Xbox 360 servis, kablovi i par pitanja

Pozdrav svima, odma da napomenem da sam nov na forumu i u xboxevima uopste tako da mi nemojte zameriti ako postavim neko glupo pitanje :stuck_out_tongue:

Naime posto ce GTA V da izadje samo samo za konzole u pocetku a ja sam prodao stari Playstation 3, resio sam da uzmem sad xbox 360 za promenu.

Na limundu sam kupio 3 komada, jedan koji nekad pojavljuje 3 crvene linije oko kruga za paljenje (RROD?), kolko sam razumeo ovo i nije neki komplikovan kvar i valjda moze da se popravi. Drugi je potpuno ispravan sem sto mu ne radi DVD citac i navodno je cipovan (ili flashovan nisam siguran). Treci koji je covek dobio iz inostranstva i nezna nista o njemu pa ga je prodavao jeftino kao neispravnog, ovaj sam kupio prvenstveno da bi iz njega uzeo neke delove ako trebaju da se zamene u prva 2. Sve 3 konzole sam dobio same, tj bez ikakvih kablova i opreme.

E sad posto sam totalni laik sto se tice Xbox-a imam par pitanja pa sam mislio da je najbolje ovde da ih postavim s obzirom da ima dosta ljudi koji se u njih razumeju i koji rade sa njima :slight_smile:

Prvo me zanima, posto nisam razumeo bas totalno, da li se vise isplati da ih cipujem ili flashujem, kolko sam razumeo cipovanjem sam miran uvek, ali interesuje me ukoliko ih flashujem kada cu morati da odradim taj flash ponovo posto sam procitao da kad izadje neki update konzola mora ponovo da se flashuje, tj ako ih sad flashujem da li cu moci da igram GTA V kad izadje u decembru na primer ?

Drugo me interesuje posto sam dobio konzole bez kablova i opreme, i znam da dve imaju te kvarove, da li u Beogradu postoji neki servis (ili neko ko se privatno bavi), gde bih mogao da kupim kabl za napajanje (AV kabl mi ne treba posto vec imam HDMI) i ostalu opremu koja mi fali, i gde bi mogli da pogledaju ove 3 konzole da mi kazu u kakvom su stanje, poprave te kvarove i odrade flash/cipovanje ?

Hvala u napred svakom ko procita i izvinjavam se na dugackom post-u

te kvarove je prakticno nemoguce popraviti. privremeno da, ako oces da uvalis nekome pa nek se on bakce, kao sto si ti kupio. Ali da popravis permanentno, tesko da ce ti uspeti ili bilo kome.

Bolje chipuj ,ako ne planiras igrati online, ne vidim razlog flashovanje, em moras da rezes diskove em moras da se cimas ukoliko izadje update pa mora novi flash.

Ako te ne interesuje online igranje, onda uradi čipovanje, tj. RGH, tu nemaš diskove i možeš sve da igraš, ali nemaš online igranje. Što se tiče servisa i flashovanja/ugradnje RGH, to najbolje kontaktiraju M007p ili Studiovpc, koji se time bave. Što se tiče napajanja, to već ne bi imao ideju, pogledaj po internetu, to uglavnom imaš po radnjama koje prodaju računare i konzole.

Sad vidim da si napisao da si kupio jednu RROD, to u osnovi možeš da baciš, može da se sredi privremeno, ali će opet crći u nekom trenutku, može biti za 5 minuta, može biti nedelju dana, nikad se ne zna.

Zašto nisi kupio jedan ispravan xbox nego ova sr*nja koja možda uopšte ne rade? Kada tu uračunaš RGH, servisiranje i kupovinu istale opreme, napajanja, kontrolera, kablova, jeftinije bi ti izašlo da si kupio novu sa već ubačenim RGH

EDIT: @daemonkiller92: hvala i tebi na odgovoru, taj sa RROD-om cu na kraju da prodam, kupio sam 3 jer sam mislio da od te 3 napravim 2 koje rade pa da jednu prodam i onda da me izadje jeftino, mada u sustini sam sve 3 platio vrlo jeftino (oko 4 hiljade ukupno za sve 3 :P), mada sad kad citam vase odgovore ozbiljno razmisljam da ih preprodam ipak nekom pa da kupim vec sredjen

Hvala na brzom odgovoru, znaci taj sto ima RROD mi se ne isplati da popravljam, to mi je ok jer sam njega i ovako planirao da prodam ali ovako cu onda videti da ga prodam nekom pokvarenog (da li mozda ima veze sto je covek rekao da je od skoro to krenuo da mu radi, i nekad radi normalno a nekad izbaci ova 3 prstena), ali jer mogu na primer da u nekom servisu sa jednog od ova skinem ispravan DVD citac i da ga stavim u ovaj sto radi samo mu je citac neispravan jer bi tako prakticno dobio potpuno ispravnu konzolu ? I jos samo da mi neko kaze gde mogu da odradim taj servis i cipovanje a za kabl cu se vec snaci nekako :slight_smile:

Čipovanjem gubiš potrbu za čitačem, jer sve ide preko HDD i USB, tako da bi time mogao da olakšaš sebi život po tom pitanu, a za to ko može da ti uradi čipovanje, pogledaj post iznad

RROD na revizijama pre Falcona je skoro pa retko trajno popraviti bez zamene GPU koji se osteti pregrejavanjem, popravka izadje do 70evra.
Jedino pravo resenje je uzimanje novog XBOX 360 Slim ili nekog XBox360 PHAT JASPER ali mnogo ljudi po oglasima uvaljuju a navodno prodaju JASPER konzole zbog toga nov Slim i ne boli glava. Imas u XBR Shopu, baci pogled.

Ne pokusavaj da ozivljavas ili popravljas konzolu koja je RROD ili nema drive, skupo ce ti izaci i na kraju ces opet kupiti nov slim :wink:

Sve debele( PHAT) konzole mogu da se fleshuju dosta povoljno, Slim prefleshovan mozes uzeti u shopu i to ti je moj savet za sigurnu konzolu. RGH -reset glitch hack ili JTAG kako se cesto naziva je moguce uraditi na svim konzola i dosta povoljno .

vidim da su dosta male cene u XBR shopu jer su to nove konzole :open_mouth: na kraju cu i uzeti ovde taj slim sa cipom ako je stvarno ta cena za novu konzolu kolko sam video po radnjama samo slim kosta 350 evra i vise, samo moram prvo da se otarasim ova 3 djubreta xD

Batali te kombinacije.Uzmi kompletan Xbox i miran si.Kao sto ti rekose momci,platices vise novcem,vremenom,zivcima…dok ga budes ‘‘sklapao’’.Ako si dao 4000 dinara,mogao si dodati jos 50-ak evra i uzeti recimo polovnog Falcona-a bez kvara,pa da odmah krenes sa igrom…Ali bolje ustedi jos,uzmi Slim i miran si.Pozdrav. :wink:

Ma znam :slight_smile: Vec sam nasao kupce za ova 3, sad samo da skupim pare i uzecu ovaj slim sa JTAG i hardom od 250 giga posto je stvarno odlicna cena u shopu xD

Danas sam sa xenona skidao CPU, znaci koliko se grejao kontakti na chipu su odpali na reworku :slight_smile: nisam ni ocekivao da sve prodje lepo :slight_smile: posle toga GPU :stuck_out_tongue:
Uzmi novu i neces brinuti.

Sent from my iPhone using Tapatalk