World of Warcraft: Legion

https://youtu.be/N6CWue7voA0

Crni Blizzard. Nastavljaju da muzu.

Pre neki dan izasla vest da im je pao playerbase na 5 miliona i odma izbacuju vesti o novoj ekspanziji.

Elem evo i sajta

Sunce ti, ovo zaista izgleda zanimljivo, jos od wc trojke sam zeleo da istrazujem sunken isles. Naravno necu uplatiti, ali zanima me bas kako ce ispasti :smiley:

U principu WoD nije ni trebao da se desi, ako je verovati originalnom leakovanom planu iz 2003. Mada koliko vidim (osim ako nisam nesto propustio) oni planiraju da teraju dok im ne ostane 1 subscriber, 1 izgubljen Tauren u Barrensu.

Draenor Set

Azuremyst Isle - 1 to 10
Bloodmyrk Isle - 10 to 20

Eversong Forest - 1 to 10
Quel’thalas - 10 to 20
Hellfire Peninsula - 58 to 62
Zangarmarsh - 60 to 64
Terokkar Forest - 61 to 65
The Deadlands - 63 to 67
Nagrand - 64 to 68
Blade’s Edge Mountains - 66 to 70
Netherstorm - 67 to 70
Shadowmoon Valley - 69 to 70

Northrend Set

Borean Tundra - 67 to 70
Howling Fjord - 67 to 70
Dragonblight - 69 to 72
Grizzly Hills - 70 to 73
Crystalsong Forest - 72 to 75
Zul’drak - 73 to 76
Sholazar Basin - 75 to 79
Storm Peaks - 76 to 80
Icecrown Glacier - 78 to 80

Maelstrom Set

Gilneas - 77 to 80
Grim Batol - 78 to 81
Kul Tiras - 79 to 82
Kezan - 81 to 86
Tel Abim - 83 to 85
Zandalar - 84 to 87
Plunder Isle - 86 to 88
The Broken Isles - 87 to 90
The Maelstrom - 89 to 90

Plane Set

Pandaria - 1 to 10
Hiji - 10 to 20

Wolfenhold - 1 to 10
Xorothian Plains - 10 to 20

The Green Lands - 88 to 91
The Dying Paradise - 91 to 94
The Emerald Nightmare - 94 to 97
The Eye of Ysera - 97 to 100

Deephome - 88 to 91
Skywall - 91 to 94
The Abyssal Maw - 94 to 97
The Firelands - 97 to 100

Legion Set

K’aresh - 96 to 99
Argus Meadowlands - 97 to 100
Mac’Aree - 99 to 100
Maw of Oblivion - 100+
The Burning Citadel - 100+++

WoD je vise bio uvod za ljude o likovima koji su bili u predhodnim warcraft igrama da bih donekle imali nekog predznanja o likovima kada film izadje.

Ne znam, ova expanzija je previse ambiciozna sto se tice price: burning legion, emerald dream, sylvanas i graymane, Illidan i Guldan i Titani ( nisu ni objasnili sta se desilo sa Jainom Proudmoore i zasto je napustila Kirin Tor )

Cim im je opao broj subscribera na 5. kusur miliona ( cuo sam da nisu imali toliko mali broj jos od 2006-e ) odma trpaju fan service.

Tacno, wod nije trebao da se desi, jer je tbc u sustini pokrio te zone. Medjutim odlucise da citava ekspanzija bude na foru caverns of time i time za manje truda (iste zone su u pitanju samo preradjene) naprave ekspanziju.

Ne svidja mi se kuda je wow otisao jos od kataklizme gameplay-wise, ali legion deluje zanimljiv zbog lora i istrazivanja.

Jedina ekspanzija koja mi se ne svidja ama bas ni malo je pandaria, i nista sto je ona donela, silovanje lora na racun prvoaprilske sale iz wc3.

Edit : Kako je gul’dan ziv u legionu? Zar nije umro u tomb of sargeras mnogo pre wc3/tft desavanja?

Ako mene pitate WOTLK je bio peak wow-a. Odstupili su od sirovog hardcore-a uveli su casual to hardcore i napravili (za mene) idealni balans. Prvi Fatalty samoj igri (opet po mom mišljenju) je uvodjenje identicnog loota u 25 man raidove. Posle toga sve krenulo downhill. Da ne pricamo i dizajnu raidova i dungeona. Ulduar je vrhunac kreativnosti blizzarda.

Wow sam poceo da igram neke dve nedelje pre izlaska TBC-a pa sam okusio kako je to bilo u pocetku. Kad su magovi jos imali melee spec (dafuq) i grao sve do sredine pandarie (sa pauzama tu i tamo). I dalje stojim za tim da mi posle wow-a nijedan mmo nije legao tako kao wow (prokleti recount). TBC dungeoni i raidovanje je oduzimalo previse vremena meni koji je tad imao 25 godina i studirao a kamoli sad kad imam 35, porodicu posao itd. Zato taj neki hardocre nerf je dobro legao u WOTLK ali su ga posle te ekspanzije preterali. Znam da je sve novac, i videli su da je odnos casual/hardocre igraca mnogo veci u korist casual playera pa su shodno tome krenuli da kroje igru. Iako oni na sva usta pricaju da su oni samo uradili stvari da su dostupne casual igracima a ako si hardcore nista se tu nije promenilo, svako ko je malo ozbiljnije igrao wow, zna da nije tako.

Uglavnom WoD je prva ekspanzija koji nisam ni pipnuo. Jednostavno nekako sam omatorio za wow da ga igram tako kako meni odgovara. U prevedenom, ne igra mi se casual a za semi HC nemam vremena, tj imam, ali mogu mnogo kvalitetnije da ga potroshim.

Samim tim da mi TBC i dan danas ostavlja gorak ukus u ustima, ne verujem da ce me Legion nesto privuci.

Pazi sad: Gul’dan jeste umro u tomb of Sargeras, nego ovo je onaj drugi Gul’ is alternativnog univerzuma iz WoD-a : /

Whut? :smiley:

Da, lol. Posto je Blizz ustanovio da svi demoni mogu da koriste twisting nether kako bi koristili ne samo za transport nego i da idu u druge vremenske periode i alternativne univerzume Archimonde je poslao WoD Gul’dan-a u broken isles u “nasem” sadasnjem vremenu i univerzumu ( valjda, to jos nije potvrdjeno ali se predpostavlja da je on ), Slicno kako je i Yrel sada leader dranei-a u nasem vremenu.

Kako mrzim kada krene prica u time travel i alternativne univerzume, uvek zagarantuje neki paradox ili generalno zbunjivanje ljudi. Razumem zasto su uradili WoD ( zbog nadolazeceg filma ) ali nije im ovo trebalo da zamrse pricu jos vise.

Odusevljen sam njihovom mogucnoscu da sve obrnu na profit bez logickih potkrepljenja :smiley:

Ako pogledas opseg WoW-a, nikad im nece ponestati ideja. Meni samo nije jasno sto nisu sa 100. levelom zavrsili lepo igru, pa da se vrate na Warcraft 4. Da ostane lepo u secanjima, a i onda ne bi bilo razvodnjavanja tako da bi bili u mnogo boljoj poziciji nego sad. Btw, zar nije WoD bio najavljen na Blizzconu, ili tako nesto? Znam da je sala bila mnogo bolje opremljena od ove. Ova je ustvari sramota u odnosu na proslu.

Ja mislim da Warcraft 4 necu doziveti.

Sumnjam da ce ga uopste napraviti, u svetu u kome f2p vrti ogromne svote a retail igre vrlo cesto odu i u minus, u situaciji gde mlate ogromne pare na igrama poput hots i overwatch, ne vidim da li uopste imaju u planu wc4

Dokle god je WoW ziv, nece ni biti WC RTS-a, a mozda cak ni tada zbog pre-zasicenosti warcraft igrama i confuzni lore gde su poubijali vecinu negativaca i moraju iz mrtvih da ih dizu. Secate se koliko dugo su ljudi cekali novi StarCraft? E mi cemo cekati 3x duze.