Varanje u igrama

cheating
Da li ste ikada varali u igrama?
Pri tom ne mislim na “sitne” varke kada neko rešenje tražite na YT, nego nešto KONKRETNIJE?
Dodatna oprema, neke “skripte” i tome slično…
Mislim da je ovo ipak više vezano za MP naslove, ali siguran sam da i u SP naslovima ima prostora za po koju prevaru.
Zanima me koja je logika iza takvih poteza, tj. kako “pravdate” sebe ako se upustite u čitovanje.

6 Likes

Nešo ko te iznervirao u PUBG? :joy:

6 Likes

čit u Destiniju? ja sam čizovao Rejdove samo :rofl:

Nisam nikada igrao na PC-u. Samo konzola, tako da ne znam kako uspevaju na konzolama da varaju, a koja je i poenta igranja ako ces se time baviti. Koje zivotne nedostatke i frustracije lecis time…

1 Like

Top naslov, jesam ali samo u SP.
Nekada davno neke igre gde sam dodavao oruzije, energiju itd. Prvi put u Doom 2
Sada u ovim novim igrama ne znam da predjen neki deo pa gledam korak po korak na YT.
Redovno to sada radim posto nemam zivaca za neke mozgalice u Myst stilu.

Nikada ali nikada u MP. To nema smisla!! Koja je svrha, igram sa pravim ljudima da bih uzivao u tom.drustvu, video koliko znam (ne znam)
To je glupo do bola.

1 Like

Samo jednom u zivotu sam koristio jednu vrstu varanja dok sam igrao Dawn of War Soulstorm. Doduse, bila je single player igra i koristio sam neki program koji mi dozvoljava da besplatno pravim vojsku i gradim i nisan imao limit. Bio sam klinac osnovna skola, pa bilo zanimljivo. Sad mi tuzno :joy:

1 Like

IDKFA i IDDQD i udri. Napisao sam to onim trajnim markerom na stolu za kompjuter koliko smo pičili Doom.

I u Heroes 3 kad nismo imali dovoljno pažnje da igramo kampanju kako treba. Ili u Age of Empires/Mythology za medveda i auto. Good times.

Što se tiče multi-playera, nah, nije mi to toliko zabavno onda. U solo igrama je ok, naročito ako dovodi do zabavnih stvari, kao što je u War craft 3 krađa radnika da bi mogao da igraš sa svim frakcijama odjednom. Ali ako igraš sa ljudima, onda mi je glupo.

1 Like

Kakav je to time sink bio. Solmyr, Vidomina i Elleshar dok sam ziv necu im zaboraviti imena. :rofl:

3 Likes

Citao neki tekst na nekom prvenstu u CS Go liku oduzeli prvo mesto jer je cheat bućnuo u keš memoriju miša hahaha kako se sete tako nesto?!
Ja skoro koristio cheat da zeni nagruvam zivote u Zumi. Igra je poprilicno dobro ali na 10om levelu ostaje sa par zivota i ja cheatom nabijem +99 lives.
A koristio sam varanja iskljucivo u SP igrama ranije a YT sam bas puno dok sam igrao Resident Evil kec remaster. Pa vise potrosis vremena da nadjem resenje nego sto mi zapravo treba da je resim :slight_smile:

Ko nije ukucavao POKE u igre, ne zna sta je varanje :grin:

1 Like

Nisam nikad koristio neki cheat. Posebno ne u multiplayer igrama. I stvarno ne razumem zašto to ljudi i dalje rade, kao bolji si od drugih tako što varaš? Baš jadno.

Zadnji put u gta vice city i vidio da nema smisla

Ja sam sa bratom upalio random mapu. Ispalo je da je neka XXL mapa, valjda za 8 igrača, samo sa nas dvoje. Ja u podzemlju, a on na vrhu mape. Igrali smo nedelju dana tu partiju. Would do it again.

1 Like

Neko veče, sada već “čuveni” Bojan Toza i njegova tročlana ekipa.
PUBG igraju sa mišem i tastaturom, preko neznamtinijakojegemulatora.
Dva meča za redom gubimo piletinu na kraju zbog njih.
Verujem da su likovali i veselili se kada su skontali da su dva puta za redom sredili isti tim za prvo mesto, ali opet, ne kontam tu satisfakciju kada znaš da si varao.

3 Likes

Zar ne možeš da ih prijaviš za cheat?

1 Like

Ako koriste XIM ili sličan “proizvod”, praktično je nemoguće detektovati. Mada znam da je Epic games provalio način da u Fortnite u detektuje te uredjaje…

Poznata prica, prebudzis se nenormalno. Town portal, Dimension door, Implosion od par hiljada dmg itd itd.:rofl: Good old times kada smo kao tinejdzeri zabadali do jutra uz pivo i ‘‘bleju’’. :joy:

2 Likes

Možeš, naravno. Ali valjda treba nekoliko prijava pa da ih sistem banuje. Nisam siguran kako to sve funkcioniše

:grinning_face_with_smiling_eyes: to care… bas to. Ja sam od 95 imao malu sveskicu u kojoj sam upisivao sifre za sve sto sam znao.
Jbg, nije bilo neta tada kao sada. Nego se to “znanje” prenosilo usmeno.
Ili se desavalo da cekam Svet Kompjutera rubriku “korak po korak”

Nema tu prijave jer takvi uredjaji su licencirani i daju mogucnost koriscenja misa i tastature u igrama koje nemaju suport za isti.To i jeste razlog zasto sve vise i vise igara na konzolama ima podrsku za periferije.

Ja sam probao pre par godina XIM koji je naveo aterzin ali to nije onaj osecaj koji imas kada si na PCu jer simulira rad analoga.

2007 sam popio VAC Ban na Stimu jer sam bio klinac i nisam znao da banovanje postoji i pre svega sta to znaci pa sam zbog nekog WHa izgubio CS 1.6.
Tada sam taj acc prodao i kreirao novi te isti imam i dan danas.

Sve je to nista ako se vrate software citevi kao u doba ps3 i xbox 360 to ce biti smrt MPu
https://youtu.be/mqiN5e2spMY