Xbox 360 bezicni kontroler

Pozdrav svima, imam problem sa bezicnim dzojstikom za 360, a posto nisam neki strucnjak za elektroniku, reko da se konsultujem sa vama, mozda dodjem do nekog zakljucka.
Dakle, imam 2 para Venom baterija sa usb kablom za punjenje, imam i one standardne kutijice za AA baterije. Jedan dzojstik radi savrseno sa bilo kojim baterijama, dok drugi dzojstik cas radi, cas ne ( dakle, nisu baterije). Nekad ne mogu da ga ukljucim uopste, a nekad se ukljuci lagano, a nekad se gasi sam od sebe, pa onda nekad se upali samo ono svetlo na poziciji 1, ali bez prethodne sinhronizacije, i naravno ne reaguje ni jedno dugme, onda nekad se upale 3 ili sva 4 svetla, kad se upale sva 4 i probam da sinhronizujem, nista se ne desava, samo svetle sva 4 (konstantno) dok ne izvadim baterije, a kad ih vratim i probam opet da upalim nista se ne desava, ne daje znake zivota i tako sve u krug. Na netu sam primetio da se zale na kontakt za baterije, ali ovde to nije problem, kontakt je ispravan, kao i baterije, jednostavno nesto u dzojstiku ne valja. E sad, mene zanima, da li neko zna u cemu bi mogao biti problem, da li se tako nesto popravlja, i da li se isplati, i da li je uopste neko imao slicna iskustva?

savetujem ti da prvo kupis obicne dve duracell baterije, i vidis kako se ponasa. ne moraju biti punjive. ako bude radilo normalno, onda je jednostavno do baterija. Elektronika je to jbg. to sto na jednom joypadu rade savrseno, na drugom mogu da zezaju. ako problem ostane, onda je stvarno do elektronike u samom joy-u. Samim tim da nov mozes uzeti za 30e, a polovan naci za 15e, mislim da ti se ne isplati popravka. a mozda se nesto negde samo odvojilo pa je obicno lemljenje dovoljno. Ako imas nekog majstora koji ima radionicu u vlaznoj prostoriji prepunoj Iskrinih uputstava i sema za tranzistore iz 78, odnesi njemu nek baci pogled. takav ce ti brze popraviti nego “ovlasceni” serviseri :slight_smile:

Hvala na odgovoru. :slight_smile: