Xbox 360 & PS3 dileme

Pre sve, pozdrav svima!

Novi sam član i ovo je moj prvi post. :slight_smile:

Definitivno sam odlučio da kupim neku od navedenih konzola - XBOX 360 ili PS3.

Prema svemu što sam do sada video/pročitao, i jedan i drugi sitem imaju određene prednosti i mane. Na kraju se sve svede na lični ukus.

S obzirom da planiram casual igranje, možda sat vremena drevno maksimalno (posao, žena, dete, nema se kad više :slight_smile:), na šta bi najviše trebalo da obratim pažnju pri kupovini? Definitvno je najbolji izbor odmah ići na proverenu i već čipovanu konzolu, barem sam ja tako zaključio…

Priča za XBOX je sledeća:

  • Ako je fat konzola, onda je poželjno da bude Jasper ploča?

  • Ako je slim onda je svejedno ili?

  • Da li se LT3 jailbreak/flashovanje može odraditi u sopstvenoj režiji? U ovom slučaju XBOX može čitati piratske diskove. Da li se igre mogu sačuvati na HDD zbog bržeg pokretanja? Imam mogućnost rezanja DL diskova tako da mi to ne bi bio problem ali ne bih da nepotrebno maltretiram laser.

Generalno me u startu zanima nekoliko naslova (FIFA/PES, Madden, GTA, neka vožnja, NBA…) ali sigurno će me povući da probam još po nešto i zbog toga razmišaljam o “narodnim” verzijama. U protivnom bi mi i originali bili OK ali znajući sebe, brzo ću poželeti da imam modovano. :smiley:

Online igranje mi nije bitno. Bitna mi je pouzdanost konzole jer i klinac će za godinu-dve doći u doba kad već može da se zanima i on pa ne bih da rizikujem sa lošim hardverom koji će otkazati posle godinu dana.

Što se tiče PS3, nekako mi cela ta priča oko modovanja deluje mnogo komplikovanije nego kod XBOX-a, a i kad saberem sve utiske, sve me nekako više privlači ka XBOX sistemu.

Moja pitanja su verovatno već prežvakana x puta ali čitajući objedinjenu temu sa pitanjima, vidim da je pravilo da se otvara nova tema. Ne zamerite ako su noob-ovska pitanja ali prvi put ulazim u svet posedovanja konzole.

1 Like

Kao prvo, dobro nam došao.

Po igrama koje si naveo kao prioritete, slobodno mogu da ti preporučim Xbox360 kao prvi izbor.
Mnogi se slažu da su tkz. multiplatform igre mnogo bolje i lepše radile/izgledale na Xbox360 konzoli.
Takođe, ako te online ne zanima, onda je RGH konzola pravi izbor, pa nema potrebe ni za rezanjem igara.

Uglavnom, šmekni ponudu iz našeg XBR Shopa i siguran sam da ćeš naći nešto za sebe:
http://www.xboxrepublika.com/shop/konzole-xbox/xbox360-rgh/

1 Like

Dobrodošao. Odmah da uskočim u davanje odgovora na tvoje pitanje … ukratko, dao si samome sebi odgovor. Da, sve se svodi na lične preferencije. Nekima (uključujući i mene) džojstik predstavlja bitan deo u donošenju odluke. Da li si imao prilike oba da koristiš, koji ti bolje leži? Meni je lično xbox džojstik najbolji, dok se drugi ne bi složili. Zatim, u pogledu video igara i “narodnih” verzija, moram se složiti sa Ninja-om: najbolje ti je da uzmeš RGH konzolu, posebno iz razloga što te online gaming ne interesuje. Ja sam imao LT 3.0 konzolu (RGH mi je iz nekih glupih razloga bio preskup) (kažem glupih jer sad plaćam po 50 i više eura za nove, original xbox one igre, a bilo mi kao loše da iskeširam 40 eura za RGH čip) i dosta sam vremena gubio režući igre. Plus moraš imati poseban rezač koji ti može narezati xbox 360 igre sa onom nekom zaštitom, pa pukne disk, pa loša verzija (ne radi na konzoli), pa svašta. Ovako, uz RGH samo prebaciš fajl, probaš, igraš i to je to. Uglavnom, ja lično predlažem Xbox 360, što zbog odličnog džojstika, što zbog igara koje odlično izgledaju, što zbog RGH čipa koji ti olakšava život vezano za prebacivanje i igranje “narodskih” verzija. Kako god da odlučiš, u zdravlju i veselju da se služiš :slight_smile:

Wow, that was fast. :slight_smile:

Iskreno, i meni varijanta bez CD-ova zvuci bolje.

Sto se tice kontrolera, vidim da po recenzijama i iskustvima gejmera XBOX i tu pobedjuje.

Bacam se polako na istrazivanje foruma i pratim oglase pa cemo videti.

Sad sam korak blize konacnom izboru. Hvala na brzim odgovorima.

Pozdrav

Definitivno je X360 all-round pobednik. Tu skoro da nema dileme. Po meni jedina prava prednost PS3 je nekoliko bas lepih ekskluziva, al to je to.

Imao sam obe konzole, x360 sam voleo od prvog trenutka, dok mi ps3 nikad nije legao.

Naravno, ni u ludilu da ne uzimas prvo izdanje, ako uopste jos postoji neki phat 360 da je ziv.

Dobro dosao na forum. Xbox 360 je najbolji sa RGH modifikacijom, sve sa hard diska i gotovo. Playstation 3 je za one koji to godinama preferiraju, zasto ne znam ali vecina multiplatformi je ista ili neke bolje na xbox 360 ali sto se tice ps3 tu ima par naslova koji vredi odigrati jer postoje samo na playstation platformi.
Sve u svemu koliko vidim po onome sto si naveo kao prioritetne igre xbox 360 slim bi bio pravi izbor ako si malo kraci novcano tu ti je jeftiniji xbox 360 phat samo Jasper revizija i reseno.

Još jednom, hvala svima na odgovorima. Juriću što bolju ponudu sa RGH modifikacijom. (Nije) problem da se strpim malo da prikupim više para ali da uzmem nešto korektno.

Juče sam pogledao jednog “debeljka”, stanje kao nov, LT3 flash ali problem je što nema HDMI i taj što ima A/V Composite kabl.

S obzirom da imam odličan TV (Samsung 3D Smart 40", full HD), ne bih da izlaz iz XBOX-a bude 480i. :slight_smile: Dodatni problem je što bi mi bio potreban adapter kabl da uopšte povežem sa TV-om. To sam otpisao odmah…

Otprilike, veoma sam nestrpljiv. xD

EDIT: Da li u svaki XBOX može naknadno da se ugradi HDD ili samo u onaj koji je fabrički imao HDD? Dosta oglasa sadrži konzole bez HDD-a.

Mogu određeni modeli HDD da se koriste, ali su oni retki, bolje nađi neki sa koliko-toliko HDD nego bez. Možda ćeš prividno uštedeti, ali imaju neke igre koje biti instalirane na HDD, tako da ono, bolje daj 10-20-kolko god evra nego da posle trošiš mnogo više u potrazi za HDD.

Kako vam se cini XBOX 360 120 GB, Jasper ploča, LT flash (ali nije siguran da li je 3.0), wireless kontroler = 90 €?
Idem na sluzbeni put sledece nedelje pa bih mogao ovo da ugrabim preko.

U slucaju da nije poslednji LT, mora da se otvara konzola da bi se uradio upgrade?

Meni lično ovo izgleda kao veoma primamljiva ponuda, posebno ako nisi ranije imao x360 i ako nisi igrao mnoge igre iz te generacije. Ako nije poslednji LT na konzoli, onda da - konzola se mora slati nekome ko će je otvoriti i srediti, kako bi imao poslednju verziju LT-a, koja je LT 3.0 ako se ne varam.

Zanimljiva mi je i 360 Slim konzola sa 250GB i dva wireless kontrolera, 4 orig. igre = 100€… Nije cipovana ali mislim da je to i vise nego korektna ponuda.

Ovaj Jasper za 90€ bi bio extra ako se ispostavi da ima LT3.0 (zbog novijih naslova).

Pa jeste korektna ponuda, ali treba posle da se patiš sa traženjem igara, a čipovanje tih slim konzola ili ide mnogo teže ili je valjda i nemoguće ako se ne varam. Paging Dr. @M007P :slight_smile: On ti može više reći o mogućnostima otključavanja tih slim konzola, mada bi mu zato bilo potrebno malo više informacija ako se ne varam, tipa koja je serija/kad je puštena u prodaju itd.

2 Likes

Svi Slim modeli se mogu cipovati, osim jednog a to je model DG-16D4S se ne moze po onome sto je objavljeno, tako stoji na C4eva-inom sajtu, u ostalom evo druze pa pogledaj sam, na zvanicnoj strani, kod tvorca LT-a c4eva-e :
Evo link: http://c4evaspeaks.com/

DG-16d5s , ne 4 nego 5 :slight_smile: mogu i oni (16d5s) ali se menja stampana ploca i skuplje je cipovanje.
Ekstra ponuda realno za te pare, ako te zanima neki detalji oko cipovanja na privatnu poruku.

1 Like

S_ebao se onda c4eva??!.. posto je objavio obratno, on kaze da je napravio chip za 5 a za 4 jos nije, btw evo SS i dole link:


LINK: http://c4evaspeaks.com/

0800 firmware je za rip original igara, nije za igranje to je da na PC koristis za ripovanje-pravljenje ISO

1 Like

Da se pohvalim, postao sam vlasnik XBOX 360 Elite 120GB (Jasper). Flesovan je LT ali ne znam koja je verzija. Imam 10-ak rezanih igrica (GTA IV, MK 9, MKvsDCU, etc). Wireless kontroler, kutija, papiri…

Imam par nedoumica.

Kako da proverim koji je LT flash, tj. da li se može proveriti bez vađenja drajva i spajanja sa računarom?

Kako da resetujem kompletan XBOX, tj. da li smem da resetujem zbog flesa? Ostao je nalog prethodnog vlasnika pa bih da resetujem sve i krenem od nule.

Pozdrav :slight_smile:

Narezi igru za lt +2.0 i lt+3.0 probaj koji radi, ne mozes da vidis koji fw na racunaru bez mra hack-a drajva i skidanja fw sa drajva… Nije tako lako ko sto mislis i izgleda.

Ne mislim uopste da je lako, zato i pitam za alternativni nacin…

Kako ide sa update-om konzole? Cini mi se da je dashboard 0.2xxxx.

http://support.xbox.com/en-US/xbox-360/console/system-updates-info

pa ti biraj kako ces

1 Like