XBOX 1 - Pomoć za soft mod

Za dan-dva bi trebalo da pristigne xbox 1 sa hdd. Nigde nisam mogao na forumu da nađem neku temu za xbox 1. Molim sve koji su u problematici da pišu ovde ili na PM.

Nije jednostavno ali evo ti tutorijal u kome je sve objašnjeno:Xboxhdm For Dummies - Scenyx Entertainment Community

Jedino nisam mogao da skontam kakav image file igre čita xbox-ov soft mod kada se prebaci preko ftp-a

Pa soft mod, koliko ja znam, ne podrazumeva nikakvo otvaranje konzole i kačenje na PC (zbog toga je i soft mod). Ima neka fora sa ubacivanjem u linux preko nekih igara, konkretno Splinter Cell (koja mi i stiže u XBOX).
Mislim da je ovo ta varijanta ali nešto nisam siguran The Ultimate Softmodding an XBOX Tutorial Thread - AfterDawn: Forums.
Takođe na You Tube-u ima nekoliko video zapisa o ovome.

Ja sam meni uradio po gore navedenom tutorijalu softmod,ne kažem da ne postoji ta varijanta nego sam ja koristio ovu i uspješno sredio konzolu za piratski softver i imam 160gb hard u njemu…Šta da ti kažem pokušaj sam uraditi nije teško

BTW nemoguće je uraditi Softmod na Xbox-u bez memorijske kartice (koju nemam). Ponude ovde ili na PM.

Rekao sam da nije jednostavno ali može bez memoriske kartice

Ma da, al to m je preveliko cimanje, otvaranje kutije… Memorijska kartica bi rešila problem s obzirom da imam original igru Splinter cell preko koje mogu da instaliram linux na Xbox-u.

Iako se igre nalaze u ISO formatu tj u formi image fajla, Xbox ne moze da ga procita jer je ISO kontejner format, vec svaka igra mora da se otpakuje pa zatim da se prebaci na hdd

Ne znam da li sam potrefio pravu temu ali ako neko zna odgvor bio bih mu zahvalan . Naručio sam jednu originalnu staru igru za Xbox1 koja je kompatibilna sa 360. Pretpostavljam da ću morati da skinem neki update kako bih mogao da je igram pa me zanima kada budem kliknuo na install update da li ću skinuti samo to što mi treba ili ću možda i pokupiti i ovaj novi beta dashboard?

Ovog novog dash. jos nema na igrama koje su do sada izasle,mozes ga jedino “pokupiti” ako se spojis na Live.

Aha OK. Znači kada priključim kabl od interneta u konzolu ne znači da sam automatski i na Live-u ? Do sada sam slkidao samo updateove kada sam se vezivao na net, a nisam igrao online igre pa nisam baš upućen u sve to.

Ne,ali cim budes hteo ici na Live ce ti traziti da napravis Update.Bolje ti za sada drzi kabel od neta DALJE od konzole,da nebi bilo slucajno stisnuo.

P.S. Da neidemo vise u off sa updejtom jer ima tema.:slight_smile:
Sorry na off topicu!!!

OK. Zahvaljujem na odgovoru.