Imam Xbox360e RGH. Dobio sam jedan externi HDD sa 10 najnovijih igara. I sve igre rade.
Na jednom od sajtova, skinuo sam par igara koje sam ubacio na USB. Gurnuo sam ga u konzolu, ali igra ne radi. Kao da ne prepoznaje USB. USB je formatiran (fat32) ali ne znam da li na njega treba nesto instalirati, neki program ili sta vec…
Ne razumem se u ove stvari pa zato molim za pomoc.
Kupio bih externi HDD od 1Tb pa da na njega pakujem igre, ali ga necu kupiti dok ne naucim kako se te igre pokrecu sa HDD-a.
I kad vec pisem… Imam utisak da mi konzola uopste nije povezana na internet od ugradnje RGH cipa.
Postoji li neko uputstvo kako to da proverim, sta da uradim i slicno. Ulazio sam u neka podesavanja i konzola vidi wifi ali kada uradim onaj test, pokazuje gresku.
Moze li mala pomoc za neupucenog novog clana?
Imas tutorijal za raspakivanje i povezivanje igara, korak sa povezivanjem igara je potreban da bi video igre koje su na eksternom hdd, fleshu… Ako vidi hard na konzoli i sadrzaj onda je OK formatiram u suprotnom moras ga formatirati kako treba najlakse preko konzole iz settingsa.
Xbox live je blokiran na konzoli (trebalo bi) konzola dobije ip i moze da skida omote, TU … ali ne moze na xbox live zbog bana.
Procitaj tutorijale po forumu i sve ces ukapirati.
Moze li link do tog tutorijala za povezivanje? Ja ga nisam nasao
Sta je TU?
Ok, ako je Live blokiran,ali imam utisak kao da konzola nije na netu. Neće da skine omot
Nasao sam ovo: http://www.xboxrepublika.com/showthread.php?t=15118&highlight=raspakivanje+igara
Procitao sve. Ono sto mene muci je: kupim nov externi HDD ili USB flash i hocu da ga koristim za igre. Nije samo dovoljno skinuti igru i iskopirati je na HDD i flash (posle formatiranja na fat32). Koristim iso2god kako bih .iso fajlove pretvorio u ne znam ni ja koje fajlove koje mogu da kopiram na HDD i da igram te igre. Ali, ovo funkcionise samo na HDD-u na koji mi je lik ubacio igre. Kako da ja to odradim na svom novom HDD-u, pa da mogu da skidam i ubacujem igre?
(ili sam ja jednostavno glup i najbolje je da odustanem od svega)
Pa, zar nije ocigledno da ne razumem?!
Dosao sam ovde po pomoc. Ako mozes, pomozi mi.
Ne znam da li sam dobro objasnio, ali imam novi externi HDD koji hocu da koristim za Xbox360e. Ali, i dalje ne kapiram kako to da odradim.
Na starom HDD-u, na koji su mi ubacene igre, postoje folderi: Apps, FreeStyle, games, muh i launch.ini
Ovo nemam na novom HDD-u.
Na starom, skinem igru, propustim je kroz iso2god i ubacim u ovaj folder “games”, a novi HDD je prazan.
Ako vidis novi hdd tj sadrzaj sa njega, napravi folder game ili igre, ubaci sve igre u taj folder. Sa konzole pogledaj i ako vidis sve to, hola dobro je formatiran na fat32. Ubaci putanju u fsd-u i dubinu pretrage na 4 jer koristis iso2god ko zna koliko pod foldera si napravio, mora da pokaze igre ako si uradio kako treba!
Ako ne skida sa neta onda imas FSD pise na forumu zasto ne radi, mreza, serveri… Instaliraj auroru, u par tema pise kako to da izvedes i skinuce.
Pa po meni je xbox 360 iso extract kad vec pitas,ako imas fsd samo kopiras ekstraktovane fajlove sa usba na hdd,ako nemas skines xex menu ili neki slican program
Posto ste digli ruke od mene, napisacu sta sam uradio… Skinuo sa Aurora (ne znam koja verzija) i prebacio je na USB flash. Na konzoli mi je nakacen i externi hdd na kome se nalaze igre, kao i taj USB. Upali mi se konzola i podigne onaj stari “sistem” Freestyle 3 ili tako nesto i kada idem na file manager nadjem taj USB i kliknem na Aurora.xbx (ili koja je vec extenzija). Onda mi se upali Aurora i kada bacim pogled na omote, svi omoti su tu. Dakle, Aurora ih prepoznaje i skida.
E sad, problem… Kupio sam nov HDD od 1Tb i formatirao ga. Nisam imao opciju FAT 32 nego exFat, ali kontam da je to isto. Zanima me:
Kako na taj novi HDD da instaliram Auroru kako bi se odmah pokrenula kada upalim Xbox?
Sa starog harda sam kopirao sve direktorijume na novi HDD ali nije hteo da podigne Freestyle3 nego podigne onaj stari sistem kao dok nije bio cipovan. Da li to moze samo tako da se kopira ili…
Citao sam o nekom cackanju po launch.ini fajlu. Mozda tu nesto moram da uradim da bi sve radilo?
Video sam da je moguce ubaciti i neke emulatore za stare igre na HDD pa ih igrati na Xbox-u? Ako sam dobro video, moze li link ka tutorijalu?
Konzola ti nece prepoznati hdd, dokle god on nije u fat32 formatu… Za instaliranje Aurore na externi hdd malo proguglaj, odma ce ti izbaciti sajt developera aurore sa veoma jednostavnim tutorialom…
A što se tiče Aurore… Ostavio sam stari HDD koji ima instaliran FSD i koji se automatski pokreće kada upalim Xbox.
Na drugi USB sam povezao HDD od 1Tb na koji sam ubacio Auroru i brdo igara.
Možda je nekom cimanje ali meni nije teško da startujem Auroru i da onda iz nje biram igru koju ću da igram. Ako ništa drugo, barem imam sve omotei lepše skin-ove
Mislio sam da FSD i Auroru prebacim na taj veći HDD pa da mi po pokreće Auroru po difoltu, a ako baš hoću da mogu da pokrenem i FSD, ali kako nisam uspeo, ostaje ovako.
Hvala svima koji su mi pomogli i koji su pokušali da mi pomognu, ali je očigledno da ja ne kapiram ove stvari. Jedino od Akirisa nikakve pomoći