Upgrade X360GLITCH chip-a, Nandpro error 0x0002

Zapeo sam ljudi, pomagajte

E ovako. Imam X360 SUPER NAND FLASHER i X360Glitch chip.

Radim ovaj dio: Link
Imam X360GLITCH chip (Falcon), a htio bih mu promijeniti firmware na Jasper.

Kada ukucam komandu: “nandpro xsvf: Jasper.xsvf” u nanpro-u 3.0 dobijem error 0x0002.
Vidi sliku:

Ista stvar je i s “Jtag Tool 4.25” programom. Ista greška :?

Radim preko USB porta. Programer je valjda ispravan (i dobro instaliran) jer s njim mogu čitati NAND.
Programer i x360glitch chip nisam lemio nego sam ih “spojio” kao na slici:

Mozda ne radi sa USB spi programatorima a taj je SPI ili ti nesto drugo ne valja.

Napravi LPT kabala za programiranja xlinix chipa i mocice.

Pogledaj spojeve i jumpere sto trebas da napravis na chipu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

a jel ima on negde PRG switch kao sto ima CR? meni se sve cini da ti je to problem da ne moze da upise na cip

Kalajem(prespajanjm) se aktiviraju za koju je konzolu i slicno, ne znam dali si to uradio?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisam ništa spajao. JBT, to bi možda moglo biti to.

Nemam reci, mogao bi malo da procitas tutorijal koji moras!

ja ne znam onda stvarno zasto u pravilima pise lepo da se koristi SEARCH!!! Ako ne umes nesto da radis nemoj ni da pocinjes, pre nego sto krenes treba DOOBROOOO da se informises, citas forume makar sat vremena da vidis sta se sve desava sa time sto radis, moguci problemi i slicno pa tek onda da krenes na sam posao…

ili po srpski

NE IDE SE U SVALERACIJU BEZ ONE STVARI!!!

Mislim da je slucaj resen procitaj oficijalni tutorijal.

Šta si nabrijan? Diši čovječe, diši!
Već sam prije napisao da sticky tebe nisu u toku s “vremenom”. Nigdje ne piše da su X360Glitch i TX Coolrunner jako slični.

@beyond666 za promenu bi moga da kupis neki projektovan chip sa podrskom, taj tvoj ako si neiskusan a vidim da jesi mozes samo da se zezas do besvesti.
Ne kupuje prefleshovane kineske chipove ako ne znas sta ces sa njima.

Ne mozes tako da se ponasas, nije korektno jer tvoj stav je bio bas me briga pitam njih oni znaju, sto je bezobrazno!!!
Nas sajt nije podrska za X360GLITCH taj ko ti prodao njemu se zali!

Kako to da mi ti možeš normalno pisati? Cijenim to. Zaista.
Zaj***o sam se pa sam naručio Falcon umjesto Jasper. :frowning:

A bome ni admini ne razumiju noobove kao što sam ja. Nije mi cilj nikoga vrijeđati, ali osjetim kad je netko nervozan.
Svakako ću objaviti tutorijal za ovo što radim tako da mi je potrebna pomoć.
Idem lemiti po LPT kablu. Pozzzzz

PS: hvala na maloj pomoći…

Nisi ti razumeo sta sam ja napisao a i dalje ne citas sve lepo… no nebitno je, ako neko ima razumevanja ovde to smo ti M007P i ja jer bukvalno svima odgovaramo sve i non stop pomazemo…

M007P ti je lepo rekao a ja sam se samo nadovezao na njegov post…

Ono sto sam ti napisao niti je arogantno niti bezobrazno, ja sam rekao da koriatis search i za tvoje dobro da se DOOOBROOO informises sta radis jer vrlo lako mozes da zeznes celu konzolu ali si pogresno shvatio… kupis lepo cip koji je proveren ima dobru podrsku a ne kineza radi ustede od mizernih 5$… tih 5$ mogu posle da te kostaju mnogo vise…

Jel sad jasnije sta sam rekao?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

mozda trebas da odlemis most koji su oni napravili za phat, probaj i jedno i drugo ja ga nisam posedovao, mozes sa vise programa da mu napises glitch instrukcije, naravno preko LPT-a

pogledaj sta se desava sa R3 na tvojoj plocici

R3 je otvoren (kao na slici link, nije zalemljen)

procitaj tutorijal sa sajta i pogledaj sta treba da bude prespojeno za PHAT konzole.

Štanga narode. Nakon što mi nije USB SPI programer htio programirati x360glith chip,
probao sam s LPT kabelom kojeg sam napravio (GliGli shema; te čak i ona jednostavnija shema LPT kabla) . Ista stvar. Ne bi ga programirao da sam pita.

Poslao mi je kinez svoj video:

Majku mu staru… Nema šanse da sam spržio RGH chip jer sam radio po tutorijalu.
Odustajem. Poslat ću chip lokalnom majstoru pa nek on proba,
Hvala svima na pomoći. :stuck_out_tongue:

Uradio sam jedan takakv čip i radi dobro. Čovek mi ga poslao (zajedno sa konzolom - Zephyr) i reče da ne zna da ga instalira. Konzola do danas radi dobro, tako da…

Ne mogu da se setim svih detalja, ali mislim da otprilike ovako ide…

Programiraj ga pomoću LPT kabla i 360gcProg. Pre programiranja uradi erase čipa. Zatvori jamper kod C5 i D1A. R3 je otvoren.

Da bi ti radio kako treba posle programiranja zatvori i R3.

Eto, to je to.

Sada sam video sta ti covek kaze, nije mi palo napamet da si toliki amater i da mozda nisi napravio lepo kontakt programator-chip!

daj slike ovde da vidim sta si radio!

Lepo ti TUX kaze zaletuj kontakte lepo.

Riješeno!!! Kontakt nije bio dobar, evo moje slike.
Zalemio sam kontakte. Možda nekome pomogne slika.
Hvala svima, a onom kinezu ću se krvi napiti. <3

pa nije on kriv sto nisi imao dobar kontakt i on pretpostavio da nisi toliki amater :smiley:

Problem resen