Volan za Xbox 360 ili PC

Pozz republikanci :wink: Zanima me da li neko ima neki volan za PC ili Xbox i kakva su iskustva ? Ocu da se pocastim nekim volanom do 100e…a nisam siguran koji da uzmem…

EDIT: Kakav je Drive FX Racing Wheel Xbox 360 ? Koja bi mu bila cena ?

MS-ov volan original je preko 130 evra mislim da su oko 160evra ali nisam siguran, polovni su ispod 100evra i sada imas tu i bundlove kada neko prodaje daje sa nekim original voznjama i slicno.

Imas onaj bezicni volan on je oko 50-60evra nov ako se dobro secam.

Sve druge marke volana su jeftinije od gore pomenutih cena a kvalitet i uzivanje je drugacije.

Bezicni me vise podseca na igracku neku…nema ni oslonca, ni papucica, nista…to je vise za neku decu nesto…

Imao sam prilike da testiram Logitech Drive FX za Xbox kao i originalan Microsoft Xbox 360 volan. I jedan i drugi volan su igracke u punom smislu te reci. Naime ni jedan ni drugi volan ne podrzavaju pravi Force Feedback kao sto je to slucaj sa PC volanima, vec samo vibriraju i donekle simuliraju neki otpor na upravljacu. Logitech FX moze da posluzi svrsi ako ga nadjes za pristojnu cenu oko 50e dok je Microsoftov volan definitivno precenjen za ono sto pruza.
Ukoliko sam dobro shvatio tvoj post ti trazis volan za Xbox ili za PC. Ako je to slucaj, obavezno uzmi volan za PC jer za sumu koju zelis da potrosis mozes uzeti Logitech Momo Racing ili Logitech Drive Force GT (ovaj drugi je bolji) koji su u poredjenju sa ovim volanima za Xbox mama i tata zajedno. A i samo igracko iskustvo u simulacijama voznje je mnogo bolje podrzano na PC-u u odnosu na Xbox.
Ako pak trazis samo volan za Xbox znaj da jedini ozbiljan Volan za Xbox pravi Fanatec ali su oni poprilicno skupi, a za neko obicno igranje Drive FX ce odraditi posao, u svakom slucaju mnogo je bolje iskustvo u odnosu na kontroler.

Sad bi uzeo pare otisao i kupio neki volan za PC, ali Forza -.-"