Xbox 360 na muzičkoj liniji

Da li bi bilo pametno drzati konzolu polegnutu na muzickoj liniji (koja se jako retko pali)?

Nije dobro zbog magneta u zvucnicima linije. Blizina magneta moze da dovede do kvara na ploci.
Salim se malo,ovo je pitanje za majstor Mirka “mp007”.

Xbox je u metalnoj kutiji tako da spolja smetnje ne bi trebale da uticu i prolaze, ako taj uredjaj mnogo greje, vibriria i slicno pokusaj da ne stavljas. Radi testa mozes staviti par dana i videti da li ima nekih cudnih pojava, ne bi trebalo jer je elektronika zasticena u “metalnom kavezu uzemljenom”.

Zvučnici su daleko od same linije, tako da mislim da ne bi trebalo da bude problema

Stavi i cepaj. Meni su pale na pamet vibracije od zvucnika, ali ukolilo si daleko nije nikakav problem.

Meni PS4 stoji na 10 cm od kontrolne jedinice a jedno 40 cm od zvucnika (ispod njih je) i nikad nikakav problem nisam imao.

Ja sam jednom pored tv-a stavio ogromne zvucnike (kad mi se rodio sin). Tu noc ludnica,upropascavanje,sutra dan ustajem,palim tv a ono ogromne 2 ljubicaste fleke! Nazovem servis,objasnim problem i pitam koliko bi kostala popravka… Kaze mi batica “Simpatican si mi,zato cu ti reci…Ugasi tv,sacekaj par sati,skloni zvucnike od njega pa upali”. Tako uradio,i resen problem. A mogli su da mi kazu “Donesi ga u servis ,popravicemo” i da mi uzmu 50e. Eto,mozda to iskustvo posluzi nekom.

Pa to je ono sto su zapravo jako cesto i radili…

Lesa,ti mi nekako zvucis kao serviser koji je upravo to radio :wink:
Salimo se malo,ali u principu ako nemas “coveka” , najebao si… Dal isao kod lekara,u tv servis,u opstinu,u kafanu…O automehanicarima je suvisno pricati. “Jbg druze,otisle ti gurtne i kuplung,stvarno mi je zao…” :smiley:

Prvu stvar jesi pogodio, radio sam u servisu laptopova i racunara (sa konzolama nisam imao iskustva), ali nikad nikog nisam prevario… :smiley:

Ok batice,ako ti kažeš,verujem :wink:
Ovde,čime god da se baviš,ako ne začiniš sa malo prevare,teško ćeš uspeti… :smiling_imp:
Govorim o Srbiji.

S obzirom da zivimo u istoj zemlji sve te razumem, u servisu nije bilo posla za dvoje pa sam morao da odem i da se zaposlim negde drugde :smiley: Doci ce i tome jednom kraj, previse nicega mora da pukne :smiley:

Ti bi onda verovatno mogao da pomoges mnogim clanovima ovde…
Za pocetak meni. Desktop mi ne radi,jednostavno nece da se ukljuci. Sumnjam na napajanje,al nikako da kupim drugo i isprobam… A hard mi u njemu od 1 tb,gomila uspomena,igara,nekih slika iz mladosti… A imam osecaj,ako ga odnesem u servis bice “Druze,crkla ploca i sve ostalo sa njom…”.
Sto se beznadeznih situacija tice tu mogu da ti odrzim referat…

Ili je napajanje ili je ploca, mada vise sumnjam u napajanje, jer obicno ono prvo riknjava. Sto se tice harda njega samo izvadi iz kompa i odnesi ga u servis i trazi backup podataka… Napajanje mozes testirati tako sto gurnes jedan kraj kalajne zice u zelenu, a drugi kraj u bilo koju crnu (zice na glavnom napajanju). Ako kuler vrti onda napajanje verovatno radi.Pokusao sam ukratko da ti pomognem, nadam se da si razumeo ista od ovoga…

Ih bre druze, kako da nisam razumeo! Ovako pijan, narocito. Zuta ide sa zelenom, a plava sa crvenom. Razmontiravao sam ja mnoge mine i granate. Na konzolama. doduse, al to je isto :slight_smile:
Uzemljenje samo da bude! :wink: