Vraćanje Crossflash Asus 24B3ST BLK na stock Firmware

Imam problema sa Crossflashovanim Asusom 24B3ST BLK.
Počeo je da kvari Dual layer diskove pri rezanju(iako čita bez problema).
U pitanju je rezanje XGD2 igara sa AP2.5 zaštitom.
U Imgburn-u prijavljuje da je Operacija uspešno završena(tj. da je disk narezan 100%) dok je stvarno fizički narezan jedno 10-ak% Layer 0.
Abgx360 prijavljuje naravno DVD read error dok Kprobe prijavljuje Servo Error na svim sektorima posle tog faličnog. Probano je više igara kao i više rezača. Svi su radili sem Asusa.
Tako da dolazim do mog pitanja: Koji je postupak vraćanja Stock Firmwera(kojeg imam u backup-u) tako da mogu da iskoristim garanciju(imajući u vidu da će praviti problema ako im vratim crossflashovani)?

Ako planiras stalno vracati na stock ili flash-ovati opet na LiteOn mozes napraviti problema a i nije prakticno. Radije kupi neki novi rezac koji ces koristiti za XGD2 a ASUS za XGD3

Ali da se vratim na tvoje pitanje :

Da, mozes AKO si napravio backup FW-a u eeprom i flash ulility-u. Od eeprom-a je nesta Asus pa oznaka dok je od flash-a 1.0 oznaka (ako ti treba posalji mi na PM pa cu ti poslati na mail ali ne mogu pre utorka jer nisam kod laptopa koji mi je u stanu)

Postupak bi trebao biti isti kao kod crossflash-a kojeg si radio samo s STOCK fw-ovima umjesto 524B ili koji si vec stavio. Nisam radio pa ti ne mogu 100% garantovati jer nemam prakse oko toga

Hmm nesto kontam i tvoj problem je Burning MAX a ne liteon x24 B na koji si stavio!

PITANJE ZA SERVISERE :

Sta mislite da ide samo na Write Flash i izabere STOCK 524B npr. ako mu je vec taj? Na taj nacin ce opet imati stock bez Burning MAX-a ili ne moze ako je odradio update na AL2?

Burner Max je ubačen prvog dana i nije menjan do sada. Sa njime sam rezao i XGD2 i XGD3, međutim od danas NIJEDAN dual layer DVD neće da nareže do kraja(uvek staje kod tih famoznih 10% prvog Layera bilo da je običan Data Disc, Xbox igra, itd.).

Planiram da vratim na stock ASUS-ovog firmwera koji sam extractovao kada sam ga kupio, SAMO da bi mi priznali garanciju(zato što jedva čekaju da okrive kupca zbog petljanja oko firmwera iako su prodali faličan hardware).

Inače sam proveravao checksum EPROM-a i izašao je bez ikakve greške…

Veruj mi da nisam pokusavao da prekrsteni Asus vratim na originalni stock firmware,jer cim sam ga kupio odmah sam ga prebacio da bude iHas 524 i naravno samo cekam da kupim konzolu.Prema tome,imaj u vidu da nisam siguran da li je procedura ovakva ali prema tutorijalu bi trebalo da ide ovako:

1: Pokrenes Flash Utility i izaberes model Lite-On na koji si fleshovao (kod mene Ihas524b)
2: kliknes na Write flash,onda na Yes,izaberes backupovan ASUS flash,(to ti je 1.00.bin),pa opet na Yes i flash pocine da se upisuje u drajv.
3: Kada je to gotovo izadjes iz Flash Utility-ja i pokrenes EEPROM Utility i sada bi trebalo da ti stoji umesto Lite-On-a,Asus DRW-24BST.Kliknes na jezicak crossflash,pa na dugme Convert Drive.Kad se pojavi provor,kliknes na Yes i crossflash pocinje.
4: Kada se zavrsi,izadjes iz programa i restartujes racunar.
5. Posle restarta,pokrenes ponovo EEPROM i kliknes na Restore EEprom i izaberes ASUS_DRW-24B3ST_1.00.bin i kad to bude gotovo,ponovo uradi restart i to je to.
Opet ti kazem da nisam ovo radio pa ti vidi sta ti je ciniti.

Edit:Mada je moguce sto ti kazes da je i drajv falican,ako je do danas radio kako treba.

Probao sam tvoj metod ali mi stalno trepće LED na rezaču?

EDIT: Nevermind, morao sam drugi put da uradim Convert drive, izgleda da ga je mrzelo da prvi put to uradi…

EDIT2: Upravo sam uspešno narezao CoD:BO sa stock firmware-om(bez HT, OHT i SB), doduše sa jednom manjim upozorenjem: Book Type Setting: N/A (Reason: Invalid Field in CDB)).

Izgleda da je rezač hteo malo da me zeki, pitanje je kako sada vratiti Burner Max?

Pa ako ti je sad Asus,onda opet fleshujes po tutorijalu.Otvoris Flash utility pa onda upises flash od Lite-on rezaca…itd.

Sto se tice treptanja LED lampice i u tutorijalu ti pise da treba da trepce kad uradis flash na LiteOn,tako da je to normalno.

Okay, narezao sam taj CoD:BO bez većih problema, međutim kako sam crossflashovao nazad na Burner Max isti problemi su se javili.
Tako da jedino radi na Stock, a jedino ne radi na Burner Maxu. Time sam u oba slučaja zeznut: ne radi kako ja želim, a radi tako da nmg da ostvarim pravo na garanciju. Izgleda da ću uskoro da prodajem moj Xbox… :confused:

Pa sta ne Probas fleshovati na neki drugi model, ne mora da bude bas 524 probaj na ihas 124 ili 324…mozda ce ti onda raditi…

Ne verujem, iz jednostavnog razloga što je radio na 524 bez ikakvih problema do juče, tako da ne verujem da bilo koji flash ga može spasiti. Slučaj nije rešen ali može lock :slight_smile: