Pitanje je manje-vise u naslovu.
Citajuci komentare po stranim forumima,u poslednje vreme se desava ovaj error u dosta slucajeva,a sad se desio i meni.
Disk je narezan Burning Max metodom,prosao kroz abgx360 po propisu,sve igre su do sad radile ovom metodom,ne znam u cemu je stvar.Diskovi su Verbatim DVD+R DL (MKM-003-00).Rezac ASUS>ihas524.
Nasao sam “soluciju” da se odradi clear cache,izvadi hard/flash,iskljuci cela konzola,vrati se sve i onda pokrene disk.Nekima je ovo uspelo,ali sledeci put opet isti error.Takodje sam procitao da nekome uspe iz treceg pokusaja,a ponekad iz 15 minuta pokusavanja…
Nekima cak i radi iz prve-zavisno od verzije konzole :nono:
Do lasera nije,posto se masovno ljudi zale na ovaj error od kad su noviji updateovi u pitanju.
U pitanju je FAT XBox,poslednja verzija,LT+3.0,poslednji dashoard.
Da li mozda neko zna u cemu je problem?
Da li znas na kojim igrama izbacuje ?
Verovatno da je u pitanju fail u proveri DVD-a. Da li si radio Kprobe testove DVD-a ?
U mom slucaju je u pitanju Forza Horizon.
Nisam probao Kprobe,probacu drugu verziju igre,posto sam ovu dao ortaku da proba…mada ako je abgx rekao da je sve ok,ne verujem da ce druga verzija da radi.
Imam identican problem sa svim naslovima sto su izasli poslije Max paynea - 3 i Darksiders 2… s tim da ne koristim BM metodu. Dosad je sve uspjevalo truncate. Negdje ima neka caka Kod mene je 100 % BM
Zato idem na jtag da se rijesim muka. Cudno je to, sto se dosta ljudi zali na isti problem. Nema koji forum nije preplavljen topicom za help
Za buduce citaoce foruma-NE KUPUJTE DISKOVE NA SHTAPU.
Neko je vec to napisao.Nema neke logike da zapakovani diskovi rade,a na shtapu da ne rade.U pitanju su MKM003 i otprilike svaki peti ce da radi.
Ali,postoji veoma mala verovatnoca da je u pitanju moj rezac…
Evo dokaza.
Forza Horizon rezana na 2X (bez OPCa)
Forza Horizon na 4X sa OPCom
To je sto se tice XGD3,a narezah Resident Evil 5 takodje na istu vrstu diska,koji RADI,ali on ima drugaciji layerbreak i nije XGD3.
Evo rezultata:
I Resident Evil 6 koji je rezan pre mozda mesec dana,rezan je na disku koji je bio zapakovan (isto MKM003).On takodje radi.
Svi diskovi na kompu rade,sto se vidi preko slika,ali zabodu na oko 40-45 posto u instalaciji na Xboxu,plus na direktno startovanje igre sa diska ispisuje da je disk prljav ili ga uopste ne prepoznaje.Rezultati govore da tacno na rezanju drugog layera nesto nije u redu (na pola diska).
Nadam se da je do diskova,posto su u prethodnoj seriji svi radili.
Pre ce da je taj asus rezac svi imaju nekih problema sa njim.
Rezanje diskova resava ovakve probleme.
reseno lock