Ljudi, jel ima neko ovde da zna malo više oko podizanja Wordpress sajta na hosting, konkretno na Loopia?
Treba da podignem neki mali sajt drugarici, ali danima se mučim sa istim, prebacio sam fajlove preko FileZille na hosting, bazu takođe, međutim uvek kada odem na URL sajta, izbacuje: Unable to connect with database.
Problem je što je Loopia dokumentacija nikakva, i nigde ne postoji neko Step by step uputstvo šta i kako.
Ja sam u wp-config fajlu izmenio parametre za logovanje na bazu, ali čak i sa tim parametrima, odbija konekciju.
A kad isti taj username i password unesem na phpMyAdmin, normalno se ulogujem na platformu gde mogu videti sve baze.
Jesam, uspeo sam da rešim nekako, ali mi sad pola slika na sajtu renderuje, a pola ne, takođe osim homepagea, niti jedan drugi Page neće da se otvori i baca 404.
Idi u Settings > Permalinks i prebaci sa trenutno izabrane opcije na bilo koju drugu, Save, vrati na onu koja je bila i opet Save. To bi trebalo da generiše svežu verziju linkova.
Ja sam njih jednom koristio za neki sajt i bilo je slično.
Sada sam pre neki dan uzeo VPS na Contabo za 5€/mo + Plesk licenca 15€/mo. Sasvim ok kombo. Prešao sa Hetznera koji je bio dobar, ali dosta skuplji i rigidniji.