Bas me cudi sto, a iskreno i treba.
Ovi što su pravili Cult pf the Lamb su rekli da je to šala da će izbrisati igru. Ali jeste se velika frka digla i ima baš puno developera koji su izrevoltirani.
Beše planiraju da naplate developeru svaki put kada korisnik instalira igru? Ludost.
Neko napiše skript da se igra danonoćno instalira / deinstalira i bankrotira se neki manji developer.
Baš zvuči kao ludost.
A taj CEO Unity a, što liči na Al Pacina, ne znam kako se zove, on je bio CEO EA-a i bio je predložio da se naplati reload oružja u Battlefieldu. Bolestan čovek.
Tu su malo popustili i naplaćuje se samo prvi install. Takođe tvrde da imaju dobru tehnologiju i da neće naplaćivati proviziju kad piratski neko instalira ali da im tu moraju vjerovati developeri. Ne znam kako misle da im vjeruju kad su svo povjerenje razbili ovim potezom.
I onda je još veliki problem što če ovo primjenjivati retroaktivno na već izdate igre u Unity-u.
Pa još rekoše da npr. hoće da Microsoft plaća tu proviziju kad je igra na Game Passu što bi moglo dovesti da MS a i Playstation za svoju pretplatu, izbjegavaju Unity igre što će dodatno ukanaliti indie developere jer njima je Game Pass deal najkorisniji.
Jedino pravo rješenje je da povuku odluku ali i to da urade, povjerenje je uništeno već.
Nemoj Apple da vidi ovo
Ne znam da li vam je iskocila informacija negde ali ceo menadzment je poslednjih godinu dana prodavao svoje akcije, a doticni sa slike je uvaljao svoje pre nedelju dana tacno pre objavljivanja ove vesti.
Vidio sam ja sliku, kod većine je bilo namješteno da bude automatic sell kad cijena padne ispod određene cijene.
OMG… jel moguce? Ko je doveo ovog manijaka?
Kapitalizam
Ko mora držaće se Unitija dok može, ostali će ih izbegavati u širokom krugu.