Windows 7 clean install pomoc

Pozz nadam se da sam potrefio temu…Zadnjih sat vremena se jakooo nerviram…pokusao sam da konvertujem externi HDD sa NTFS u FAT32…pa sam ga konvertovao u exFAT i na kraju pomocu jednog programa sa konvertovao u FAT32. Posle toga. U kompu imam HDD od 1 TB Seagate Barracuda 7200. On je podeljen na 2 particije C od oko 200GB i D ima ostatak. E sad nakom convertovanja externog harda meni se D particija sama obrisala…nisam je mogao videti u mz computeru…kad sam otvorio program neki magic partiotion ako se nevaram, mogao sam tamo da vidim D particiju sa svim filmovima koji se tamo nalaze…artu tom magic partition sam video particiju C kao system, externi HDD nesecam se kako, a D particija mi je bila none. Sa strane je bila opcija activate, otisao sam tu sve je bilo odradjeno restartovao sam komp i komp se nije mogao bootovati…ubacio sam windows 7 instalacioni disk, kad sam imao da odaberem particiju, stojala je samo C, na nju sam kliknuo otisao na format, otisao na next i izbacio mi error code: 0xc0000005. Da li neko ima neki savet za mene ? ili cu morati da nosim komp kod nekog…i da li ce mi filmovi ostati sacuvani ?? to mi je najveci problem…

EDIT: Ako nisam potrefio temu, molim vas nemojte mi zameriti, ne znam gde mi je glava trenutno ;(

Uffff…ukoliko si to uradio, obrisao si System particiju, pa ćeš morati ponovo dizati sistem.
Zašto je došlo do problema ne znam…nije mi baš najjasnije šta si ti to sve uradio/odradio, no D particija bi trebalo da ti ostane bezbedna i da je pri podizanju novog sistema Windows skonta i da je kasnije normalno koristiš.

partition magic ne radi dobro u windows 7, najverovatnije si se oprostio od folmova. reci mi jel si probao da instaliras windows bez da formatiras C?

@Ninja problem je sto nemogu novi windows da instaliram :S
@Krousnik nadam se da nisi upravu za filmove…preko 400GB filmova ima tamo skinutih sa neta ;( u tom magic partiotion sam video D drive i kad odem na nesto poput explore ja sam video tamo filmove sacuvane…nisam pokusao da instaliram windows bez formatiranja jer nisam imao mesta u C…

Instaliraj opet sistem, ali prvo obriši particiju C, pa je formatiraj opet i instaliraj windows, trebalo bi da ti radi

Nzm kako da ti se zahvalim…obrisao sam particiju, restartovao komp, napravio novu i mogu windows da instaliram. U medjuvremenu mi se pojavila D particija :party::party::party:
Valjda se nece pojaviti neki error tokom instalacije …

Nema problema, imao sam sličan problem na laptopu, a ako ti se pojavi onaj error, pogledaj ovde rešenja: 0xC0000005 Access Violation Error

Gledao sam na netu za taj eror, al uglavnom daju resenja ako imas instaliran windows…a ja sam formatirao particiju i nisam ga imao…

nemoj vise da koristis partition magic na win7 ja sam tako zeznuo jednu particiju i sve sam izgubijo filmove, slike, muziku… nadam se da ce kod tebe biti sve ok.:da:

Evo sa kompa se javljam…sa jos jednim problemom…OS nemoze da nadje tu particiju…instalirao sam program partition recovery, i on je vidi, samo mi treba full verzija da fix to…ili tako nesto…

Nadji full verziju na torrentu :slight_smile:

Alternativno skini hirens boot (pozeljno ako nadjes 10.5 verziju) i narezi je na cd pa boot sa tog diska, u njemu imas mnogo korisnih alata za recovery i svasta nesto i sve se radi van windowsa tako da je bezbedno…

Reseno :slight_smile: Zeleo bih da se zahvalim svima koji su mi pomogli u resavanju problema. Problem sam resio tako sto sam preko programa EaseUS particiju koju nisam mogao da vidim stavio kao “hidden” i “inactive”. Restartovao mi se komp i on je automatski pokrenuo instalaciju Windows, nisam mogao da bootujem komp…I tad sam po prvi put video tu particiju u instalaciji windowsa, ali nisam mogao da instaliram na nju zbog nekog errora gde pise da nije moguce instalirati jer se ne zna kog je formata. Instalirao sam na 1. particiju, ali nisam mogao da vidim tu 2. Pokrenuo sam program EaseUS stavio kao particiju kao visible i active, stavio joj oznaku E: i sada radi :slight_smile:

Moze lock !