XBOX 360 aktuelno stanje sa mogućnostima konektovanja na internet

Poštovanje,

Novi sam na forumu i uoopšte na konzolama, ranije sam se uglavnom bavio PC-jem, ali u zadnje vrijeme ni to. ALi sad mi je sin stasao za konzole i u jednom tržnom centru u Sarajevu smo kupili XBOX 360 RGH. Odmah su nam objasnili da se sa njim ni u kom slučaju ne smijemo kačiti na internet, ali pošto smo preko eksternog diska i iso2go isprobali skoro sve stare igrice, htjeli smo da neke pokušamo i update-ovati, i pronašli smo neke tutorijale, ali svi traže da se konektuje na internet i updateuje (npr Aurora).

Danas sam opet pitao ovog lika što nam je prodao XBOX 360 i poslao mu kopiju svog launch.ini file-a iz koga sam protumačio da ne bi dobio čak ni ban na LIVE-u (jer mi nije ni dozvoljena konekcija na LIVE, a realno i nemam nalog :slight_smile: ) i dobio sljedeći odgovor:

“Postovani, vasa konzola je cipovana i ako se skopca na internet obrise vam cip i ponisti sve igrice koje su na njoj. Kada se to desi vecinom se ne moze vise cipovati. To ne podlijeze garancini i iz tog razloga smo Vam govorili da ne idete na internet. Lp”

Ne znam šta da mislim, imate li neki savjet?
evo mog launch.ini pa ako imate neki prijedlog za korekciju ili nešto, molim vas samo pucajte.

Baš sam se bio zagrijao da mu updatujem neke igrice na nove (da mu Ronaldo već jednom pređe u crno-bijeli dres :), ali sa sam zbunjen i razočaran. Molim vas za pomoć da ovo podesim.

Srdačan pozdrav
Radomir

Skineš igre za rgh na PC i kopiraš na eksterni hard disk koji povežeš sa konzolom.

1 Like

Hvala na odgovoru, ali napisao sam da to već radim. Pitanje je bilo, da li smijem da se konektujem na internet i update-ujem npr. Auroru?

Samo sa usb možeš update ništa internet direktno

1 Like

Možeš Auroru da updateuješ ali samo iz Aurore. Odeš u opcije i šaltaš skroz dole da vidiš koju verziju Aurore imaš. I ako ima opcija za Update, svetleće ti to dugme. Samo pritisneš “A” i pustiš da odradi update, restartuje se konzola sama i to je to. Ne ideš na xbox live ili sl. da radiš update slučajno. Ako ne možeš da updateuješ onda verovatno već imaš poslednju verziju. Možeš i to preko usb-a ali u to se već ne razumem. Ps, i naravno, mora da si povezan na wifi da bi tako odradio update, logično.

1 Like

Hvala, a ima li neki tutorijal kako ide taj update Aurore sa USB?

Hvala, ali to onda znači da moram na internet, jel tako? E sad da li da odem samo kratko i rizikujem, ili to nije rizik ako nisam na xbox live?

Ne možeš ti ništa posebno u Aurori da radiš kad si nakačen na wifi. Možeš samo da skidaš covere za igre, title update-ove i eventualno noviju verziju aurore i to je to otprilike. Tako da možeš slobodno da se povežeš na wifi i da koristiš za te sitnice. A online igranje ne možeš svakako. Samo nemoj da se petljaš sa xbox live-om i sl, ovo sam ti pisao striktno za Auroru jer svakako ti ništa drugo ni ne treba pored nje ako imaš rgh ili jtag uradjen na konzoli. Znači kad se konektuješ na wifi, u Aurori ćeš moći samo da skidaš slike za igre, malo doteraš izgled biblioteke igara i naslova i update za Auroru i to je to.

1 Like

Ok hvala.

Nisam siguran šta znači title update, a evo po Vašem prethodnom prijedlogu sam pronašao tutorijal i skidam update da ih instaliram bez interneta, pa da znam šta bi to značilo. Konkretno me interesuje Minecraft i FIFA 19, da li je moguće da se Minecraft dobije onaj što igra sa dvije ruke i sa onim svim novim životinjama (to je na Java-i neka verzija 1.16, ne razumijem se) i da se dobiju timovi 2020. u FIFA 19, odnosno ako je moguće i neke druge stvari koje su u skladu sa FIFA 20 (vidio sam neke tutorijale na Youtube, ali se bojim virusa sa onih linkova koji oni nude, čak pokazuju kako igraju FIFA 20 na XBoX 360, što mi je još više nerealno, bar prema mom trenutnom upoznavanju sa XBOX 360). Kad ste mi ovako konkretno odgovorili na moje pitanje vezano za konekciju na internet i pomalo mi objasnili Auroru interesuje me šta mislite o ovom Horizon-u i da li ima još nešto bolje i aktuelnije da mi preporučite kako bih mogao da mu update-ujem ove dvije a u buduće vjerovatno i neke druge igrice.

Mnogo hvala na dosadašnjem odgovoru, jer koliko sam shvatio, slobodno mogu na internet (da update-ujem Auroru ili da gledam nešto na youtube) ali da ne diram ništa na live.

Unaprijed hvala ukoliko mognete da mi odgovorite i na ova pitanja, jer mi se čini da je ovaj forum i dalje najkompletniji sa odgovorima čak i na ovako zastarjela pitanja.

Srdačan pozdrav,
Radomir

Pronašao sam šta znače Title Updates i to je to što mi treba, vidim da se kod MineCrafta sa tim stalo u 2019 za Xbox 360, ali šta je tu je.

Ostaje mi samo pitanja vezano za:

  • Horizon ili nešto bolje
  • FIFA 19/20
  • Youtube i konektovanje na neke druge stvari, naravno bez xbox-live

Srdačan pozdrav,
Radomir

Title update je kao neka novija verzija tog naslova (igre) koji je neophodan za neke novije ekspanzije koje se ubacuju jer većina ekspanzija, dlc-eva, skinova u igri i sl. neće da radi na primer ako nema poslednju verziju tog title update-a. I sve što se ubaci tog tipa, mora da se refrešuje (skenira content) na Aurori. A da bi se skinuo taj kontent ili da bi se skinuli coveri za igru (slika za igru koja stoji u aurori kad se igra odabere) ide se na željenu igru, pa se pritisne dugme za opcije (piše tamo u uglu, sad se ne sećam tačno) i u tim opcijama ima da se skine title update ukoliko ga ima, da se skinu slike za tu igru, da se obriše igra, preimenuje itd, itd. Za taj Horizon nisam čuo iskreno i kod mene je i dalje Aurora aktivna tako da se ja držim nje. A što se youtuba tiče, to nisam nikad pokušavao na xbox 360 i nisam siguran za to tako da se tu već ne bih petljao jer je to ipak hakovana konzola. Možda neko drugi sa foruma može na to pitanje da odgovori, ja znam ovo što je vezano za Auroru i konekciju na wifi za te svrhe.

1 Like

Ovako to izgleda kod mene. Sada sam upalio konzolu na brzinu.

Odabereš igru koju hoćeš i stisneš “Y”

Ideš dole na opciju “Title Updates”

Odabereš to i pritisneš RB dugme da ti pokaže da li ima novih verzija da skineš preko neta. Ovde na slici se vidi da ima dve verzije. Uvek skidaš poslednju verziju, ne trebaju ti prethodne verzije jer poslednja sadrži sve to. U ovom slučaju “verziju 2” i pritisneš “A” da skine Title Update.

Da skineš cover (sliku za igru kao što je meni ukoliko želiš) ideš opet na igru, stisneš “Y” (ili se samo vratiš iz prethodnog koraka nazad na ovaj ekran) i odabereš ovaj predzadnji tab kao što je kod mene s tim što će tu da piše “Preview” i onda stisneš strelicu na levo 4 puta dok ti se ne pojavi ovo sa slike. Potvrdiš na “A”.

Odabereš sliku koja ti najviše odgovara i potvrdiš na “A”.

Kad sve to uradiš i sve što ubacuješ, moraš da refreshuješ sadržaj na konzoli i odradiš skeniranje. Pritisneš start dok si na osnovnom ekranu.

Ideš na tab “Content” i pritisneš scan. I obeleži ovaj donji scan (crna kockica na slici) da ti bude kao kod mene da se automatski skenira kad god upališ konzolu ili kad god se vratiš u Auroru iz neke igre.

I to je to, a ako hoćeš Auroru da updateuješ, onda opet pritisneš Start na osnovnom ekranu kao malopre i ideš skroz dole na tab gde piše “About”
Ako ima nova verzija, pokazaće ti kao kod mene na slici (pošto kod mene ima novija verzija da se skine) i pustiće te da pritisneš Download dugme. Ako nema novije verzije, to dugme je zasivljeno i ne može da se pritisne.

I to je to, tako ja radim kod mene. Net na ovoj konzoli ne koristim za ništa više od ovoga.

2 Likes

ok, mnogo hvala