Ubacivanje XEXMenu 1.1 i FreestyleDash 3 (azurirano)

Za sada dok ne napisemo lepo tutorijal evo video tutorijala kako se to radi najlakse:
neophodni fajlovi:
FSD 3
Xex Menu 1.1 ISO

XEX Menu instalacija, naravno pre ovoga treba da se skine iz teme potreban software za jtag/rgh i da se nareze na cd ili dvd, nebitno sta je

https://youtu.be/IFrwlggo8nA

Instalacija FreestyleDash-a:

zbog promenjenog launch.ini fajla dole, instalirajte ga na hdd u FREESTYLE folder (FSD se zove u ovom slucaju)

procedura je vrlo prosta, prekopirajte sadrzaj fresstyledash foldera koji ste prethodno skinuli iz teme za potreban software na usb stick, pokrenite XexMenu, na root hard diska napravite folder Freestyle i tu prekopirajte ceo sadrzaj toga sto je na usb sticku

evo klipa ali ovaj malo dosadno prica :slight_smile: i smara

https://youtu.be/Qbs-Cxe3jvQ

ovaj ovde od prilike objasnio sustinu

https://youtu.be/Bm7nf83ZnrU

E sad DashLaunch instalacija, ovo se uradi ovako kako je na video-u ali posle promenite launch.ini sa ovim fajlom, koji lepo ima podesene sve opcije koje treba da ima, unacite ga preko XexMenu-a na root hard diska, znaci kada se skine dash launch 3.05, prekopirajte installation folder na usb i pokrenite ga preko XexMenu-a.

https://youtu.be/SBV4-ULape4

to bi bilo to kada se startuje xbox trebalo bi da se pali automatski Freestyle Dash :wink:

sledeci tutorijal je kako instalirati igre na HDD bilo da li je externi ili interni xbox-ov

Ubacio sam FreestyleDash 2.0 RC 2.1 … pa me zanima gde se podesava da mi stalno ocitava novi dash.Moram stalno da startujem XexMenu pa sa njega da pokrecem.

Treba ti dashlaunch 2.27, imas u raru koji sam ti poslao na mail sve. Nalazi se u folderu installi samo ga pokreni i prihvati sve. Posle toga ugasi konzolu i iskljuci iz struje na pola minuta.

Konstruktivna kritika vezana za ovaj tut:
fali mu na pocetku nesto tipa “cemu ovo sluzi a uz to i ne radi” za noobove kao sto sam ja. Mozda i neko objasnjenje pojmova tipa NXE, DashLaunch itd. Iskreno, mene je ovaj tut samo zaintrigirao malo da procackam po netu i vidim sta je tacno FSD (vidim ga na mom JTAG-u, ali ne kapiram sta je i sta dobijam update-om). Nakon zezancije uspeo sam da ga update-ujem i cool je nova verzija, ali ovaj tut mi nije bas bio od pomoci. Pogotovu ne onoliko koliko mi je pomogao JTAG: Instalacija igara na HDD, XBLA igre, DLC-evi - SAMO ZA JTAG!!!

u svakom slucaju hvala na nesebicnoj pomoci studiovpc i ostalim adminima :angel

pa nije ti pomogao jer ti je to vec ubacio onaj ko ti je odradio JTAG, a da si sam radio iz pocetka ne bi ni dosao do onog drugog tuta da nisi ovo odradio :slight_smile:

Ubacivanje FSD i XEXmenu se azurira, uskoro svi fajlovi ponovo aktivni.