U vezi konekcije na live

Posto uskoro nadam se kupujem ponovo konzolu imam neke probleme sa konekcijom na internet.

Moram da pristupam internetu uz pomoc one ikonice, slicno kako se pre preko modema palio internet. Rekli su mi da podesim net preko network connectionsa pa da napravim tu konekciju, kako li se to vec zove.

Evo slike kako ja startujem net.

Sta vi mislite, kako bi se ja prikljucivao na net, ima li neka opcija ako se ima ovakav problem?

PS: Pre mi se normalno sve palilo. :frowning:

Objasni malo bolje.

Tesko mi je da objasnim. Ne razumem se puno u ovu oblast.
Kada upalim kompjuter ne upali mi se odma internet nego moram da idem u taj Shortcut da bi startovao net.

modem ti je u bridge modu,moraš ga prebacit u router mode,tada će ti bit cijelo vrijeme modem povezan na internet,kad upališ komp isto,nećeš više morati pokretati konekciju…

covek koristi ppoe mislim da se tako zove da bi se konektovao na net, jer nama vecini je to izkonfigurisano u ruteru unutra i ruter sam odradi sto covek mora sam.
Moj savet ti je da pogledas po googlu kako se to ubacuje u tvoj uredjaj da on odradi sam u vecini slucajeva je lagano, ja sam tplink adsl sa upustvom iz verata sam podesio da to radi.

Imam od Verat neta kao sto vidis. :slight_smile:
Videcu u upustvo, ako ima tamo nesto objasnjeno. Od skoro sam morao ta podesavanja da menjam, a i naravno videcu nesto na googleu

Izvinite zbog double posta, ali da bi se videlo. :slight_smile:
Jel ce mi ovo skoditi pri konekciji na live ili nece?

Imas dva nacina da ides na broadband net: preko modema ili rutera.

Ako imas modem, mora tako, ako je ruter onda ti se ukljucuje zajedno sa podizanjem windowsa i ne treba ti nikakva ikonica preko koje pokreces konekciju. Zovi tehnicku podrsku i pitaj ih da ti objasne da li ti imas modem ili ruter ili pogledaj sam nekako, recimo modem se ukljucuje preko USB-a na racunar a ruter samo preko mreznog kabla i u struju. Ako imas modem, mozes da ga uz doplatu zamenis za ruter i onda ce sve biti ok. Reci im da hoces ruter. Ako imas ruter a moras da ukljucujes net preko ikonice onda nesto nije dobro konfigurisano, pa probaj da izbrises tu konekciju ali ne samo shortcut nego iz network konekcija.

Kod rutera samo ukljucis mrezni kabl, pa next, next, next… :slight_smile: Nema nikakva podesavanja i wizard ti sam napravi konekciju. Ruterima obicno pristupas tako sto kucas u browser kao web adresu:

192.168.0.1

Treba da ukucas onda username i password. E sad, obicno je admin/admin ali mozda ti moras da kucas svoj sopstveni username i password, ne znam kako je verat to sve podesio… Probaj.

Nece ti skoditi pri konekciji na live ali moras proveriti da li imas aktivan NAT, to moze da te zeza…

Nisam imao problema pre sa tim NAT-om.
Ovo je nesto od skoro. Pre mi se lepo ukljucivao net. Imam ruter sa USB i mreznim kablom i koristim ga preko mreznog.

Evo nemogu da se konektujem. On mi se prikljuci normalno, ali internet connection ne valja.

Evo posle velikog mucenja, sam sam provalio kako treba da se podesi ovo cudo.
Hvala Vam puno. :wink:

ljudi dali netko zna kako spojit xbox na internet to jest da igram igre online(multyplayer)ak netko zna evo moj email pa neka me kontaktira molim vas za pomoc :frowning: email([email protected])