Zar se taj kabal ne dobija uz x-box
Ne ne dobija se.
Najzad,kupio sam moj dugo ocekivani TV(LG 32LD450) i imam jedno pitanje,naime imam SBB kablovsku televiziju i TV sam povezao preko onog belog kabla(na tv-u pise antena in ulaz) i slika mi je nekako kockasta(vide se neke kockice) ,pa me zanima sta da uradim povodom toga?
Kakve kockice? Najbolje to da slikas… ali slika preko kablovske je jako losa na lcd televizorima, probaj podesavanja slike (cinema mod npr ili nesto slicno) i smanji ostrinu.
Evo slika,ja sam probao da podesim sliku u podesavanjima i ukljucio cinema mod,ali nista ne popravlja sliku:
Heh i kod mene je slicno kao i kod tebe samo sto sam ja znao kako ce biti pa se nisam raqzocarao.
Ne vidi se nista, probaj da slikas ceo ekran, u krupnijem kadru (samo ekran, ali ceo). Reci mi samo da li si video negde sliku preko kablovske na LCD-u u radnji ili kod nekoga i da li je ovo tvoje znatno losije?
Ako je analogni tjuner zavisi i od kvaliteta signala, a i kod digitalnog se izoblicava slika ako je los kabl. U principu najbolja ti je opcija da uzmes digitalnu ako ikako mozes.
Probaj da izaberes neki drugi region (npr austriju) pa pusti ponovo da trazi kanale. Mozda uhvatis neki digitalni kanal posto imas digitalni tjuner.
Probaj i sa naprednim podesavanjima. Najbitnije od svega i svih modova - smanji ostrinu na minimum za SD signal, ne znam da li si bas to probao.
Stvari kao sto je izostravanje ivica, dinamicki kontrast i “napredna” pdoesavanja iskuljuci, ako imas neku opciju za redukciju suma to ukljuci. Mada ne verujem, ja imam slican LG i mislim da ima isti softver.
pa realno gledano sbb preko obicne antene je jako los (znam zato sto ja imam tako), dok moj kolega ima isti tv ko ja i isto ima sbb kablovsku ali on pored svega toga je uzeo d3 i slika mu je znatno bolja nego kod mene sto bi se reklo kristalno cista!!!
tako da ako mozes uzmi lepo preko sbb-a d3 dekoder i resio si svoj problem!
Aha, sad se bolje vidi, to je to, ne moze bolje preko analogne kablovske.
Inace, ja imam upravo to sto kornjaca preporucuje, digitalni risiver, i slika je primetno bolja. U kombo paketima sa internetom, obicno digitalnu dobijes maltene za dzabe.
Hvala na odgovorima,jos uvek kod mene ne postoji mogucnost prikljucivanja D3-a,cim je uvedu,a to ce biti do kraja ove godine,uzimam
Bas tako, Lcd izgleda ocajno ukoliko nema digitalne, sta vise i solidan broj kanala preko digitalne lose izgleda, ali pojedini kanali ( Hbo, Hbo comedy, Private, Dorcel, Natgeo itd.) izgledaju perfektno.
Posto vidim da je par vas spomenulo kako ima digitalnu preko Sbb-a, zanima me zivo koliko vas kosta paket sa svim kanalima?
Meni je kablovski provajder Radijus Vektor i znam da su prilicno skupi, full paket koji imam digitalne kablovske ( 91 kanal ) je 2200 din, sto mislim da je dosta, a net 4 mb je isti fazon oko 2200-2300 din.
Jurcam komsiluk da pisemo peticiju da nam dodje ovamo Sbb, ali je tesko navatati ljude, jos uvek ima mnogo penzosa u zgradi
Pa penzosi sigurno nece prelaziti jer je jeftiniji net i digitalna.
a drugo sbb ima dil sa ostalim provajderima da neulazi u zgrade gde je vec jedan kablovski operater… tako da mozete da napisete kakvu god hocete peticiju dok oni medjusobno nesto nepromene vama moze ceo svet da podpise peticiju od toga nema nista…
a evo ti link od sbb u novom sadu pa vidi koliko kosta sve da uzmes?
SBB Srpske kablovske mreze, Digitalna televizija - D3, Cenovnik digitalne televizije
a kod sbb ces imati 4 mb tek ako podpises ugovor na 12 meseci sa njima tako da vidi sta ti se vise isplati?