Xbox Game Pass i xCloud dolaze na Samsung televizore?

Pre izvesnog vremena, Microsoft i Samsung su potpisali protokol o saradnji u domenu “cloud gaming” servisa i izgleda da je dostupnost appa na Samsung Smart televizorima jedna od njih. U principu ne treba vam konzola, samo Game Pass pretplata, kontroler i dobar internet.

Na zvaničnom Samsung Access sajtu možete videti Forza Horizon 4 i ikonu za Game Pass:

2 Likes

I dalje je nativno >>>>>> streaming, ali da, ne treba ti konzola.

Dobra ideja, upotrebljiva za 100 godina. Da bi progurao next gen grafiku u 4K uz <100ms latenciju trebace ti milion-gigabitni net buducnosti, pod uslovom da se propusni opseg uopste povecava proporcionalno povecanju zahteva za kolicinom podataka i kompleksnoscu grafike, sto je pod velikim znakom pitanja.

Pa zato počinju u Koreji gde je internet infrastruktura među najboljima na svetu. Takođe xCloud je trenutno 1080p, tako da nema potrebe još za 4K.

Probao sam ja striming na telefonu igre lepo izgledaju ali se npr u Forzi oseti kašnjenje na analogu dok skrećeš i baš šteti igranju.

Nisam siguran samo u čemu je poenta testiranja na 4K televizorima, i na protoku koji treba da bude 4x veći za 4K striming, ali dobro, verovatno ima smisla nekome u Microsoftu.

99% sam siguran da ovo neće raditi kod nas bez VPN, a samim tim neće ni raditi. Recimo upao sam u onaj test program za xcloud, nisam se mogao ni ulogovati bez VPN. Game Pass app nisam mogao ni skinuti sa stora jer nije podržan u našoj zemlji. (doduše mislim da je za ovo kriv uglavnom Apple a ne Samsung)

Daj Bože da griješim jer i sam imam Samsung smart TV.

To kažem jer trenutno xCloud streaming u beti nije veći 1080p. Možda kada izađe iz bete, u određenim regionima će biti 4K? Mislim, ako Stadia i Nvidia Shield imaju 4K podršku i rade, ne znam zašto bi bio problem za xCloud u budućnosti.

Ako dolaze na Samsung, doci ce i na ostale. Ovo je pobeda ako je tacno.

Ovo najviše zavisi od samih proizvođača, ali kontam onog trenutka kada je zvanična xCloud aplikacija na Google Playu da je pitanje podrške samo pitanje vremena.

Nešto razmišljam, imati ikonu na TVu kada ga upalliš nije dovoljno da motiviše ljude da koriste servis, zato bi valjalo da uz svaki TV kupci dobiju jedan kontroler :eyes:.