Varanje u igrama

cheating
Da li ste ikada varali u igrama?
Pri tom ne mislim na “sitne” varke kada neko rešenje tražite na YT, nego nešto KONKRETNIJE?
Dodatna oprema, neke “skripte” i tome slično…
Mislim da je ovo ipak više vezano za MP naslove, ali siguran sam da i u SP naslovima ima prostora za po koju prevaru.
Zanima me koja je logika iza takvih poteza, tj. kako “pravdate” sebe ako se upustite u čitovanje.

6 Likes

Nešo ko te iznervirao u PUBG? :joy:

6 Likes

Naletao sam na takve likove u Destiny, stim što igram na konzolama gde je situacija neuporedivo bolja nego na PC gde je opšti haos. Dijagnoza za takve sigurno postoji pošto normalna osoba to ne radi.

1 Like

čit u Destiniju? ja sam čizovao Rejdove samo :rofl:

Vidi situaciju na PC, praktično nemoguće igrati Trials of Osiris koliko ih ima. Na konzolama je situacija mnogo bolja, ali ih opet ima.

Nisam nikada igrao na PC-u. Samo konzola, tako da ne znam kako uspevaju na konzolama da varaju, a koja je i poenta igranja ako ces se time baviti. Koje zivotne nedostatke i frustracije lecis time…

1 Like

Pa to je pitanje, dijagnoza postoji sigurno :joy:.

Top naslov, jesam ali samo u SP.
Nekada davno neke igre gde sam dodavao oruzije, energiju itd. Prvi put u Doom 2
Sada u ovim novim igrama ne znam da predjen neki deo pa gledam korak po korak na YT.
Redovno to sada radim posto nemam zivaca za neke mozgalice u Myst stilu.

Nikada ali nikada u MP. To nema smisla!! Koja je svrha, igram sa pravim ljudima da bih uzivao u tom.drustvu, video koliko znam (ne znam)
To je glupo do bola.

1 Like

Samo jednom u zivotu sam koristio jednu vrstu varanja dok sam igrao Dawn of War Soulstorm. Doduse, bila je single player igra i koristio sam neki program koji mi dozvoljava da besplatno pravim vojsku i gradim i nisan imao limit. Bio sam klinac osnovna skola, pa bilo zanimljivo. Sad mi tuzno :joy:

1 Like

IDKFA i IDDQD i udri. Napisao sam to onim trajnim markerom na stolu za kompjuter koliko smo pičili Doom.

I u Heroes 3 kad nismo imali dovoljno pažnje da igramo kampanju kako treba. Ili u Age of Empires/Mythology za medveda i auto. Good times.

Što se tiče multi-playera, nah, nije mi to toliko zabavno onda. U solo igrama je ok, naročito ako dovodi do zabavnih stvari, kao što je u War craft 3 krađa radnika da bi mogao da igraš sa svim frakcijama odjednom. Ali ako igraš sa ljudima, onda mi je glupo.

1 Like

Kakav je to time sink bio. Solmyr, Vidomina i Elleshar dok sam ziv necu im zaboraviti imena. :rofl:

3 Likes

Citao neki tekst na nekom prvenstu u CS Go liku oduzeli prvo mesto jer je cheat bućnuo u keš memoriju miša hahaha kako se sete tako nesto?!
Ja skoro koristio cheat da zeni nagruvam zivote u Zumi. Igra je poprilicno dobro ali na 10om levelu ostaje sa par zivota i ja cheatom nabijem +99 lives.
A koristio sam varanja iskljucivo u SP igrama ranije a YT sam bas puno dok sam igrao Resident Evil kec remaster. Pa vise potrosis vremena da nadjem resenje nego sto mi zapravo treba da je resim :slight_smile:

Ko nije ukucavao POKE u igre, ne zna sta je varanje :grin:

1 Like

Nisam nikad koristio neki cheat. Posebno ne u multiplayer igrama. I stvarno ne razumem zašto to ljudi i dalje rade, kao bolji si od drugih tako što varaš? Baš jadno.

Zadnji put u gta vice city i vidio da nema smisla

Ja sam sa bratom upalio random mapu. Ispalo je da je neka XXL mapa, valjda za 8 igrača, samo sa nas dvoje. Ja u podzemlju, a on na vrhu mape. Igrali smo nedelju dana tu partiju. Would do it again.

1 Like

Neko veče, sada već “čuveni” Bojan Toza i njegova tročlana ekipa.
PUBG igraju sa mišem i tastaturom, preko neznamtinijakojegemulatora.
Dva meča za redom gubimo piletinu na kraju zbog njih.
Verujem da su likovali i veselili se kada su skontali da su dva puta za redom sredili isti tim za prvo mesto, ali opet, ne kontam tu satisfakciju kada znaš da si varao.

3 Likes

Zar ne možeš da ih prijaviš za cheat?

1 Like

Ako koriste XIM ili sličan “proizvod”, praktično je nemoguće detektovati. Mada znam da je Epic games provalio način da u Fortnite u detektuje te uredjaje…

Poznata prica, prebudzis se nenormalno. Town portal, Dimension door, Implosion od par hiljada dmg itd itd.:rofl: Good old times kada smo kao tinejdzeri zabadali do jutra uz pivo i ‘‘bleju’’. :joy:

2 Likes