Vaše omiljene TV serije? - Vol. 2

Probao i ja Dzentleman, bas ne ide.

Poceo ovo, sta ja znam, moze negde do pola sezone, posle vec pocinje da smara. Zanimljiva “fejk it til ju mejk it” premisa, ili u ovom slucaju dok ne zaglavis zatvor. Imali smo nesto slicno sa Leo De Kaprijom, mada je on bio veca faca, folirao se da je hirurg, pilot… ova samo glumila bogatu nemacku naslednicu i jurila bogatase, sto je, sa manje ili vise stila, isto ono sto radi i 90% srpskih devojaka danas. :rofl:

Halo S02 finale :scream:. Toliko rerefenci na igru.

1 Like

Steta sto ceo serijal nije malo ali samo malo bolji. Samo malo manje drame…

Kako je dobra serija. Ja sam odusevljen.
Ovo je i za naseg malog Japanca :wink: @MikiBanter

4 Likes

Serija i dalje nije pravi Halo (niti će najednom postati), ali druga sezona je mnogo bolja od prve. SF serije će uvek imati taj ritam, nema šanse za te budžete da dobiješ više akcije i efekata, a ova serije je po tom pitanju dosta budžetna. Kao GoT, 40 minuta dijalozi, dva minuta neki zmajevi i magije, 5 minuta fajt, ostalo cgi pejzaža i gradova. Cilj svake seije je naći dobar balans da se to ne oseti/vidi toliko.

Nije meni cak ni blizu do akcije.
Znam da je to preskupo i ne ocekujem.
Ali zasto nema mnogo vise neke da kazem “istorije” pozadinske price… to je nesto sto bukvalno moze da se ubaci dva lika u prostoriju koji pricaju o tome. Nema potrebe za nekim efektima.
Prosto HALO vec nudi toliko istorije da moze da se snimi 100000 sati.
Zato ga i volim zbog toliko mnogo kvalitetne price iza svake vrste, svakog dogadjaja…
Svako ko voli HALO bi bolje ovo napisao.
A mi smo umesto tako kvalitetne epske SF price dobili jeftine isprazne dijaloge, povrsne likove sa potpuno nevaznim problemima i jos manje bitnim resenjima za celu pricu.
Neverovatno mi je da dobijes na dlanu ali poklon sve vec napisano sve neko vec smislio… i sta uradis sa tim?? Nista… gledam jebenu “farmu” ili tako nesto.

FB_IMG_1711103740833

Lik ispod stola drzi stolicu, verujem da neki ljudi gledaju seriju sekund po sekund :grinning:

1 Like

Da, posebno što format serije omogućava dublji upliv u priču i lore. Ubacili su likove, mesta indogađaje koji nemaju veze sa Halo i onda “trošili” vreme da njih uklope. Mada, od prve epizode je bilo kasno da su oni samo pozajmili okvir i radnju Halo priče pa krenuli u svoju verzij. Verovatno su mislili da originalno “štivo” nije dovoljno za TV ili šta li.

Svakako debele kreativne razlike su napravljene, samo je šteta što onda nisu potpuno odradili svoju verziju kako treba. Da ne znam šta se tačno dešava u Halo igri i knjigama, imao bih podosta pitanja kuda serija vodi.

1 Like

Bas to. Sve me razumes. Nisam ja gladan akcije, nego kvalitetne price.
Taman sam se ponadao sredinom ovog serijala da ce da udju u istoriju pa grad… cuda. I nista.
Biceda samja glup i ne shvatam umetnicku vrednost ovoga. Ali ovo je kada od sigurice napravis veresiju.

Pogledao sam ovu novu i kazu najskuplju Netflix seriju… zali boze para. Netflix bas zna da baci pare…

1 Like

E vidim ova serija je bas dobila pozitivne ocene i komentare i ono deluje obecavajuce, pa bacam se na gledanje koliko vec sad nocas. :wink:

1 Like

Vredi pogledati. Dobra je stvarno prica. Ali… jako lose odradjeno. Ne znam stvarno gde su im otisle tolike pare sto pricaju. Mozda na jedno 2-3 velike cgi scene i to je to. Ostalo izgleda kao TV drama. Serija bas pati od “velicine” prikazuju velike dogadjaje ali se vidi da je sve malo…

Pogledao 6 epizoda (ostale mi još 2), onako serija je počela dosta mistično, prve 2 epizode su bile onako malo konfuzne i teže za ispratiti, malo su se i nepotrebno frljali previše nekom naučnom terminologijom kao da su dodatno hteli da otežaju ljudima praćenje serije ali od treće epizode priča kreće da se razbistrava i serija kreće značajno da dobija na dinamici da bi 4. i 5. epizoda bile neki vrhunac serije u svakom smislu (barem zasad) dok bi je 6. epizoda bila onako malo razvučena, malo dramaturški isforsirana i dosadnjikava , ali videćemo poslednje 2 epizode kakve će biti.
U svakom slučaju veoma dobra serija, ono zaista dobra, zanimljiva priča, dobra naracija i prezentacija te priče, definitivno drži priču i vuče te da gledaš da vidiš šta će se izdešavati do kraja i što se mene tiče svakako preporučujem. :wink:

Kao sto sam rekao prica je dobra.
Ali je ocajno prezentovana. Serija ima zelju da bude velika, globalna. Ali je nivo B produkcije neke lokalne engleske TV serije. Bas slabo.

Večeras nema spavanja: Prva epizoda serije Fallout biće puštena ranije
https://go.squidapp.co/n/oJSA2Rd

4 Likes

Auu, vec je doslo… sto volim kada zaboravim pa se ovako obradujem. Jos bi bolje bilo da si rekao za jedno 3-4 nedelje da se nakupi epizoda.

Sve epizode izlaze danas, i to su promenili.

Now, all eight episodes release on Wednesday, April 10, alongside a special live global fan premiere of the first episode.

3 Likes

Auuuu, ludara. Ovome se nisam nadao :+1:t2::grin:
Edit… super sto ima 10 epizoda. Smorilo me ono jajarenje na 8 epizoda.
To je kao cokolada od 80g umesto 100g :face_vomiting:

Edit. Moja greska. Ja sam na imbd video da je 10 epizoda.
I ovi jajare… lepci. 8 epizoda.

2 Likes

https://x.com/ign/status/1778045790616781032?s=46&t=0dk2SkP4ZHqzThKNo-pOpQ

https://x.com/butwhythopc/status/1778045478241743056?s=46&t=0dk2SkP4ZHqzThKNo-pOpQ

https://x.com/discussingfilm/status/1778053314493428156?s=46&t=0dk2SkP4ZHqzThKNo-pOpQ

https://x.com/destinlegarie/status/1778062625672511753?s=46&t=0dk2SkP4ZHqzThKNo-pOpQ

6 Likes