi je dosta, progledao sam :slightly_smiling_face:
Znaci odprilike bi trebalo da ide ovako:
Napravim nalog (recimo Turska ili UK nebitno), kupujem kod i aktiviram ga i to je to?
Zanima me samo da li se region podesava tokom pravljenja naloga ili moze posle da se promeni, podesi? Izvini na smaranju

Namestas odmah na pocetku ali ga mozes i promeniti posle. Samo nemoj da ga menjas cesto.

Hvala ti puno buraz. Pomogao si mi podosta. :slightly_smiling_face:

1 Like

Nema na cemu.

Da se nadovežem samo ako nije neko pomenuo, obavezno obratiš pažnju za regiju koda kada kupuješ da se podudara sa tvojom regijom naloga. (ako je nalog UK, onda i kod mora da bude ili UK ili Global, isto i za Tusrsku i koju god regiju, a Global je za sve regije) A najpouzdaniji sajtovi za kodove su ti G2A ili CdKeys u mom slučaju bar. Pozdrav.

1 Like

I obavezno da uzmes Game Pass Ultimate.

Pisalo se dosta na forumu kako mozes za malo para da uzmes 2-3 godine pretplate. Radi se o konvertovanju Xbox Live-a u Game Pass Ultimate.

Odlicna fora, koja je i najjaci adut Xboxa (po mom misljenju) :slight_smile:

Da to za regiju ću obavezno obratiti pažnju, hvala. A kakav li je instant gaming za Xbox igre, čisto informativno, za PC sam tu uzimao kodove sve je funkcionisalo kako treba. Uglavnom sam planirao da pazarim sa g2a i cdkeys.com. Kakav li je kinguin kažu da nije los?

I o tome sam razmišljao, definitvno je u opticaju :slightly_smiling_face:, hvala na savetu

I još jedno noob pitanje. Za UK nalog mogu i EU kodovi?

Za Uk nalog piše baš UK ako se ne varam. A za ovaj sajt ne znam jer nisam nikad kupovao odande, znam samo za G2A da je baš pouzdan, samo da se obrati pažnja na pozitivne ocene i sl. Takođe i za CdKeys, mada na CdKeys se dešavalo da čekam kod dok im ne legne uplata, pa to može da potraje nekad 10 min, nekad i duže.

Ok, hvala na odgovoru. Izvini imam još jedno,dva, pitanja, da malo udjem u štos. Ako recimo napravim UK nalog, da li je najbolje da uzimam kodove isključivo za tu regiju ili mi je bolje da uzimam worldwide ili to nije toliko bitno? I da li pri pravljenju naloga moram uz regiju da navedem i neku adresu? Izvini što smaram ovoliko, ali dosta ste mi pomogli svi sa svojim predlozima i uputstvima, zaista.

A sto si zapeo sa UK ? :sweat_smile: stavi kulturiska US. Mislim da ti je mnogo bolja regija. Sto zbog cena, sto zbog popusta. US kodove imas na kilo, ne moras da se cimas da li je UK, EU, Worldwide. Adresa roknes u google Central Hospital Miami i ubacis sve podatke, od ulice do telefona. Bar sam tako radio na Soniju. Verujem da sam isto to radio i na Box-u :sweat_smile:

Ako hoces sto jeftinije da prodjes onda slobodno stavi Tursku. Ja mesecno dajem po 580din za game pass ultimate dok ti je na ostalim regijama 2-3 puta skuplje. Isto vazi i za igre. Drugar na turskom uzeo witcher 3 goty za 650 din. A ako bas zelis UK onda ok. Kodove za UK najbolje da uzimas bas za njega.

Ma bezveze onako naveo kao neki primer :grin: Gledam da napravim nalog za region koji će mi biti najpouzdaniji i najisplativiji. Znači adresa može neka skroz random samo da je stvarna?

Pa možeš i baš za tvoj region (UK ili koji staviš), a možeš i Global, isto ti je. Samo što Global hoće nekad da bude malo skuplji za par dolara baš iz tog razloga, ali sa njim nemaš greške ako nisi siguran za regiju. A za adresu, ja sam stavio i na Sony-u i na Xbox-u US regiju i odabrao adresu nekog hotela u Oregonu jer tu se ne plaćaju takse i sl. kad se kupuje nešto sa store-a i nisam imao nikakvih problema. Često imaju popusti na sve strane, pogotovo sada kada budu praznici tako da mi je US regija super za sada.

Ok. Hvala ti puno na svim savetima i preporukama, još samo da stigne konzola pa da prionim na posao, posle posla :slightly_smiling_face:

Opušteno, uživaj. :slight_smile:

E opet ja. Imam još jednu nedoumicu, nadam se poslednju. Kakva je situacija kod samog skidanja igara, tj koliko dugo mogu da držim konzolu upaljenu da skida neku veću igru. Npr. na kompu mi se dešava da nekad skidam neki poveću igru i po 12-13 sati, a nekad i duže, internet mi je 10mb. Da li recimo i konzolu mogu da ostavim uključenu toliko dugo kada skidam igru,tj da li je bezbedno. Opet napisah memoare :slightly_smiling_face: