Jednom sam dijelio ovdje kako je lik tvrdio da se može na konzoli igrati samo sa PC Game Passom pod uslovom da su te igre Play Anywhere što većina igara na GP i jeste. Danas sam konačno probao to i samo da javim da je istina. To je možda još bolja vijest za ove koje su u Srbiji jer je tamo PC GP jeftiniji čini mi se. Ovdje u BiH i njega digli na 12$ ali svakako bolje nego da plaćam GPU.
Uplatio normalno svojom karticom, dobio upozorenje da mi je nalog na tursku a moja lokacija BiH i kao imaš opciju da promjeniš lokaciju ili da ignorišeš. Ja išao na ignore, još sam dobio i 14 dana free trial za 1$ kao da nikad GP nisam imao.
Samo ima jedna caka. Kad uđeš tamo na konzoli i odeš na GP, kod svake igre stoji Upgrade, da kao apgrejduješ GP, nema install. Nego moraš ići view in store i onda tu ima opcija install, znači skriveno malo. Bukvalno paceri hoće da platiš taj GPU.
Isto je, sve iste igre. Ali ne može preko Turske meni Ultimate više pošto ne prolaze kartice. Igre mogu preko browsera kupovati na Tursku ali GP ne može, kad ideš ptrko browsera opet otvori samo aplikaciju od MS Stora da tamo platiš. Može možda kodovi ali slabo ih ima za Tursku sada. A Chile GPU je oko 20€.
samo da obavijestim koga zanima,region mi je na Chile i tu kupujem igre, a GPU na tursku 16e svaki mjesec od kad su ga poskupili,i plaćam istom karticom