Već četri godine koristim Telekomov ADSL i do sad je bio ok. U poslednjih mesec dana je počela da prekida veza i sad je to sve češće, nekad ne prekine nijednom, a nekad na svakih 5 minuta, a onaj njihov prokleti ruter se valjda zapalio nakon 5 minuta korišćenja, pa zbog toga prekida i mislim da će svakog trenutka buknuti plamen iz njega, a kada sam im rekao da hoću da zamenim ruter, tražili su mi 1500 dinara. Suvišno je reći da sam ih oterao u pm.
I sad mi se ukazala prilika da uzmem SBB internet i tv paket, pa me interesuje kakva su iskustva. Neki kažu da je super, a neki kažu da je sr*nje. Najviše me interesuje da li se dešavaju prekidanja kao na ovoj bedi zvanoj Telekom ADSL.
sto se tice prekidanja desi se ponekad ali stvarno retko i to traje MOZDA po 20min,ali u sustini to su neki radovi najcesce,sto se tice tog mix paketa,sam je najbolje da napravis,ali u sustini minimalna brzina im je 10mb/s sto je stvarno sjajno,cene i sve to pogledaj na samom sajtu,ali od mene sve pohvale iako znam da ce biti onih koji se zale…
Meni nije stalo do brzine, već da nema prekide, jer je ovo smešno, da svakih 5 minuta prekida
Zavisi i gde zivis, nije bas da je isti kvalitet u Leskovcu i na Dedinju u Beogradu… Mada ne bi trebalo da imas problema, imam druga koji ima i net i tv od SBB-a za 3 godine nije se pozalio na prekid
Pa majku im, nalazim se u BG, mogu da im pljunem u njihovu glanu ispostvau, a dešava se tako često taj prekid. Ne znam da li da se smejem ili da plačem zbog apsurdnosti situacije.
Nekim korisnicima SBB-a je bio veliki ping i lagovali su dosta igrajuci kanter na PC-u, svi za igranje preko neta kod nas u Srbiji preporucuju adsl, vidi ti ipak ima li neko u komsuliku njihov net pa se prikaci tamo na jedno sat-dva i vidi ima li problema, ako nema teraj…
a ta prekidanja nema to mogu da tvrdim,to na 5min nikad stv
ja koristim sbb i imam taj paket kao i resiver i imam njihov wi-fi ruter,uzmi i ne razmišljaj!!!
ako si u mogucnosti uzimaj slobodno to,ja sam primoran na kablovski internet[jotel u ovom slucaju] i adsl za kojeg sam se i odlucio[nazalost boljeg nema] i pre neki dan produzio ugovor na jos 2 godine 1900 za 10mb/s sto je manje vise ok cena buduci da sam 4mb/s placao 300din manje od pre 2 god do pre neki dan…
Inace sto se tice tih prekida toga nema trenutno,i da bilo je,bilo je itekako i to znam i garantujem i to bas u CS-u.To je do neta i do nasih servera bilo,ping je nenormalno zezao i padala je konekcija cesto i to samo u CS-u,neigram ga vec par godina ali ono ne zali se niko tako da nemas ni ti zbog cega
Ma SBB je sto puta isplativiji i ima bolju ponudu od Lelekoma, koji su preskupi. I dalje mi nisu jasni neki ljudi koji imaju kablovsku u kuci, a uzmu ADSL o.O
Plus je ugradnja besplatna…
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Zavisi od toga ko ti je kablovski operater i da li živiš u svome ili u tuđem. Ako živiš u tuđem, mnogo je jednostavnije da uzmeš ADSL nego da se prepireš sa gazdom i uveravaš ga da ga nećeš za*ebati i zbrisati nakon mesec dana. Dok kad si u svom, moš da radiš šta hoćeš
Ja sam sa adsl-a i onog paketa 16mb i iptv presao na SBB. Dosta mi je isplatljivije, jeste digitalna slika bolja, ali pravo da ti kazem ja TV i ne gledam toliko. Ovako bar ovde imam Sport klub, burazer ima Arenu na iptv-ju, pa se dopunjujemo.
E sad, malo im je uzasan servis i sve to. Znaci kad sam ja uzeo, nesto nije bilo u redu sa modemom. Ajde sto je trebalo da ja odem tamo da se svadjam da bi dosli da mi uvedu odmah, ali fora je bila sto sam dobio neki modem koji gubi signal i moram da ga resetujem. Likovi koji su dosli da poprave, naravno, nisu imali veze sta nije u redu, kao sve ok, i setali su mesec dana taj jedan isti modem u krug, dok opet nisam otisao u predstavnistvo i rekao im da ja mesec dana nemam internet i da sigurno necu da im placam, nek dodju sutra sa drugim modemom ili mogu onaj ugovor da koriste da potpalu. I vidi cuda, sledeci dan dodje druga ekipa, jos ja bas gledao Game of Thrones, ostao upaljen, a lik jedan mladji, jedan malo stariji, i oni gledaju seriju, pa se ispricasmo, doneli probni modem, isprobali, sve u redu, ja ih nateram da mi ostave taj dok ne donesu novi. Jos mi likovi kazu da uopste i nemaju nikakav servis niti oni nesto popravljaju, tako da je ona druga ekipa isla na foru APP, ako prodje prodje, vracali mi modem koji ne radi.
Ali odkako su mi doneli novi, net nijednom nije prekinuo. Cak nikakvi radovi nisu bili, bar ja nisam primetio, a koristim net veci deo dana, cesto i noci. E sad, ja sam u Nisu, i u centru, ovde je dobro.
Za BG ne znam, ali verovatno je isto, tj par ljudi koje znam iz bg-a i neki s kojima igram na netu imaju SBB i radi im ok, tako da ono, prekide ne bi trebao da imas, a i jednostavno, toliko je jeftinije da se isplati.
Edit, inace, meni je ugovor sa telekomom istekao oko nove godine, tako da SBB imam od tad, i sve je u redu, sem kazem ti, neverovatno loseg servisa, ali ni telekom nije nista bolji veruj mi. Cak, stavise, u telekomu je jos gore, svaki put kad sam imao problem da bi ubrzao morao sam preko veza, ponekad i da bi uopste nesto resio, jer ovako kad ih zoves nema vajde.
Za servis znam da su generalno svi isti, moras da ih smaras po mesec dana da bi nesto uradili
Jeste, losa stvar kod SBB-a je papirologija, vlasnicki list i bla bla, ali su sto se ponude tice mnogo jeftiniji. Takodje i servis im je dobar i brzo dolaze u slucaju kvara, bar ja imam takva iskustva…
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
pa dobro ne znam za SBB,ali imao sam dosta problema sa netom u Telekomu,izadju oni na teren odma ali dok ih ti dobijes hah treba ti najmanje sat vremena da spavas na telefonu i onom njihovom korisnickom broju pa ako imas srece jave ti se brzo,ako ne cekaj idalje…
malo off,de se nalazis tacno u centru?Ja sam do pre par godina ziveo tu isto preko puta meka ona zgrada gde je idea u prizemlju na 10. spratu,obilazimo ja i moji tu cesto kad se vracam iz grada il tako posle teretane svratim da se istusiram.Sad sam na panteleju gore
Ja imam Telekomov net vec 7-8 godina. “Nikada” se nije desilo da imam prekid neki. Zivim u blokovima. Jedanput sam menjao ruter posto je crkao.
Zavisi i gde zivis, nije bas da je isti kvalitet u Leskovcu i na Dedinju u Beogradu
Čemu ovo ?
Meni ADSL radi bolje od SBB,koristim ga ga jedno pet godina i za sve to vreme bio je samo jedan veci prekid,i to kada su radili nesto na kablu,dok na SBB nedeljno obavezno par puta,sednem za komp da proverim mail ,a ono net ne radi i onda nervni slom :envy.A servis kod njih ,o tome da ne pricam,ladno mi je lik odvrnuo kabl mada je racun bio placen i to jos u petak tako da do ponedeljka nista nije moglo da se uradi.Odem da se zalim u ponedeljak i tetka koja radi na reklamacijama ili sta vec umesto da mi se izvini u ime firme,ne daj boze ,taman posla da kompenzuju to neplacanjem racuna iduci mesec posto sam propustio neko finale njihovom krivicom,ona me ladno optuzi da sam sam sebi iskljucio kabel :lol:
e ljudi da ne otvaram novu temu,imam problem sa netom u zadnjih nedelju dana,SBB-ov internet je u pitanju,GOLD paket,20mb/s…
desava mi se par puta na dan da mi nestane net na 30-ak sekundi i onda se vrati sve na normalu,e sad to ne zvuci kao veliki problem ali jeste kada igram na live-u pa me diskonektuje usred game-a pa popizdim,ako neko zna sta moze biti ili je imao slican problem bio bih mu zahvalan na pomoci
jel moze neko da mi odg…ispalili me svi