Ucenje engleskog jezika

Drugari,

Zelim da nadogradim moje znanje engleskog jezika. Svako jutro putujem na posao pesaka po pola sata u oba pravca. Bilo bi dobro kad bi slusao neki dobar podcast za ucenje engleskog, kao tipa https://www.pimsleurdigital.com. Drug odavde uci madjarski i prezadovoljan je. Ne postoji engleski na ovom sajtu.

Svakodnevno pisem i primam mailove na engleskom. Kad zapne tu je google translate i tu su kolege. Slabiji sam sa znanjem prilikom usmenog izrazavanja. Cesto mi se desi da ne mogu da se setim neke reci, koju kad bih cuo/procitao znao sta znaci.

Mislim da bi 45min/1h dnevno slusanja imalo dobrog uticaja.

Hvala :happy

Ne znam sta za to da ti kazem ali imam par drugih saveta.
Filmovi i muzika su najbolji nacim ucenja. Nemoj nikad ali nikad da stavljas prevod na filmove, serije itd… Kada i gledas na nasim kanalima ignorisi prevode. Koji i onako nemaju veze sa mozgom a to ces tek otkriti kada naucis bolje eng.
I na kraju ako mozes citaj knjige na engleskom. A na putu do posla mozes da stavis neke audio knjige to ce ti znaciti dosta.
Naravno nadam se da ti tel nije ni slucajno na srb. Samo ubaci u sve aspekte tvog zivota samo eng. bez izbora. Brzo ces skapirati razliku u znanju.