Xbox 360 e se gasi sam od sebe

Nedavno sam kupio XBox 360 e, model iz 2013. Cini mi se da se radi o pregrijavanju, jer se konzola gasi sama od sebe. Provjerio sam u Auto Shut-down, nije ni to. Kada se konzola ugasi sama, ako je odmah nakon toga upalim, trajace jedno 5 min I ugasi se. Prvo sam mislio da je do prasine, pa sam ga otvorio I iznutra djeluje glanc nov! Ni trunka prasine, ostavio sam ga tvorenog, I upalio, kuler radi. Pogledao sam na olx.ba, I nasao sam neke kulere, nasao sam I neki xbox cooler fan, koji se kao prikljuci na xbox. XBox zaista djeluje nov I iznutra I sa vana. Vjerujem da nije do igrica, jer se I konzola ugasi na obadvije igrice ( Halo 3 I Halo: Reach ). Iz nekog razloga, ne moze se povezati na xbox live, mada sumljam da je do toga. Pokusavao sam zaista sve, od promjene tv-a do vadjenja pa vracanja svih kablova, mjenjanje konzole u drugi polozaj, cak I kad je knzola otvorena, ugasi se sama. Jedino sto mi pada na pamet je da je neispravan Power Bank. Nemam Hard drive, mada sumljam da je I do toga. Lijep Pozdrav!

Druže ne ljuti se ali niko od nas nije vidio 360 već sedam godina, zato ti niko ni ne odgovara. Meni ovo tvoje liči na tipičan thermal cutoff, tj. pregrijavanje, možda bi nešto više mogao da ti kaže jedino @M007P.

Ne znam gdje živiš u BiH, probaj da nađeš neki servis da ti zamijeni termalnu pastu na procesoru, ali neki servis koji radi sa xboxovima a ne sa elektronikom uopšte.

Može biti napojna ali prvo probaj sa novom pastom.Uređaj je sam po sebi slabijeg kvaliteta od 360 s

Lampica na napajanju da li bude crvena ? proveri da li imas original napajanje.

Na napajanju pise, xbox 360 a jedina lampica koju vidim je narandzaste boje.

Znate li postoji li ikakav servis samo za xboxove u Sarajevu?

Prodaj ti to i dodaj malo para i uzmi One S ili One X ako vec ne zelis ili ne mozes da priustis sada novi Series X.

Pokušaj nazvati Target u BBI, mislim da su oni nešto radili oko toga, ili znaju ko radi. Ako budeš zainteresovan ja ću prodavati svoj One S povoljno za 10-15 dana.

Mogu priustiti Bilo koju konzolu nove generacije. Nije u tome problem, ja iz sentimentalnih razloga zelim da igram na xbox 360. Zelio sam da igram tu kozolu sa nekima kojih vise nema, valjda me razumijete. Zato se I trudim ovoliko da igram bas na xbox 360.

Nema logike kad sve igre sa 360-ice mozes da igras na One S, ali dobro. Treba postovati tudje zelje i razmisljanja u svakom slucaju :grinning:

Upravo ovo, imaj na umu da na Xbox One S možeš da igraš i xbox 360 igre, a Halo imaš u remasterovanoj ediciji. Takođe i za najnoviji Xbox koji može da pokreće igre dve generacije unazad.

Jbt covek je lepo napisao. Nije stvar u igricama vec u toj konzoli koja mu nesto znaci. Znaci zna da moze da igra na bilo kojij nije debil. Ali hoce da sredi tu svoju koja mu znaci.

1 Like

Pa nije je uzeo 2013. pa da je emotivno vezan za nju. Ne dizi frku bez razloga :roll_eyes::sweat_smile:

Nije poenta kojecu igrice igrati, poentaje da zelim igrati na xbox 360 konzoli, koliko god to nelogicno zvucalo. Znam da mogu igrati statije igrice I na novijim konzolama, samo sam pitao da li znate kako da popravim kvar na konzoli, nista vise.