Wordpress hostovanje

Ljudi, jel ima neko ovde da zna malo više oko podizanja Wordpress sajta na hosting, konkretno na Loopia?

Treba da podignem neki mali sajt drugarici, ali danima se mučim sa istim, prebacio sam fajlove preko FileZille na hosting, bazu takođe, međutim uvek kada odem na URL sajta, izbacuje: Unable to connect with database.

Problem je što je Loopia dokumentacija nikakva, i nigde ne postoji neko Step by step uputstvo šta i kako.

Ja sam u wp-config fajlu izmenio parametre za logovanje na bazu, ali čak i sa tim parametrima, odbija konekciju.

A kad isti taj username i password unesem na phpMyAdmin, normalno se ulogujem na platformu gde mogu videti sve baze.

Jel su ti dobre permisije na folderima?

1 Like

Jesam, uspeo sam da rešim nekako, ali mi sad pola slika na sajtu renderuje, a pola ne, takođe osim homepagea, niti jedan drugi Page neće da se otvori i baca 404.

loopia, nikad cula za njih lol— nije ni čudo da im je dokumentacija sranje.

reši i tebe i drugaricu glavobolja i lepo uzmi neki VPS. pošto je sajt mali onaj od $5/m je dovoljan.

ako ti je bitna dobra dokumentacija digitalocen ima vrhunsku

2 Likes

Da li si tom db useru dao sve priviliges?

Ako ne možeš da vidiš koje su priviliges, kreiraj novog db usera i otkači sve priviliges.

2 Likes

Idi u Settings > Permalinks i prebaci sa trenutno izabrane opcije na bilo koju drugu, Save, vrati na onu koja je bila i opet Save. To bi trebalo da generiše svežu verziju linkova.

2 Likes

Uspeo sam da rešim problem, buđava Loopia po defaultu pravi usere za phpMyAdmin, a treba eksplicitno naglasiti da hoćeš usera za Unix Loopia.

1 Like

Ja sam njih jednom koristio za neki sajt i bilo je slično.

Sada sam pre neki dan uzeo VPS na Contabo za 5€/mo + Plesk licenca 15€/mo. Sasvim ok kombo. Prešao sa Hetznera koji je bio dobar, ali dosta skuplji i rigidniji.

1 Like

pazi samo contabo NEMA ddos protection pa moraš da koristiš cloudflare. a cloudflare je dosta shady

Nisam znao za ddos i contabo. Svakako koristim CF, do sada nisam imao problema sa tim.

1 Like

za cf evo, mada za relativno male sajtove verovatno neće da te zadesi ovo

što se contaba tiče, navodno imaju ddos protection https://contabo.com/en/ddos-protection/#how-does-the-contabo-ddos-protection-work ALI jedan dev mi je rekao da je taj ddos protection sranje.

1 Like

Hvala, pogledaću detaljnije.

1 Like

i don’t wanna scare you, ali izgleda je gore nego što sam mislila. izgleda da su veoma over-provisioned na r/VPS svi se žale na njih.

1 Like

Srećom ništa važno ili veliko, ali dobro je znati. Prabacim se sledećeg meseca negde drugde, barem sam savladao migraciju da ide brzo i lagano :muscle:.

1 Like