Vesti i Trejleri iz Gaming industrije (ne wet dreams, ai slops i tako to)

AI slopčina neizbezna izgleda. Daj samo opciju da isključim te lenje gluposti. Odvratno.

Mozda bih razmislio kada ne bi bilo ovako overboard „na nos“, tipa da aktiviram samo za vodu ili vegetaciju ili slično. Ovaj običan AI „make me pretty „ slopčina filter moze da odjebe svom snagom!

4 Likes

9 Likes

Grešiš. Postoji granica do koje možemo da idemo, tehnologija koja može da nam pomogne a da realizacija idalje izgleda “ljudski”.

Za Playstation PSSR 2.0 bi bilo to rešenje. Radi sve što treba da ispegla sliku i bude što dosledniji originalu i viziji umetnika, ovo što Nvidia nudi je takva slopčina napravljena od strane tech-bros koji su toliko duboko u tome da ni oni više ne vide problem.

Da podsetim da je čitava poenta tih alatku u početku bila optimizacija performansi… od frame generation-a smo došli do kompletne “pretpostavke modela”. Gde je umetnička kontrola?
Neki debil na vrhu Capcoma je odlučio tako bez da je konsultovao svoje umetnike koji su vredno radili na ovome. Ja potpisujem da se oni nikada ne bi složili sa ovim.

Ne možeš da uporedjuješ community modove.
Originalna vizija se gubi sa njima i zato ne dolaze sa oroginalnom igrom.

Ovo ne sme biti čak ni opcija.
Po default-u će biti on.

1 Like

Neka lica sa DLSS5 on skroz izgledaju kao AI slop, vrlo čudno. Ali da uzmem i obzir da ovo nije još finalni proizvod. Ali backlash je ono klasični “AI bad” response. Jesu se i prije bunili za frejmove, nazivali fejk frejmovima i slično pa na kraju prihvaćeno. Meni je ovo pozitivna stvar, osvjetljenje je gotovo svugdje bolje, jedini problem što to piči na dvije 5090 :sweat_smile:
Ovo je skroz opcionalno i za devove i igrače. Ako misliš da je AI Slop samo ga ostavi off.

Ja iskreno da sam imao mogućnost da igram sa dlss5 Starfield ukljičio bih ga. De nek me neko ubjedi da je slika lijevo bolja.

1 Like

3 Likes

Nije poenta da li je lepša slika levo ili desno, problem je kad gledaš iz fudamentalnog i umetničkog ugla.

Ne.
AI je koristan u mnogim sferama života, od programiranja do pronalaženja kancera, ali mislim da moramo da budemo vrlo pažljivi kada ga koristimo za umetnost. Umetnost stvaraju ljudi, ne AI modeli.

1 Like

Pa upravo tako, gde bolja.. samo sto jede resurse nenormalno i nacin je da prodaju overpriced blackwell tech koji je sad vec old i treba da ga zameni Rubin.. odavno nismo imali neki brakethrough na polju grafike, potencijal AI-a je ludacki za gaming.

Ovi iz Digital Foundry su imali zanimljivu opasku, pomenuli su da treba vidjeti kako bi ovo radilo npr. na Hi-Fi Rush koji ima tako neki fokusiran i namjeran artstyle. Možda bi i ja dočekao na nož ovo kad bi vidio da to usere DLSS. Ovaj fotorealizam ne smatram kao neki kreativan artstyle uopšte. U većini slučajeva mi izgleda bolje zbog osvjetljenja.

Tu sve treba da stane. Nemoj igrati takvu igru. Lepota ljudskih “grešaka” i odabira. Oćeš reći da je dovoljan AI paint preko svega toga da te natera da odigraš? :grinning_face:

DF je nažalost plaćen, mnogo me interesuje kako će da objasne ovo, a s obzirom da je prokleta Nvidia verovatno ih sopstvene majke neće prepoznati sa novcem koji su dobili.

1 Like

Apsolutno bi me ovakav “remaster” naterao da odigram :smiley:

Posto je igra narativni human slop daj bar dobru grafiku

Da li osecas povezanost sa svojim kolima kada ih vozis posto nema taj dodir umetnika nego ga radi robot..

Ili kada uzmes neko od svojih 875 iUredjaja a znas da nemaju dusu.. Ccc ne znam kako to podnosis :joy:

2 Likes

Ne znam da li se sprdaš, ali mnogo grešiš :grinning_face:
Nemoj dozvoliti da ti AI slop postane zabava.

what?
Nije baš tačno to što govoriš.
Praviš pogrešna poredjena brt.

Bas je tacno samo te ovo pogadja pa zulja.

Nema ovde nikakve umetnosti. Cista industrija, proizvod kao i svaki drugi. Nikakva razlika izmedju igrice i vodokotljica. Sluzi necemu i to je to.. Masovna proizvodnja i cao.

Čekaj, ne razlikuješ proizvodnju proizvoda od vizije umetnika?
Kakve veze ima što su delovi telefona sklopljeni od strane robota, ako ih je dizajner dizajnirao da baš tako budu sklopljeni.

wtf
Ovo su baš fundamentalne stvari.
(sve vreme proveravam da li je 1. April)

1 Like

Ma nebitan je DF u cijeloj priči. :slight_smile:

Gore sam stavljao screenshot od Bethesde da oni lično implementiraju ovo. Kako onda može art da bude ugrožen? Osim toga, imaćeš opciju da isključiš DLSS5.

Bethesda, kompanija koja je pod MS-om, tj pod kompanijom koja najviše gura AI od aposlutno svih na kugli zemaljskoj :slight_smile:

Ne znam da li si svestan koliko nisi u pravu.

Isto tako, ne znam da li si video kako se igre prave i ko sve radi na njima. Znaš da igre nisu samo programeri i koderi i project manageri i tako to, valjda znaš.

1 Like

Ne tjeraju studije da moraju korisiti išta, na studijima je izbor. Koliko znam Microsoft ima veoma hands-off pristup sa svojim studijima.

1 Like

Priča za javnost, zbog toga se zatvorili silni studiji, otpustili silni radnici i ostalo.

A sta su? Ljudi imaju potrebu da izdizu svoju profesiju i glume da su Mikelandjelo..

Igrice nisu umetnost, nisu jedinstvene.. Nego mas proizvod za laganu zabavu i cao.