Unity backlash

Bas me cudi sto, a iskreno i treba.

2 Likes

Ovi što su pravili Cult pf the Lamb su rekli da je to šala da će izbrisati igru. Ali jeste se velika frka digla i ima baš puno developera koji su izrevoltirani.

Beše planiraju da naplate developeru svaki put kada korisnik instalira igru? Ludost.

Neko napiše skript da se igra danonoćno instalira / deinstalira i bankrotira se neki manji developer.

Baš zvuči kao ludost.

A taj CEO Unity a, što liči na Al Pacina, ne znam kako se zove, on je bio CEO EA-a i bio je predložio da se naplati reload oružja u Battlefieldu. :joy: Bolestan čovek.

2 Likes

Tu su malo popustili i naplaćuje se samo prvi install. Takođe tvrde da imaju dobru tehnologiju i da neće naplaćivati proviziju kad piratski neko instalira ali da im tu moraju vjerovati developeri. Ne znam kako misle da im vjeruju kad su svo povjerenje razbili ovim potezom.
I onda je još veliki problem što če ovo primjenjivati retroaktivno na već izdate igre u Unity-u.
Pa još rekoše da npr. hoće da Microsoft plaća tu proviziju kad je igra na Game Passu što bi moglo dovesti da MS a i Playstation za svoju pretplatu, izbjegavaju Unity igre što će dodatno ukanaliti indie developere jer njima je Game Pass deal najkorisniji.
Jedino pravo rješenje je da povuku odluku ali i to da urade, povjerenje je uništeno već.

2 Likes

Nemoj Apple da vidi ovo :joy:

Ne znam da li vam je iskocila informacija negde ali ceo menadzment je poslednjih godinu dana prodavao svoje akcije, a doticni sa slike je uvaljao svoje pre nedelju dana tacno pre objavljivanja ove vesti.

2 Likes

Vidio sam ja sliku, kod većine je bilo namješteno da bude automatic sell kad cijena padne ispod određene cijene.

OMG… jel moguce? Ko je doveo ovog manijaka?

Kapitalizam :woman_shrugging:t2:

4 Likes

2 Likes

Ko mora držaće se Unitija dok može, ostali će ih izbegavati u širokom krugu.