Nema Xbox u Evropi brate. To samo ovi sto koriste Argentinu za kupovinu ![]()

Isuse, kakav gol Engleza u poslednjim sekundama makazice, pa jos jedan u produzetku.
Ovo brate ko Fifa uzivo… jadni Slovaci, bas sam se nadao da ce uspeti.
Raspali Englezi.
90+5 minut i 91minut
E jbga, Slovenci baš zasraše motku na kraju, na stranu to što ne znaju da izvedu penal i što su 3 penala zaredom promašili nego ona šanša Šeška kada je sam izašao na 1 na 1 sa golmanom da je onako traljavo i amaterski odreagovao, mislim da su izvukli random lika iz publike i stavili ga u tu situaciju na 1 na 1 golmanom da ne bi tako traljavo to odradio.
Inače stvarno šteta za Slovence, zaslužili su prolaz (iako ne mogu reći ni da su Portugalci prosli nezasluzeno), mislim odigrali su baš hrabro, borbeno, disciplinovano, taktički gotovo savršeno i baš su pokazali zube Portugalcima, bio je to egal meč dve ravnopravne ekipe, definitivno nije izgledalo onako kako je većina očekivala da će Slovenci da se brane sve vreme i kao neka tipična utakmica kada izrazit favorit igra protiv autsajdera, naprotiv, Slovenci su itekako držali balans svo vreme i odigrali egal utakmicu.
Mislim uprkos odličnoj utakmici i odličnom prvenstvu za Slovence sa kojeg odlaze na kraju neporaženi i na koje mogu biti ponosni mislim da opet imaju za čim da žale, mislim ta šansa Šeška u drugom produžetku je nešto što će dugo pamtiti (kao mi Mijatovićevu prečku), jer realno za jednog napadača takva šansa je čak i izlednija nego penal, ali jbga šta je tu je, siguran sam da je i on imao najbolju nameru, biće valjda opet prilika.
Inače po meni jedno vrlo dosadno prvenstvo, ono intenzitet i kvalitet fudbala su u redu, prosek golova je isto u redu ali po meni fali tu uzbudjenja, fali iznenadjenja, fali heroja odnosno igrača koji postaju heroji i zvezde na ovakvim prvenstvima, recimo eto imali smo tu Gruziju koja je dobila Portugal, Slovence koji su odigrali dobro, Austrijance koji su završili kao prvi u grupi ispred Francuske i Holandije , Slovake koji su u prvom kolu dobili Belgiji i juče ih sekunde delile od senzacije protiv Engleske ali opet sve je to nekako na kašičicu i kratkog daha.
Mislim ok ono gledamo utakmice, malo kratimo ove vrućine i ubijamo vreme ali generalno ovo je jedno od onih prvenstava koje verovatno ni po čemu posebnom nećemo upamtiti i koje čim prodje momentalno ćemo zaboraviti na njega.
Mada recimo i ubedljivo najdosadnije Svetsko prvenstvo ikad (barem od kad sam ja gledao, a to je od SP 1994. u SAD pa na ovamo) je bilo ono 2006. u Nemačkoj (iako mi je drago što su Italijani osvojili), ono bilo je baš jezivo dosadno i nezanimljivo prvenstvo, pa eto možda nekako po pravilu kad se prvenstvo održava u Nemačkoj predodredjeno je da bude dosadno, nezanimljivo i za zaborav.
Recimo najzanimljive EP u novijoj istoriji je bilo ono 2004. u Portugalu koje je bilo vrlo specifično i posebno, recimo od ovih novijih ono 2016. u Francuskoj (kao sto je i ono SP 1998. u Francuskoj bilo isto vrlo zanimljivo i za pamćenje, pa moguće da je bilo i najjače i najbolje prvenstvo dosad, bilo je baš pregršt gotivnih i pre svega izuzetno jakih ekipa prepunih zvezda) je isto bilo zanimljivo gde smo imali dosta dobrih utakmica i dosta iznenadjenja i gde smo imali ekipe kao što je Island koji je pobedio Engleze u 1/8 finala, pa imali smo i tada sjajni Vels (isto kao i Island tada debitant na EP) koji je stigao čak i do 1/2 finala pobedivši u 1/4 finala tada vrlo moćnu Belgiju sa 3:1 (Belgiju koja je tada bila na nekom svom vrhuncu kao reprezentacija i mozda i glavni favorit na tom prvenstvu), pa onda i Madjari koji su odigrali sjajno u grupi (pobedili Austriju 2:0, odigrali sa Islandom 1:1 i odigrali onu ludu utakmicu sa Portugalcima 3:3) i prosli kao prvi u grupi, pa i Hrvati koji su odigrali odlično u grupi, pobedili Tursku, odigrali zanimljiv meč sa Češkom 2:2 i pobedili Špance sa 2:1 u poslednjem kolu, da bi onda eto u 1/8 finala uprkos boljoj igri i dosta promašenih šansi ispali od Portugala (golom Rikarda Kvarežme pred kraj drugog produžetka kad su već svi bili spremni za penale) koji je kasnije i osvojio to prvenstvo a Hrvati svojom igrom i kvalitetom možda i nagovestili ono što su kasnije uradili u Rusiji pa u Kataru , pa i onaj gol Edera u finalu , u produzetku za titulu koji ga je proslavio, iako se očekivalo početak njegove slave desilo se skroz suprotno i nekako zagubio se nakon tog prvenstva i mozda malo prerano i neprimetno okončao karijeru, kao i recimo onaj mali sa dredovima Renato Sančez tada klinac od 18,19 godina koji je bio glavna mlada zvezda tog prvenstva i nagoveštavao čuda, delovalo je da bi mogao da bude novi Mesi ali eto nista od toga, nakon tog prvenstva presao je u Bajern gde se bas nije proslavio, posle je promenio par klubova, bio malo i na pozajmicama, eto i proslu sezonu je proveo na pozajmici u Romi za koju bas i nije bio standardan i za koju je odigrao samo 12 utakmica za celu sezonu i eto već sad sa samo 26 godina već ima status samo bivšeg reprezentativca) , pa eto ni proslo EP nije bilo loše (iako je zbog kovida odigrano malo u čudnim okolnostima).
Eto hajde malo i njega da se podsetimo (da ne ispadne kako samo kukako za nekim starim vremenima i šta je bilo pre 20 godina), imali smo odličnu Dansku koja je bila hit i dosla do 1/2 finala, pa recimo Čehe koji su u 1/8 finala pobedili Holandiju (koja je u grupi imala 9 bodova uz gol razliku 8:2) sa 2:0 i onda u 1/4 ispali baš od Danske, pa onda i Švajcarce koji u 1/8 finala izbacili Francusku posle penala, pa eto i Ukrajinu koja je stigla do 1/4 finala, pa onda opet hrabre Madjare koji su u “grupi smrti” sa Francuskom, Nemačkom i Portugalom skupo prodali svoju kožu i osvojili 2 boda odigravši 1:1 sa Francuskom i 2:2 sa Nemačkom (i to beše Nemci nesto pred kraj dali gol za 2:2 i tako za dlaku ostavili Madjare bez nokaut faze ponovo), pa onda i ona luda utakmica u 1/8 finala Hrvatska - Španija i oni produžeci kada je bilo 3:3 u regularnom delu, pa na kraju eto Italija kojoj niko nije davao šanse osvojila na kraju, totalno ono mimo svih očekivanja.
E to je ono što mi fali na ovom prvenstvu, fali mi više uzbudljivih i ludih utakmica punih preokreta, fali mi više momenata za pamćenje, fale mi u nokaut fazi ekipe kao što su bili Island, Vels ili Madjarska 2016. ili Danska ili Češka na prošlom EP, fali mi jedna uzbudljiva ekipa kao Hrvatska koja uvek donosi uzbudjenje i daje poseban štimung i šmek tim velikim takmičenjima.
Mislim sad ono iako ima toga sve je to nekako na kašičicu i ono formalno ok je ono intentitet fudbala, prosek golova, sve je ono u granicama korektnog ali nekako sve je to ono u biti za zaborav i trlababalan i ubijanje vremena i nekako nije to ono nista specijalno i neki praznik za fudbalske sladokusce i fudbalske gurmane i nešto što smo mogli samo da poželimo i kao što rekoh kako prodje ovo prvenstvo tako će pasti u zaborav.
Meni ce ostati u pamcenju gol Belingema. Iako ne igraju nesto mnogo lepo i zakacio se sa Kosticem onako bas seljacki, makazice u poslednjim sekundama meca je nesto sto se retko vidja i epski momenat.
Prvenstvo je dosadno jer je fudbal postao bizarno dosadna igra. Nadao sam se da cemo vidjati makar malo manje simulacije prekrsaja, ali nesto mora da se menja. Postao je igra 22 milionera sa po 300k pratilaca na Instagramu, pa ih ti motivisi da trce i rizikuju povrede. Niko vise ne moze ni 1-1 da zavrsi, ovo je generacija teskih mediokriteta bez ikakve motivacije, tehnickih vestina, i bez trunke talenta. Cast izuzecima ali oni ne mogu da dodju do izrazaja jer ne dao ti bog da proturis loptu kroz noge istetoviranom majmunu u odbrani koji ce ti odmah nakon toga polomiti obe noge. Nema respecta i lepote igre vise, postali su moderni gladijatori i igra je izgubila svu draz i ono sto fudbal cini zanimljivom za gledanje - brze i fluidne akcije, poneki lep potez, i sanse koje se ne promasuju 10 metara pored gola sam ispred golmana. Ja ne znam kakva je ovo tuzna generacija potpunih idiota ali nisu ni do kolena Anriju, Zidanu, Zoli, o starim majstorima da ne pricam, Zico, Eusebio, Pele, Maradona, oni su bili vanzemaljci covece za ove Instagram karikature i potpune divljake. Prosto sam se iznenadio kada je Nico Williams lepo zavrsio onu akciju i zabio gol u blizi ugao. Takve stvari na treningu moras da radis 10/10.
Jbt ceo podcast ![]()
Scroll ![]()
Ma kakvi Slovenci, Portugal je 100 puta više zaslužio da prođe i igraju brate bolje fudbal.
Inače mi jedino Španija igra baš lep fudbal, nikada gori euro…