Pozdrav,
Interesuje me ima li neko da radi cipovanje (flashovanje) xbox 360 konzola na prostoru BiH, okolina Tuzle.
Imam Xbox 360 Pro konzolu, kupljena 2009 godine, dobio sam ban 19.10.2009 godine zboj toga sto sam pristupio Live-u iz ove vukojebine…
Znaci neisplati mi se vise kupovat originalne igre zbog tog bana, nema svrhe za originalima kad nema Online Multiplayer-a.
P.S.
Sorry ako je ovo zabranjeno postat udri delete, ali stvarno vise nema opcija, niko ziv ovdje nezna kako se to radi sa flashovanje a i uhvatili se za PS3 kao da je Golf 2 Dizel
kao prvo objasni malo kako si popio ban? to sto si se ti konektovao na LIVE iz tvoje kako kazes “vukojebine”, nema apsolutne nikakve veze sa banom. moze da znaci samo jedno a to je da ti je konzola flashovana, ili si nesto petljao sa sejvovima, achievementima, ili si pravio neku “pro” modifikaciju konzole tipa budzenje kulera, menjanje drajva ili tako nesto. Ako nista od ovoga nisi radio, onda nisi kupio novu konzolu, ne kazem da lazes ako si kupio novu, negio samo kazem da ona nije bila nova. ovaj forum ima par clanova iz BiH, pa ce ti oni mozda bolje objasniti gde ima da se flashuje konzola kod vas, ako nema, mozes da je posaljes meni u NS, ja cu da ti sredim konzolu kad izadje LT+. mislim kad moze nesto iz Engleske da stigne u Srbiju za 6 dana, da ga jebes da ce stici ranije iz BiH
Ok ok, konzola je kupljena 20.08.2009 godine u Asterix Tuzla, iz njemacke je.
Lik koji prodaje konzole ugradjuje firmware (flash), tj. garancija je prekinuta i ja mislim da je ubacen Ixtreme 1.51 firmware.
Ali, ja sam kupovao nove originalne igre kao Gears of war 1-2 i Fifa 09 i igrao samo sa originalima na netu.
Stvar je u tome da je taj lik sada pao u stecaj, zatvorio radnju.
Moja konzola nece da cita ove malo novije igre kao Modernwarfare 2, ili ovaj GTA Ballad of gay Tony ili Bad Company 2, kada stavim disk u konzolu samo ocita kao DVD i to je sve.
Tako da se evo mucim sa ovim starim kopijama prije 19.10.2009 sto su izasle igre, posle sto su izasle nece da ocita (mozda je to zbog wave 4-5 nisam siguran)
Nikad nisam otvarao konzolu, tako da neznam ciji je opticku uređaj i nerazumijem se u to. Gledao sam na youtube da postoji neki start CD za ove Wave 4-5 igre ali i to mi je nekako nejasno, nebi da sta diram pa da se pokvari konzola.
Konzola je novija verzija pravljena 20.5.2009 godine Jasper ploca, 60 GB HDD, kad je banovana dobio sam cripple na HDD, nisam mogao snimat igre na HDD, tek prije 2-3 mjeseca sam skinuo ovaj Update za USB i tako skinuo taj cripple.
Mozda bi i ja mogao flashat tu konzolu, gledao sam neke tutoriale ali nemam ovu sondu sto se prikljuci na xbox i PC, pokusavao je i jedan moj prijatelj u BL da uradi flah sa novim jungleflasher Ixteme 1.71 ali kaze da se konzola moze zakljucati i postati neupotrebljiva, ovo mi je jedina stranica koju sam nasao sa expertima sa naseg prostora za box.
^^
Da da ima neki lik u Sarajevu, zoe se Nino kod Oetsa, lik prvo povadi sve dobre dijelove iz konzole, zamijeni sa starim i dobijes RROD kroz 2 dana haha, jbg Sarajlije su jebeni lopovi
ccc,svasta. u svakom slucaju probaj da vidis da li ce ti te igre raditi sa acitvation.iso diskom, prosvrljaj malo po forumu, pa ces naci. u svakom slucaju alternativa ti je da posaljes konzolu na flash nekome ovde, ne brini mi ne vadimo nove delove
Gledao sam na youtube da postoji neki start CD za ove Wave 4-5 igre
Taj CD je Activate.iso, procedura je jednostavna, a tutorijal možeš naći OVDJE. Iako piše da pokreće wave 4 igre, isto važi i za wave-ove posle.
Da da ima neki lik u Sarajevu, zoe se Nino kod Oetsa, lik prvo povadi sve dobre dijelove iz konzole, zamijeni sa starim i dobijes RROD kroz 2 dana haha, jbg Sarajlije su jebeni lopovi
E to je jedan, a i ovaj drugi nije ništa bolji. :swear: Pošto vidim da nisi baš upućen, moja preporuka ti je takođe Akiris, ako imaš načina da mu šibneš konzolu a da se majmun na carini ne počeše…
Jeli mozda netko od Vas moze da napravi taj .Iso disk pa da posalje fedex-om? ili obicnom postom u pismu haha. ja naravo placam dostavu i Vasu cijenu tog DvD-a sa tim activation.iso???
Igram trenutno World of warcraft tako da nisam dobar sa Torrentima i downloadima sa neta pogotovo sa Rapidshareom.
Nebi da mi uskoci tamo nekakav Troyanac pa izgubim account ponovno i zabrane mi placanje debitnom karticom.
Evo napravio sam taj .iso DvD i radi, fenomenalno.
Hvala mnogo, ponovo mogu igrat najnovije naslove (Mass effect 2)
Jeli mozda zna ko kakav link gdje da skidam xbox 360 igre?